Sponsrad
Foto: iStockphoto

Trött på repor i golven och gnissel från stolshjulen? – Då behöver din tonåring en Florpad!

Husliv

Kan du också bli så där vansinnigt trött på ungdomarnas evinnerliga datospelande och rullande fram och tillbaka med gamingstolen? Förställ dig följande scenario hemma hos familjen Svensson, en väldigt vanlig vardagskväll:

Mamman: Erik?!

Tonåringen: Ja, mamma?

Mamman: Hur har det blivit så här?

 

Mamman pekar in i tonårsrummet, ner på golvet, sätter sig på huk och rullar undan gamingstolen. Hon drar fingrarna över de svåra slitskadorna som hjulen orsakat i golvet. En ojämn, kantig och ful fläck i trägolvet.

 

Mamman: Det här är ju gräsligt! Kolla här!

Tonåringen: Men varför köpte du bara inte en gamingmatta till mig då?

Mamman: En gamingmatta?

 

Känner du igen dig? Trägolv som slits ner och lämnar fula märken efter hjulen på datorstolen? Foto: Irootfor

 

Med en slitstark och ljuddämpande gamingmatta kan tonåringen rulla fram och tillbaka med datorstolen hur lätt som helst. Foto: Irootfor

 

Tonåringen sätter sig ner vid datorn och går ut på nätet.

 

Tonåringen: Här mamma har du gamingmattor från Florpad. Kolla designen och färgerna! Jag har visat dig de här mattorna förut, kommer du ihåg?

Mamman: Men vi kan väl köpa ett vanligt golvskydd bara? 

Tonåringen: Men neeej, det kan vi inte! Jag glider ju bara runt med stolen på ett sådant skydd. Vi provade ju det.

Mamman: Men det förfärliga rullandet med stolshjulen då? Gnisslandet gör mig galen. Det hörs ju hela vägen ner till undervåningen!

Tonåringen: Men mamma, gamingmattan är ju ljuddämpande. Det hörs ingenting alls! 

Mamman: Jasså, det säger du? Kommer du klara av att rengöra den då?

Tonåringen: Ja, läs! Den är lätt att rengöra och tack vare materialet ligger den på plats. Det är lätt att torka rent den och dammsuga. Det gör ingenting om det hamnar småsten och grus in under mattan. Gummit gör att mattan inte alls tar stryk av det. 

 

Du kan läsa mer och beställa en gamingmatta hos NetonNet som erbjuder ett stort utbud av Florpads

 

 

Test! 

Första intrycket

Lagom stor för ändamålet. Materialet kändes slitstark, precis som vi läst att det skulle vara.

Placering

När vi först lade ut mattan på golvet så korvade den sig i kanterna, men detta gav med sig när den började få fäste och sätta sig ordentligt.

Första testet

Vi körde runt i en cirkel på mattan med en kontorsstol. Den anpassade sig efter hjulen och det blev inga veck i mattan. Mattan krullade heller inte ihop sig. Trycket fördelade sig jämnt. Vi provade att sitta både med och utan skor. Kan rekommendera att sitta i bara strumplästen. Det var absolut skönast! Fötterna sjönk ner och det kändes som att man hade en skön och mjuk sula under foten.

Spill med kaffe

Vi provade att spilla kaffe på mattan och kunde snabbt konstatera att den var vattenavvisande. Fläcken rann inte iväg och kunde snabbt torkas upp med lite vanligt hushållspapper.

 

Gamingmatta från Florpad

  • 100 % naturligt gummi
  • Slitstarkt material
  • Vattenavvisande
  • Ljuddämpande
  • Lätt att rengöra
  • Skyddar golvet - "nej tack till repor!"
  • Supagrip-teknologin - en gummiteknik som gör att mattan inte tar stryk av småsten och grus som hamnar in under. Mattan glider heller inte iväg när man kör med stolshjulen fram och tillbaka på den.

 

 

 

 

29 april 2019
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.