Ett hus inspirerat av en viss film och ett annat hus i helt motsatt stil... Vi har spanat bostadsannonser och samlat årets mest galna hus.
Ett hus inspirerat av en viss film och ett annat hus i helt motsatt stil... Vi har spanat bostadsannonser och samlat årets mest galna hus. Foto: Hemnet, Husmanhagberg

Galnaste husen till salu förra året

Husliv

Vi älskar att kolla bostadsannonser och häpnas över andras snygga – eller annorlunda – inredningsstil. Här är de mest galna husen som varit till salu under 2014. 

Av: Elin Emborg, 18 december 2014
 • På utsidan: Ett helt vanligt tegelhus

  Utanpå det 125 kvadratmeter stora tegelhuset i Arboga syns inga spår av vilka som bor där inne...

 • På insidan: Ett dockhem

  Här inne bor, förutom husägaren, inte mindre än 90 dockor i olika storlekar. I vardagsummet, i sovrummen och i allrummet – ja i varje vrå finns det plats för en docka eller två.

 • Sällskap i varje rum

  Huset är i nuläget fortfarande till salu och kan bli ditt för 875 000 kr. Tyvärr ingår nog ej dockorna i köpet. 

 • Utanpå: Ett trevligt radhus

   

  En helt vanlig villa i Kalmar. Men det var inte det som fick mäklarens hemsida att krascha av antalet besök...

 • Inuti: Ett alienhus!

  Husets ägare var filmentusiast och hade inspirerats av teman ur filmen Alien vs. Predator. Varje alienälskares dröm – och säkerligen ett bra försäljningsknep eftersom huset fick 243 000 klick på Hemnet

 • Ett biorum i alienstil

  Ett av de mest spännande rummen i huset är detta bioum. Köparna verkar dock inte ha varit lika stora filmentusiaster, för när huset i november såldes till en barnfamilj valde de att inte köpa med inredningen.

 • På utsidan: En grön och skön idyll

  Ett grönt hus i Saltsjöbaden blev årets största klickraket på Hemnet.se. Ett vackert hus med härlig skogstomt i sluttning – men det var inte det som kammade hem alla klick... 
 • På insidan: Paprikapyntat

  Det visade sig att det inte bara var på utsidan man gillade grönt. Huset var nämligen fyllt av paprikor.

 • Paprikor i tvättmaskinen, paprikor överallt…

  Så pass mycket paprikor att bostadsannonsen drog hem 452 000 klick på Hemnet.se.

 • På utsidan: En 20-talsdröm

  270 kvadratmeters 20-talscharm. Ja ett riktigt drömhem finns fortfarande till salu i Svartå, Degersfors.

 • På insidan: Rosa romantik

  Gillar du dessutom rosa rosor, vit spets och massor av dockor faller du nog pladask för detta romantiska sagohem.

 • Personlig stil

  Spetsgardiner i fönstrena, handmålade rosenrankor på golven och dockor i var och varannan vrå. Mäklaren valde att behålla hemmets personliga stil även inför försäljningen.

 • Årets mest annorlunda bostad?

  Varför inte ta den trendiga industriella stilen till en helt ny nivå? Köp ett eget bergrum!

 • Laga middag under jorden

  Gillar du betong och grått är det här bergrummet centralt beläget i Norrtälje kanske något för dig. Här kan du känna dig trygg – fastigheten är utöver kök, duschrum, wc, förråd och maskinrum även utrustad med kommunledningscentral i händelse av krig. 

 • Skyddat tv-mys

  Gillar du den militära stilen är det ett plus. Inget för dig som lider av klaustrofobi dock, då dessa drygt 350 kvm är belägna UNDER ett berg.

Visa allt innehåll
Elin Emborg
18 december 2014 Elin Emborg
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.