ANNONSSAMARBETE MED DINA FÖRSÄKRINGAR
Försäkring
Se till att skydda det du har kärt! Foto: Istock

Behöver du en ny försäkring? – här är försäkringsbolaget med Sveriges nöjdaste kunder!

Försäkringar

Dina Försäkringar är ett personligt försäkringsbolag med lång erfarenhet – och väldigt nöjda kunder! De har ett brett utbud av försäkringar – och nu ingår även skydd vid ID-kapning och nätmobbning i deras hemförsäkring.

Av: Sandra Holmes, 25 februari 2021

När olyckan är framme är det väldigt viktigt att ha en bra försäkring, och att man känner förtroende för sitt försäkringsbolag. Att jämföra olika försäkringsbolag och deras erbjudande har därför stor betydelse för att hitta det som känns tryggt och bra. 

Dina försäkringar

Dina Försäkringar har funnits i över 250 år och har sedan starten ägts av sina kunder. Idag är de landets sjätte största försäkringsgivare inom sakförsäkringar, och försäkrar bland annat hem, fordon, familj, djur, lantbruk och företag. Dina Försäkringar består av sex stycken försäkringsbolag, som alla har egna lokala namn, men som samverkar under ett och samma varumärke. Idag har de kontor över hela landet, från Piteå i norr till Lund i söder.

 

Behöver du en försäkring till ditt husdjur? I Dina Försäkringars hundförsäkring ingår både livförsäkring och veterinärförsäkring. 

 

Stor kundnöjdhet

Varje år mäter Svenskt Kvalitetsindex, SKI, hur nöjda kunderna är med sitt försäkringsbolag i en stor undersökning. Och under de år som Dina Försäkringar varit med i undersökningen har de fått topplaceringar flera gånger. 2020 vann de i klasserna sakförsäkring, djurförsäkring och kom på andraplats inom bilförsäkring. 

– Vi är förstås väldigt glada och tacksamma över att våra kunder uppskattar det vi gör och ger oss så fina betyg. Mest beröm får vi för bra försäkringar och priser, att vi är tillgängliga och finns nära, säger Mia Winberg, Produktansvarig på Dina Försäkringar.

 

I takt med att vi lever allt större del av våra liv uppkopplade ökar också risken att drabbas av tråkigheter online.

 

Hjälp vid nätmobbning och ID-kapning

Det är viktigt att kunna känna sig trygg med sin hemförsäkring.

– Det tycker vi ska gälla i alla situationer. Både i hemmet, på resande fot – och på nätet, där vi lever allt större del av våra liv, säger Mia.

Dina Försäkringar har därför valt att inkludera ett skydd vid både ID-kapning och nätmobbning i hemförsäkringen.

Risken att utsättas för en ID-kapning, där någon köper varor eller tar lån i ditt namn, blir allt vanligare – och ​hamnar ditt BankID i ​orätta händer kan det få förödande ekonomiska konsekvenser. 

– Dina Försäkringar ger dig stöd och vägledning i vilka du ska kontakta och vad du kan göra. Sedan kan du även få hjälp med att begränsa skadorna och bestrida de felaktiga krav och betalningsanmärkningar som du kan ha fått, säger Mia Winberg.

 

Stödjer lokalsamhället 

Dina Försäkringar har rötterna djupt i den svenska myllan, och har alltid lagt stor vikt vid att även stödja lokalsamhället. De bildades som sockenbolag år 1768, på gränsen mellan Småland, Halland och Skåne, med syftet att öka den gemensamma tryggheten för traktens bönder. Idag stödjer de föreningar och initiativ som hjälper till att skapa trygghet över hela landet, så som ungdomsidrott, och donationer av cykelhjälmar och räddningsvästar.

 

Läs mer på ​www.dina.se

 

 

 

 

 

25 februari 2021 Sandra Holmes
Annons
Annons
Mer om Försäkringar

Försäkringsfällor i hemmet

Försäkringar Villaförsäkringen täcker många av de skador som kan drabba ditt hus – men inte alla. Ta reda på om du behöver en tilläggsförsäkring innan olyckan är framme.

Tusentals villor oförsäkrade

Försäkringar Är du rätt försäkrad om något skulle hända med ditt hus? Ett stort antal av de svenska hushållen är felförsäkrade, eller saknar skydd helt och hållet.

"När behöver jag en dolda fel-försäkring?"

Försäkringar Behövs en dolda fel-försäkring om husköparen inte vill göra en besiktning? Läs expertens svar här.

"Är det ett dolt fel eller inte?"

Försäkringar Vi köpte huset för ett år sedan och nu läcker det i badrummet – är det ett dolt fel eller inte, undrar en av våra läsare. Läs vår byggskadeexpert Peter Bratts svar här. 

Så funkar dolda fel-försäkring

Försäkringar Ska du köpa eller sälja hus? Vi frågade experten varför dolda fel-försäkring kan vara bra för såväl köpare som säljare.

Så funkar din hemförsäkring

Försäkringar Gäller hemförsäkringen på resan? Täcker min försäkring grannens brandskada om den orsakas av mig? Vad innebär force majeure? Vi i Villas byggskadeexpert...

"Vilka försäkringar bör jag ha när jag bor i villa?"

Försäkringar Vilka försäkringar bör du som villaägare egentligen ha? Vi i Villas expert Peter Bratt svarar på läsarfrågan kring villaförsäkringar.