Försäkra dig med oss!

Husliv

En BoKvar-försäkring är en trygghet om du blir sjuk eller arbetslös, och finns även med inbyggd livförsäkring. Läs mer om Vi i Villas BoKvar-försäkring här!

Av: Anja Källstedt, 16 juni 2018

Hallå där, Mikael Eklöf, ansvarig för Vi i Villa försäkring – hur fungerar Vi i Villas BoKvar-försäkring?

– Den är anpassad för dig som äger din bostad och finns i två varianter: Bas, som skapar trygghet om du blir sjuk eller arbetslös, och Plus som även har en inbyggd livförsäkring. Du kan försäkra dig för en månadsersättning på upp till 8 000 kronor per månad. Väljer du även livförsäkring kan du få ett skydd på upp till en miljon vid dödsfall.

Varför ska jag teckna en livförsäkring?

Annons

– En sådan bör du teckna framför allt om du har en belåning på till exempel din bostad. Många tänker inte på att lånet ’’ärvs’’ av anhöriga, och för efterlevande kan det bli svårt att klara räntor och amorteringar. Livförsäkringen utbetalas som ett skattefritt engångsbelopp och kan användas till att lösa lånet helt eller delvis.

Hur länge gäller en livförsäkring?

– Vår livförsäkring i BoKvar är anpassad till läsare i åldern 18–57 år. När behov och lån är lägre kan du gå över till Bas för att skydda din inkomst om du blir sjuk eller arbetslös, Bas kan du behålla tills du är 65 år.

16 juni 2018 Anja Källstedt
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.