"En slags husdoktor via Skype"

Husliv

Idag är det standard med läkarvård via video. Nu kan du även ta tempen på din golvbrunn eller scanna ditt kök med hjälp av experter. Sedan första februari erbjuder Folksam sina kunder byggrådgivning via videosamtal.

Av: Jessica Bergh, 27 februari 2018

Byggrådgivningen sker i samarbete med Anticimex och erbjuds till alla kunder som har hem-, villa- eller fritidshusföräkring.

– Det blir en slags husdoktor som via Skype kan svara på frågor om till exempel renovering, eller om anmärkningar på ett besiktningsprotokoll, säger Erik Arvidsson, skadeförebyggare Folksam.

Han berättar att tjänstens sjösattes den första februari och i skrivande stund har endast ett samtal inkommit. Men förhoppningen är att tjänsten ska växa.

– Att kunna använda Skype är ett bra sätt eftersom man då också kan visa upp det man vill fråga byggteknikern om, exempelvis sin golvbrunn eller hur köket ser ut inför en renovering, och därmed få bättre tips och råd, förklarar Erik Arvidsson.

Annons

Branschregler vanligaste frågan

Folksam har sedan tidigare erbjudit sina kunder byggrådgivning via telefon. Där inkommer mellan 200 till 300 samtal i månaden. De flesta frågorna handlar om branschregler eller liknande.

– Väldigt många frågar vad man bör tänka på vid bad- och köksrenoveringar. Vi får också många frågor som rör tak och isoleringar av olika slag samt övriga frågor som gäller renoveringar i villa och radhus, förklarar Erik Arvidsson.

27 februari 2018 Jessica Bergh
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.