Foto: Istockphoto

Fars dag – här är bästa presenterna

Husliv

Snart är det fars dag! Dags att ge alla pappor lite extra kärlek. Men vad ska man ge i fars dag-present? Här är redaktionens bästa tips.

Av: Sara Åhlström, 24 september 2021

Fars dag infaller alltid den andra söndagen i november och är en högtid för att fira alla pappor i landet. 

 

Fira fars dag – kort fakta

Annons

Fars dag, en mysig svensk tradition som enligt Nordiska museet startade redan på 1930-talet här i Sverige. Själva idéen härstammar från USA och tillkom som en motsvarighet till Mors dag. 

 

Att ge en present för att fira sin pappa är vanligt, och den allra vanligaste presenten genom tiderna har varit den klassiska slipsen! 

 

Så firar vi fars dag idag 

Idag uppvaktar vi våra pappor på olika vis. Alla familjer har sina egna traditioner, en del firar med kort och uppvaktar med frukost på sängen, medan andra kanske ger en extra varm kram. Inget sätt är rätt eller fel! 

 

Tips på fars dags presenter

Här är våra bästa tips på presenter till fars dag! 

Den klassiska slipsen

 

Såklart ska slipsen vara med på listan! Man kan aldrig ha för många slipsar… eller?  

 

Adventskalender 

Nu när julen närmar sig är det här en perfekt present! Ölkalender, chokladkalender, eller varför inte göra en helt unik kalender med små presenter du vet att din pappa gillar – här finns det något för alla smaker.

 

Upplevelse

Allt från ett biobesök tillsammans, till större upplevelser som att åka sportbil, fiska eller vandra, är en fin present både att ge bort och att få.  

 

Personlig fotobok! 

Skapa en personlig present och gör en fotobok på era finaste minnen genom tiderna. Det finns ett stort utbud av sajter där du kan göra din egen fotobok, som t.ex. photobox.se och onskefoto.se

 

Verktygslåda

 

Tycker din pappa om att greja i garaget? Ja, men då är troligen en ny hammare eller måttstock en kul gåva att få!

 

Ett kort eller telefonsamtal

 

Presenter i all ära, men ett samtal för att berätta att du tänker på din pappa, kommer värma din pappa mer än väl! 

 

Grattis alla pappor på fars dag!

24 september 2021 Sara Åhlström
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.