I samarbete med Homer

Få koll på ditt hem – med appen Homer

Husliv

Papper i dammiga pärmar, borttappade kvitton och jakten på den försvunna färgkoden. Så löste husägarna Anders och Sanna problemet!

Så fick paret full koll på sitt hem!

Anders och Sanna var som många husägare trötta på att inte ha koll på sitt hem. Papper i dammiga pärmar, borttappade kvitton och jakten på den försvunna färgkoden – nu fick det vara nog. De läste om den nya digitala tjänsten från Homer, där all dokumentation om hemmet sparades på en plats, och bestämde sig för att prova.

Enkelt att komma igång

Det var enkelt för Anders och Sanna att komma igång.

– Efter bara någon minut hade vi skapat vårt hem i Homer och kunde börja lägga in det viktigaste, säger Sanna.

Anders tyckte om att Homer erbjöd att hämta ritningar och annan fastighetsdokumentation från kommunen automatiskt. Att båda kunde se och dela huset i Homer från varsin mobil var ett stort plus. 

– Känslan att ha hemmet dokumenterat är obetalbar, säger Anders, som nu slipper rota i stökiga byrålådor och pärmar.

– Nu kan jag enkelt hitta ett mått, kvitto eller färgkoden när jag behöver det”. Han betonar att man aldrig vet när man behöver ett kvitto för ett försäkrings-  eller reklamationsärende, och att det finns oändligt med plats för allt i Homer.

Homer hjälper till

Sanna tyckte att det var så enkelt:

– Jag skannade typskylten på diskmaskinen, och vips hade Homer hämtat både bruksanvisning och kontaktuppgifter till närmaste serviceställe.

Lösöret och apparaterna i hemmet är tillsammans värda hundratusentals kronor, och man bör som hemägare ha koll på sina prylar. Homer har inbyggd skanner för att spara kvitton och andra dokument, vilket är ett stort plus. 

En loggbok över huset

I Homer kan man dokumentera bygg- och renoveringsprojekt, genom att lägga in beskrivning, foton, fakturor och kontaktuppgifter till hantverkarna.

– Det är precis som med bilen, man vill ju dokumentera att huset är skött och servad ordentligt, menar Anders. Allt som läggs in Homer skyddas med samma säkerhet som en bank, och delas inte med någon.

02 juli 2019
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.