Annons
Foto: Istockphoto

Bloggaren Emma Tiger: ”Fler företag borde ansluta sig till e-Boks”

Husliv

Det börjar kännas omodernt med papper. Eller det har gjort det ett bra tag. I takt med att mer och mer digitaliseras i samhället, vare sig vi vill det eller inte, så gäller det att hänga med i svängarna för att inte halka efter. 

e-Boks är en av flera digitala brevlådor vars tjänster blir allt vanligare. Många vet inte om det, men tjänsten gör mer än att ”bara” göra din post tillgänglig digitalt. Du kan också spara viktiga dokument, som lagfarter, hyreskontrakt, fakturor, försäkringspapper, rut- och rotavdrag — listan kan göras lång.

Företag måste ansluta sig

Annons

Ända sedan starten 2001 har tjänsten utvecklats parallellt med de allt jämt växande digitala framstegen, och i dag väntar man egentligen bara på att andra aktörer ska hoppa på tåget.

– Jag skulle vilja se att fler företag, som banker och försäkringsbolag, anslöt sig till tjänsten. Om man kan koppla sitt kort för att få elektroniska kvitton sparade i e-Boks är det en förutsättning av majoriteten av företag ansluter sig. Det vore super, säger bloggaren Emma Tiger, som använt sig av e-Boks under en längre tid.

Fysiska papper ett minne blott

För Emma Tiger är det huvudsakliga användningsområdet den digitala brevlådan.

– En av de stora nyttorna med e-Boks är att jag får min viktiga post var jag än är. Jag behöver inte vara hemma för att ta emot posten, och den är separerad från reklam och annat som vanligtvis fyller min fysiska brevlåda.

För Emma har en av de stora fördelarna med e-Boks varit att slippa spara papper i pärmar hemma — i stället finns de digitalt i mappar inuti appen.

– Det allra bästa är att mina dokument där är trygga, och kommer aldrig blekna eller förstöras eftersom de finns elektroniskt!, säger Emma.

 

Fakta e-Boks

  • Grundades 2001
  • Erbjuder bland annat digital brevlåda och möjligheten att skriva under avtal genom BankiD
  • Riktar sig till privatpersoner, företag och myndigheter
  • Oavsett om det rör sig om ett företag eller myndighet väljer du själva vilka som får skicka digitala brev till dig


Läs mer om e-Boks här

11 juni 2018
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

"Jag gjorde en lampa av en telefon"

Husliv Kolla in vår superinnovativa läsare Robins idé där en gammal telefon har blivit en lampa!

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.