Foto: Istockphoto

Dra in fiber eller inte?

Husliv

Ökar det värdet på huset om jag drar in fiberkabel, undrar en av våra läsare. Här är expertsvaret!

Av: Redaktionen, 10 oktober 2019

Fiber eller inte fiber!

Alla grannar i min by ska nu dra in fiberkabel – jag är emot eftersom jag inte använder dator så mycket, men min son tycker att jag också ska dra in eftersom det annars kan sänka värdet på huset. Har han rätt?

Sven 

Annons


Svar:

Med fiber indraget till fastigheten kan man förutom att med hög hastighet surfa på internet, även titta på tv, ringa via IP-telefon och ansluta t ex larm och kameror. I det uppkopplade samhälle som många nu är vana vid efterfrågas bostäder med fiber för att kunna nyttja de möjligheter som fibern ger. Dels för nöjes skull, men också för att kunna arbeta från hemmet eller fritidshuset. Om du går i tankar att sälja ditt hus är det troligt att huset kommer att attrahera flera spekulanter om det har fiber indraget och kanske ge ett högre slutpris. Ett tips är att fråga en mäklare vilket värde och attraktionskraft ditt hus har – med och utan fiber.

 

Magnus Bäckström, kundvägledare på Mäklarsamfundet

 

Läs också: 11 frågor och svar om fiberkabel

10 oktober 2019 Redaktionen
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.