Foto: SVT/Jan Danielsson

Doreen Månsson: ”Barnen tycker att hemmet ser ut som ett grovsoprum”

Husliv

Programledaren Doreen Månsson om monsterrenoveringen, kärleken till köksträdgården och sängköpet som hennes man hatar.

Av: Anja Källstedt, 31 augusti 2017

Berätta om din villa!
– Jag bor sedan åtta år tillbaka i ett

20-talshus som är omkring 200 kvadratmeter stort, med en 1 000 kvadratmeter stor tomt. Huset hade blivit omrenoverat på 80-talet, så vi har byggt tillbaka det till sitt originalskick, vilket var ett jäkla jobb!

Hur lång tid tog det?

– Det tog ungefär fem månader innan allt var färdigt. Min man är formgivare i grunden så han gjorde perfekta ritningar i Googles gratisprogram Sketch up. Jag har för- stått att byggnads- arbetare inte kan läsa tankar, och därför uppstår ofta problem, men med en Sketch up-ritning lämnas inte mycket utrymme för missförstånd.

Annons

Slog du i några spikar på egen hand under renoveringen?

– Min man har gjort
hur mycket som helst på huset, men jag avskyr sådant – jag klarar inte av röran. Det var verkligen
en byggarbetsplats här, med grejer överallt. Det var dammigt och smutsigt i flera år efteråt! När vi sätter i gång något projekt i dag låter jag min sambo göra det, som är duktig på sådant. När det gäller träd- gården har jag däremot ett helt annat tålamod.

Vad har du i trädgården?

– Vi har otroligt många blommor, men de får inte vår stora
kärlek – den får i stället
vår köks-
trädgård.
Vi åker inte
utomlands
på somma-ren, utan är
hemma och
tar hand om
den. Vi har bland annat kronärtskockor, gurkor, tomater, aubergine, citroner, fikon, körsbär, krusbär, vinbär, äpplen, rabarber, hallon – you name it.

Läs även: Tommy Nilsson: "Det är jag som inreder och fixar hemma"

 

Äter ni enbart vegetariskt?

– Nej, vi äter kött också. Dessutom har alla i familjen matlagning som intresse, så det är inte en stackars människa som står och lagar storkok varje dag, utan det är för- delat på flera personer.

Hur har ni inrett hemmet?

– Jag är något av ett auktions- och loppisproffs. Vårt hem är fyllt av saker från olika resor, och nästan allt är 20-tal. Mina barn säger ibland att det ser
ut som ett grovsoprum hemma: ”Nu får det räcka med loppisgrejer!

”
Hur mycket tid lägger du på att gå på loppisar?

– Jag är nog inne och kollar auktioner en gång per dag. Åker jag förbi en loppis så tvärstannar jag och svänger av.


Har du köpt något som du ångrar?

– Jag köpte en säng när min sambo var och filmade i Palma förra sommaren. Vi har inte alls samma smak, han gillar när det är lite arty och jag klarar inte av det. Vi kan verkligen vara oense. När han var bortrest tänkte jag att nu har jag min chans, och gjorde det dyraste inköpet någonsin till vårt hem – för det var så dyrt att det inte var sant. Det var en säng som är ställbar, man kan höja och sänka både fot- och liggläget. Vi har aldrig använt sittläget eller fjärrkontrollerna, och min man hatar gaveln med passion. Jag tycker i stället att den är lite elegant, haha.

Vågar du säga vad den kostade?

– Nej, det kommer jag aldrig att göra! Jag har ingen respekt för mig själv när jag tänker på att jag har köpt den. Men den var svindyr, vi kommer att ha den tills vi dör – även om den går sönder.


Skulle du vilja ha dig själv som granne?

– Jag vet inte, jag hänger inte så mycket med mina grannar. Det finns de som tror att jag är supersocial, men jag är inte det. Jag gillar att vara helt ensam hemma för att det krävs noll socialisering, och det är så skönt.


Du är aktuell med programserien Vi lagar bästa maten, vad kan tittarna förvänta sig av programmet?

– Att skratta, programmet är så roligt! Jag har aldrig skrattat så mycket under en produktion som den här. Hur duktig du än är i köket, både som förälder och barn, har du i kroppen hur du gör saker –
 och när du bara får inspirera en person på tid är det mycket svårare än man kan tro.


5 snabba frågor

Kol eller gasol?
– Kol.

Badtunna eller jacuzzi?

– Usch, inget! Inte jacuzzi i alla fall.

Motorklippare eller robotklippare? 

– Jag inbillar mig att det är lättare att justera höjden med motor. Man ska inte klippa för hårt, det är det som förstör gräsmattan.

Stan eller landet?
– Landet.

Äta hemma eller äta ute?

– Både och.

 

Om Doreen

Namn: Doreen Månsson.
Ålder: 43 år.
Bor: I Sollentuna, Stockholm.
Familj: Sambon Henrik Hallgren, döttrarna Hayat, Yasmine, och Amina. Gör: Programledare och tv-producent.
Aktuell: Medverkar i programserien Vi lagar bästa maten på SVT och spelar in ett program om hajar.

 

 

 

TÄVLING! TRE VINNARE FÅR DOREENS BOK!

Nu har du chansen att tävla om tre exemplar av Doreens trädgård & kök (Bonnier Fakta). Klicka här för att tävla!

31 augusti 2017 Anja Källstedt
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.