Annonssamarbete
Foto: Istockphoto

De sänker sin låneränta: ”Gör vardagen lättare”

Husliv

Sanati hade tagit dyra lån till bilen, poolen och en ny tv – och betalade över 8600 kronor i månadskostnad. Då klev låneförmedlaren Advisa in i bilden. Nu sparar familjen tusenlappar.
– Det gör vardagen lättare. 

Av: , 14 november 2019

Kom igång på några minuter: Hur mycket kan du sänka din månadskostnad?

 

Miljontals svenskar har tagit dyra lån och krediter med hög ränta och månadskostnad. Paret Sanati var inget undantag. Totalt satt de med fem lån på 370 000 kronor för bland annat pool, tv och bilinköp – till en genomsnittlig effektiv ränta på 15 procent.
– Vi hade tagit på oss för många småkrediter, och hade även några större privatlån kopplat till bilköp och renovering. Krediterna hade alla minst 25 procents ränta, men även privatlånen kändes onödigt dyra, säger paret.

Många som dragit på sig dyra lån tänker att det inte finns någon chans att förbättra sin situation. Men familjen Sanati hade hört talas om låneförmedlaren Advisa som dagligen hjälper sina kunder att se över lånevillkoren.

Därför beslöt sig familjen för att samla lånen genom Advisa – vilket skulle visa sig bli en succé.
– Det känns väldigt skönt att ha fått hjälp med ekonomin av Advisa. Det var enkelt att använda tjänsten, och deras kundtjänst var väldigt trevlig och pedagogisk, säger familjen.

Advisa samarbetar med hela 38 banker och långivare, och den som bestämmer sig för att samla lånen kan få få olika erbjudanden. Man kan helt fritt välja det som passar bäst. Familjen fastnade för ett bud som gav möjligheten att omvandla alla fem lån till ett. De sänker månadskostnaden med över 5000 kronor medan den effektiva räntan sjunker från 15 procent till 5,14 procent i det nya lånet.
– Det var skönt att komma ner i månadskostnad, det gör vardagen lite lättare. Och trots att vi lägger upp lånet på längre tid sparar vi en del i ränta som vi slipper betala, säger familjen.

De konstaterar att den nya ekonomiska vardagen gett familjen fler möjligheter.
– Nu har vi istället pengar över att lägga på bättre saker än att betala onödigt dyr ränta.

 

Kom igång på några minuter: Hur mycket kan du sänka din månadskostnad?

 

Advisa har hjälpt över 250 000 personer att se över sina lånekostnader. Man kommer igång smidigt och enkelt på advisa.se.

 

Före Advisas hjälp:
• 5 lån och krediter på totalt 370 000 kronor
• Återbetalningstid: 5 år.
• Månadskostnad: 8 610 kr.
• Effektiv ränta: 15,0 procent.

Efter Advisas hjälp:
• Ett på totalt 370 000 kronor
• Återbetalningstid: 12 år 1 månad.
• Månadskostnad: 3 405 kr.
• Effektiv ränta: 5,14 procent.
• Totalbesparing trots förlängd återbetalningstid: 22 850 kronor.

14 november 2019
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.