Foto: Pressbild

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa tvätta"

Husliv

Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmarks liv i villa!

Av: Anja Källstedt, 22 december 2017

Du är född i Boden, men nu bor du i Skellefteå – hur kommer det sig?

– Jag har stora delar av min familj i Skellefteå och trivs bra här. Jag köpte en sommarstuga här när jag var 20 år och ett bostadshus för åtta år sedan.

Vad var det du föll för med huset?

– Det är ett gammalt hus från början av 1800-talet, som ligger på en jättegammal gata med Alla vi barn i Bullerbyn-känsla. Det är väldigt lantligt men samtidigt bara en mil till stan. 

Annons

Har du renoverat något?

– Jag har lagt mycket tid på att fixa och göra fint runt huset, och håller på med något projekt nästan varje dag. Bland annat har jag byggt till ett rum på 40 kvadrat, och gjort lite inglasningar.

 

Läs även: Gry Forssell: "Jag satt hemma i köket och grät"

 

Vad är det bästa med att bo i hus?

– Friheten – att kunna gå ut i trädgården utan att känna att någon stirrar på en. Lägenhet är inget för mig. Jag bodde några år i Stockholm, men jag blir för rastlös när det inte finns något att göra. Det kan gå bra någon kväll så där, men i längden behöver jag ha lite lummigt och större ytor. 

Berätta om din nya show!

– Historien bygger på Elvis, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis och mig. Det handlar om deras uppväxt, deras förhållande till musiken, 50-, 60- och 70-tal, saker som hände som påverkade dem – och hur jag har levt i symbios med allt det här. Jag tror att de som tycker om Elvis, Cash, Jerry Lee och mig kommer att älska den här showen. De som inte har så stor koll på dem kommer att börja älska dem, för showen är riktigt ball faktiskt. 

Elvis, Cash och Lewis är dina största idoler, är det något man ser i ditt hem?

– Ja, jag har en bild på Elvis i min studio till exempel, och jag har alla skivor. 

Hur har du inrett hemmet i övrigt?

– Mycket vilt. Jag är ju jägare, så jag har mycket skinn, horn och sådant.

Har du uppstoppade djur också?

– Ja, en hel del! Mårdar, rävar, orrar, en tjädertupp, grävlingar, och mycket annat. Jag gillar den känslan, att ta in naturen i hemmet.

Vilket är det största djur som du har uppstoppat?

– Det är en hjort som jag sköt i Skottland för två år sedan. Den vägde 160 kilo och är nästan som en älg. Den har jag som en trofé, alltså från halsen och uppåt, som sitter ovanför min öppna spis. 

Äter ni enbart kött som du har skjutit? 

– Egentligen har vi nog så mycket kött att vi skulle kunna äta egenproducerat hela tiden faktiskt, men vi tar fram det vid speciella tillfällen. Älg och rådjur är det godaste viltet, men jag gillar allt kött.

Vilket är det tråkigaste hushållsarbetet?

– Tvättandet är väl kanske inte min starkaste sida, jag tar gärna på mig samma T-shirt några dagar extra för att slippa tvätta, haha.

Vad gör du i huset när ingen ser?

– Lägger mig och vilar, en sådan där gubbvila. Jag vaknar tidigt om dagarna, omkring sju eller åtta, och jobbar ganska hårt – klyver ved, till exempel – så då tycker jag att det är skönt att gå in runt klockan ett och lägga mig en kvart, tjugo minuter.

Var i villan tillbringar du mest tid?

– Utomhus, haha. På vintern skottar jag snö och på sommaren är det full rulle med gräsklippning och sådant, man vill ju att det ska vara fint!

 

5 snabba frågor

Kol eller gasol?

– Kol om jag får välja.

Badtunna eller jacuzzi?

— Jacuzzi.

Motorklippare eller robotklippare?

— Robotklippare. 

Toalettringen upp eller ner när du lämnar toaletten? 

— Ner.

Nytt eller loppis? 

— Både och. Jag köpte en hel låda med älghorn för 200 spänn på en loppis i Skellefteå att tillverka jaktknivar av, så nu har jag material för att göra knivar nästan för resten av livet.

 

 

22 december 2017 Anja Källstedt
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

"En slags husdoktor via Skype"

Husliv Idag är det standard med läkarvård via video. Nu kan du även ta tempen på din golvbrunn eller scanna ditt kök med hjälp av experter. Sedan första februa...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.