Annons

Guide: Bilsemester på Östersjökusten

Husliv

Upplev Västervik, Oskarshamn, Kalmar, Öland och Gotland i sommar. Risskov Bilsemester guidar dig till sevärdheterna du inte får missa! 

Av: , 13 juni 2017

Västervik – festivaler och skärgårdsliv

I den mysiga lilla skärgårds- staden vet man vad det innebär att ha roligt! Västervik är nämligen känd för sina fester: Västerviks Karnevalen, Skärgårdsfestivalen och Visfestivalen, för att nämna några. Den som hellre vill njuta av stadens historia letar upp Båtmansstugorna från 1700- talet, promenerar över till Slottsholmen och Stegeholms slottsruin från 1300-talet – eller tar sig en liten bit utanför stadskärnan för ett besök på Gränsö slott. 

Missa inte att ta en båttur ut i den vackra skärgården och ta en titt på den sagoliknande byggnaden Spårö båk. Upplev skärgårdsmiljön och bo på Hotel Fängelset för endast 979 kr per person i dubbelrum. 

Oskarshamn – museum och mystisk ö

Här finns en rad spännande museum att upptäcka: Döderhultarmuseet, Oskarshamns Sjöfartsmuseum, Biologiska museet och Oskarshamns grafiska museum är alla värda ett besök. Ta in på Clarion Collection Hotel Post från endaat 1 179 kr inklusive halvpension per person i dubbelrum.

Ta båten ut till den mytomspunna ön Blå Jungfrun – även känd som Blåkulla. Leta efter häxor i grottorna och ta ett varv i labyrinten Trojeborg. Men ta inte med någon sten från ön, det sägs nämligen betyda otur. Bo på Hotel Rum Oscar från endast 679 kr per person i dubbelrum.

Läs även:

Mari Jungstedt: "Jag skulle gräva ner kroppen på baksidan av huset"

Hon bor ensam i en 204 kvadratmeter stor villa, försöker lära sig att köra båt och har av misstag råkat köpa tre kubik ved. Välkommen hem till deckard...

Kalmar och Öland – kultur och shopping

Kalmar är en magisk stad för historiefantasten. Upptäck Kalmar slott som är flera hundra år gammalt. Bo på BW Kalmarsund för endast 1 379 kr inklusive halvpension per person i dubbelrum. Gör även ett besök på Kalmar läns museum där du hittar Regalskeppet Kronan som vilat 300 år på havets botten.

Ta en dagstur över till härliga semesterön Öland via Ölandsbron. Sola och bada på Böda Sand, promenera utanför Solliden, ta en selfie vid Sveriges högsta fyr Långe Jan, och shoppa i Borgholm. Bo på fyrstjärniga First Hotell Witt för endast 979 kr per person i dubbelrum. 

Gotland – ringmur och raukar 

Läs även:

VIDEO: Så organiserar du dina nycklar

Sätter du alltid i fel nyckel i dörren? Vi i Villa har testat smarta knepet som förenklar livet för dig!

Ta färjan till Gotland – och var beredd på att vilja åka tillbaka igen, här finns det så mycket att uppleva att du behöver minst två veckor. Lämna inte ön innan du har sett de enorma stenformationerna som kallas raukar, har badat i Blå lagunen, tagit en fika på Fårö, och flanerat längs ringmuren i Visby.

Missa inte Medeltidsveckan om du har barn, eller Kallbadhuset (som i folkmun kallas Kallis) om du vill sippa drinkar efter en dag på stranden. Även Furillen, Kneippbyn och Lummelundagrottorna är platser att lägga på minnet. Bo central i Visby på Best Western Solhem Hotel för endast 1 549 kr per person i dubbelrum. 

 

 

Erbjudande för Vi i Villas läsare:

För att boka aktuella erbjudanden, besök Risskov.se eller ring vår kundservice: 040-611 61 30. Ange kod: Kust. 
Priserna gäller per person i dubbelrum. 

Läs även:

Doreen Månsson: ”Barnen tycker att hemmet ser ut som ett grovsoprum”

Programledaren Doreen Månsson om monsterrenoveringen, kärleken till köksträdgården och sängköpet som hennes man hatar.

13 juni 2017
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.