I samarbete med Risskov bilsemester
Foto: Istockphoto

Åk på bilresa till Östersjökusten i sommar!

Husliv

Sugen på en spännande bilresa under semestern? Upptäck historiska städer, fantastisk natur och njut av den tyska Östersjökusten i sommar. 

En bilresa är ett perfekt tillfälle att uppleva en unik semes- ter, och den tyska Östersjökusten erbjuder något för alla. Historiska medeltidsstäder, vita sandstränder och tyska pittoreska restauranger. Längs med Östersjökusten kan du börja vistelsen i staden Schleswig och lära dig mer om vikingatiden på museet Haithabu. Checka in på Hotel Hohenzollern från endast 1 229 kr inklusive halvpension.

 

Vita sandstränder

Annons

Längs med Östersjökusten finner du historiska badorter med hundra- årig historia. Glöm inte att packa strandväskan för ett besök till en av Kiels vackra stränder där du kan njuta av ett dopp i det klarblå havet. Bo på Hotel Friedrich Franz Palais tre nätter inklusive halvpension från endast 1629 kr. 

 

Fantastisk natur och cykelleder

Lämna bilen för en dag och missa inte chansen att upptäcka Öster- sjökusten via cykel. Susa fram på den flera hundra kilometer långa cykelleden Ostseeküsten-Radweg med havet precis intill. Stanna för en spontan lunch vid någon av alla de gamla och mysiga byarna som du finner på vägen. Ta in på A-ja Warnemünde das Resort två nätter inklusive halvpension från endast 1 319 kr.

 

Nöjespark och renässansslott

Reser du med barn? En kort bilfärd utanför Lübeck finner ni nöjes- parken Hansa-Park med åkattraktioner för stora som små. Kanske hör ni till de modiga som vågar testa vattenrutschkanan med en vinkel på 85 grader nedåt. Ta in på Tryp Lübeck Aquamarine tre nätter inklusive en trerättersmiddag från endast 1 479 kr.

Har du ett intresse av gamla slott åker du med fördel vidare till Schwerin. Här hittar du ett renässansslott med museum väl värt ett besök. Staden i sig är en pittoresk liten pärla. Passa på att äta middag på restaurang Lukas, känd för sina goda fisk- och skaldjursrätter. Här kan ni bo på Hotel Rabenstein från endast 1 169 kr.  

 

Historiska stadskärnor: Wismar och Stralsund

Är du intresserad av historia får du inte missa att besöka Wismar och Staslund (som är en av Tysklands nordligaste städer efter Flensburg). De gamla stadskärnorna härstammar från medeltiden och var viktiga handelscentrum. Bo på fyrstjärniga hotell Europa Greifswald två nätter inklusive halvpension från endast 919 kr. 

23 maj 2017
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

"Jag gjorde en lampa av en telefon"

Husliv Kolla in vår superinnovativa läsare Robins idé där en gammal telefon har blivit en lampa!

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.