Foto: Istockphoto

10 saker du med barn känner igen i vintertider

Husliv

Nog för att barn är bland det bästa som finns, men på vintern är livet som förälder inte alltid lika fantastiskt.

Av: Anja Källstedt, 16 november 2017

1. Om det tar lång tid att gå till förskolan i vanliga fall är det INGENTING mot vad det tar nu.

 

2. Vintersnoriga barnnäsor. Snor här, snor där, snor snor everywhere.

Annons

 

3. Kostnaderna som kommer med att barnen växer en meter per säsong...

 

4. På med 437 plagg varpå ungen säger "Jag måste kissa!".

 

5. Snö. I. Hela. Hallen.

 

6. Din tidigare så vackra julgran ska nu pyntas med alla möjliga (och omöjliga) saker som barnen har tillverkat själva på förskolan. 

  

7. Hela vintern är som en enda lång parad av förskolebaciller – som alla smittar dig.

 

8. Dina fingrar och tår kommer aldrig att återfå sin känsel helt efter alla timmar på lekplatsen i minusgrader. Är barn immuna mot kyla eller?

 

9. Släpa pulkan uppför backen igen och igen och igen och igen.

 

10. När du ser din rosiga unge le lyckligt (och framförallt somna tidigt) efter en dag i snön är det värt allt ovanstående. I alla fall nästan. 

16 november 2017 Anja Källstedt
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.