Sanna Nielsen är årets julvärd 2016.
Sanna Nielsen är årets julvärd 2016. Foto: Janne Danielsson/SVT

Hon blir årets julvärd 2016

Husliv

Att vara julvärd är ett hedersuppdrag som flera kända svenskar axlat genom åren. Nu är årets julvärd 2016 presenterad – här är hon… 

Av: Emelie Åberg, 09 november 2016

I somras ledde hon sin första säsong av folkkära programmet ”Allsång på Skansen”, och nu tar hon även plats i tv-rutan på julafton – Sanna Nielsen är årets julvärd 2016.

– När jag fick samtalet så var det första som gick igenom huvudet: vilken otroligt stor ära. Andra känslan var: jösses vad läskigt. Men det kan jag tänka mig att alla som suttit där känt – det är så stort, säger Sanna Nielsen, 31, under SVTs presskonferens.

Hon minns själv jularna med Arne Weise som sällskap i tv-rutan från sin barndom.

–  Den viktigaste uppgiften för mig är att vara ett sällskap. Det är så jag känt när jag tittat på programmet under åren – att vara ett sällskap till de som behöver det, till de som har det som tradition, till alla. Och att få försöka ge lite lugn i en stressad tid som jag också kan känna igen mig i. Och hopp.

Annons

Vanligtvis brukar Sanna fira jul med familjen, på senare år nere i Skåne tillsammans med föräldrar, syskon och syskonbarn.

Julsång utlovas också i tv-rutan på julafton.

­– Alla förstår säkert att jag kommer att sjunga. Skulle kännas väldigt konstigt om jag sitter där och inte gör det jag brukar göra.

Foto: Janne Danielsson/SVT

 

 

 

Tidigare julvärdar:

Bengt Feldreich (1959-1971)

Arne Weise (1972-2002)

Lotta Bromé (2003)

Ernst Kirchsteiger (2004)

Blossom Tainton-Lindquist (2005)

Ingvar Oldsberg (2006)

Anne Lundberg (2007)

Lasse Kronér (2008)

Lisbeth Åkerman (2009)

André Pops (2010)

Kalle Moraeus (2011)

Sarah Dawn Finer (2012)

Petra Mede (2013)

Henrik Dorsin (2014)

Gina Dirawi (2015)

 

Emelie Åberg
09 november 2016 Emelie Åberg
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.