Annons
Foto: Istockphoto

7 fördelar med att åka på bilsemester

Husliv

Charterresa i sommar? Glöm det! Att åka på bilsemester är den nya trenden. Här är 7 anledningar till varför ni ska välja en bilsemester i sommar. 

Av: Sara Åhlström, 01 mars 2017

Det är inte destinationen som är målet utan resan dit. Risskov bilsemster kommer med inspirerande tips.

 

1. Unik semesterupplevelse

Väljer du att åka på bilsemester kommer du att få se och uppleva saker som du annars aldrig skulle ha gjort.

 

2. Upptäck flera länder på samma resa

Drömmer du om att besöka både Frankrike och Italien i sommar? Om du väljer att åka på en bilsemester kan du enkelt besöka flera länder på samma semester, utan krånglet med att behöva checka in på olika flygplatser. 

 

3. Ni sparar pengar

Istället för en dyr utomlandsresa kan ni till exempel välja att bila i Sverige eller något nära land så som Danmark. Här finns det massvis med roliga att guldkorn att upptäcka längs med vägen och det blir enklare att sätta ihop en semesterbudget att hålla er till.

 

4. Kvalitetstid med familjen

Att åka på en bilresa tillsammans med familjen är ett perfekt tillfälle att umgås och spendera tid ihop, utan att smutsdisken eller surfplattan pockar på uppmärksamheten. Lek roliga billekar eller lyssna på en spännande ljudbok som passar alla i familjen. Se bara till att planera bilaktiviteterna innan ni åker! 

 

5. Ni slipper flygplansstressen

Bebis som skriker, 4-åring som inte kan sitta still, resfeber och rädsla för att missa planet… det finns många anledningar att välja bilen istället för flyget.

 

6. Frihetskänslan

Att köra bil är ett perfekt sätt att koppla bort från vardagspulsen, jobbet och alla måsten. Ett extra plus är att du får bestämma allting själv, vara spontan och kunna åka när du vill (utan att behöva vänta på buss- och tågtider).  

 

7. Du kommer nära naturen

Hotell och pool i all ära, men att åka iväg på en bilresa låter er uppleva den fantastiska naturen istället. Välj mindre landsvägar, leta upp vart det finns en nationalpark och ta en hike upp bland bergen. En bilresa låter dig komma nära naturen på ett spontant och fritt sätt. 

Sara Åhlström
01 mars 2017 Sara Åhlström
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.