Annons

Golf och spa på Hooks Herrgård

Husliv

Är du stressad, stel i kroppen, eller vill komma bort från vardagen för en dag? Hooks Herrgård har tipsen för hur du kan koppla av ordentligt.

Av: , 01 januari 2018

1. Du är stressad. På spa har du inga tider att passa, stäng av mobiltelefonen och bara njut. Massage sänker dessutom pulsen och blodtrycket.

2. Du och din partner behöver tid tillsammans. Avkoppling, god mat och duobehandling är svaret på (nästan) allt.

3. Du behöver bli ompysslad. Unna dig att bli bortskämd med sköna behandlingar och trevlig personal som bara finns där för att ta hand om dig.

4. Du vill åka bort, men kan inte lämna Sverige. En weekend på spa är minst lika lyxigt som att lämna landet för en helg.

5. Kroppen gör ont och huden behöver renas. Låt smärtorna masseras bort och unna dig en ansiktsbehandling som tar bort finnarna.

6. Någon av dina vänner ska gifta sig. Sippa bubbel i en jacuzzi, härliga behandlingar och ett och annat träningspass är aktiviteter som är utmärkta för både möhippor och svensexor.  

7. Du älskar att hasa runt i morgonrock och tofflor. Perfekt – det är den dresscoden som gäller på spa.

 

Golf & avkoppling på Hooks Herrgård


Strax utanför Jönköping, omgiven av de djupa, småländska skogarna och med utsikt över spegelblanka Hokasjön, ligger Hooks Herrgård – främst känd för sin förstklassiga golf och en prisbelönt spaanläggning. Hit kommer personer från hela Sverige för att slå några hinkar, koppla av med bad och behandlingar, äta gott och njuta av den vackra herrgårdsmiljön.

En upplevelse för alla

Hooks Herrgård är med sina två 18-hålsbanor en av Sveriges äldsta och mest välkända golfanläggningar. Här finns alla möjligheter för en fantastisk upplevelse för såväl golfproffset som för den som vill öva puttar eller gå i golfskola.

Upplevelseduschar & varma källor

Oavsett om du är på Hooks Herrgård för att golfa eller inte kan du unna dig några sköna timmar på spat. Den arkitektritade spaavdelningen är 1 300 kvadratmeter stor och erbjuder bland annat upplevelseduschar, avkopplande bad i varma och kalla källor, samt en bastuavdelning. Den som inte enbart vill ta det lugnt kan simma några längder i poolen, gå på gruppträning eller lyfta vikter på gymmet.

Middag med magisk utsikt

Om du är hungrig kan du njuta av säsongens läckerheter i herrgårdens restaurang, samtidigt som du låter dig förföras av utsikten över den vackra Hokasjön – och hål nummer sju på Parkbanan. Du kan även äta lunchbuffé och à la carte i golfbistron.

Konferens

Det finns fler anledningar att besöka Hooks Herrgård än för att få avkoppling och spela golf – du kan bland annat få hjälp med att anordna en konferens. Varje event kan givetvis kombineras med såväl golf som härliga spaupplevelser.

 

Hallå där Hans Edberg, vd Hooks Herrgård. Vad får man inte missa när man besöker er?
– Missa inte att boka en behandling – du får en personlig konsultation och ett fotbad med din terapeut innan du får en härlig behandling enligt Kerstin Florians koncept. Njut även av våra vackra utomhuskällor och vår hydromassagepool, den gör underverk.

Har ni någon nyhet för i år?
– Vi påbörjar utbyggnad och ombyggnad av kök och restaurang. Vi har blivit trångbodda och bygger ut för att kunna vara mer flexibla i våra erbjudanden och för att få plats med fler gäster i restaurangen. Det tar lite längre tid eftersom vi valt att ha verksamheten igång under byggnationen, men i maj 2019 blir det invigning.

Vad får jag inte missa om jag äter på restaurangen?
– Vi erbjuder alltid ett paket med en trerättersmeny, och då rekommenderar vi att du beställer ett vinpaket eftersom det passar väldigt bra till den välkomponerade maten. Våt meny görs om tre till fyra gånger om året, och smakerna följer årstiderna. Vi jobbar mycket med lokalproducerade råvaror, vilt och lamm.

Ni har ett väldigt populärt golfpaket, vad är så bra med golfen hos er?
– På Hooks Herrgård strävar vi alltid efter att helhetsupplevelsen blir bra. Miljön, närhet till golfbanorna, kvaliteten på greenerna, maten, servicen och spat blir tillsammans en helhet som gör att vi totalt sett erbjuder ett av Sveriges bästa golfpaket.

 

Kontakta Hooks Herrgård
För frågor och bokning, mejla eller ring +46 (0)393-210 80. Läs mer om Hooks Herrgård här. 

01 januari 2018
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.