Foto: Istockphoto

13 tråkiga (men ack så viktiga) beslut

Husliv

Hur länge har du skjutit på att gå till tandläkaren, säga upp hemtelefonen och ta tag i pensionssparandet? Nu är det dags att bocka av i att göra-listan en gång för alla!

Av: Anja Källstedt, 03 november 2017

1. Fixa rätt försäkring

Har du koll på vad som ingår i din hemförsäkring om olyckan skulle vara framme? Du kan jämföra de olika försäkringsbolagen på nätet – gratis. Jämför på Elskling.se och Compricer.se.

 

Annons

2. Skippa pappersfakturorna

Med e-fakturor får du alla räkningar samlade på ett och samma ställe, och du tjänar dessutom på det eftersom du slipper faktureringsavgiften. 

 

3. Jämför avtal

Har du haft samma mobiloperatör, elbolag och bank sedan Dackefejden? Då är det hög tid att ta en titt på om du verkligen har valt dem som ger dig bäst avtal. Jämför på Mobilabonnemang.se och Svd.se/rantekartan.

 

4. Spara smart

Ekar det tomt i spargrisen? Starta ett sparkonto hos din bank, eller placera pengarna i fonder. Dåligt med pengar? En liten peng kan alla avvara varje månad, och som en dag kan bli en stor summa.

 

5. Ta tag i pensionen

Du vet det där orangea kuvertet som kommer en gång om året? Öppna det. 

 

6. Ställ dig i kö

Ställ dig och/eller dina barn i bostadskö (de kommer att tacka dig när de vill flytta hemifrån). 

 

7. Avsluta onödiga abonnemang

Använder du verkligen samtliga tjänster du har tecknat abonnemang för, eller står vissa bara och tickar pengar? Hemtelefonen, Netflix, HBO – säg upp dem du inte behöver. Nu.

 

8. Ta tempen på huset

Är du rädd att taket är för gammalt eller att det är fukt i källaren? Boka en besiktningsman som kan kolla upp det!

 

9. Köp dig fri

Bara för att du kan så måste du inte fixa det trasiga bildäcket eller tapetsera hela huset själv. Anlita någon som gör det åt dig, och använd rot-avdraget om det går! Ladda ner ett avtal hos Avtal24.se så att du har allt på papper.

 

10. Skänk bort dina kläder

Har du garderoben full av plagg du inte använder? Sälj paltorna på en loppmarknad – eller skänk dem till bättre behövande.

 

11. Släng skräpet

Har du så många prylar i förrådet att du knappt får igen dörren? Åk till en återvinningscentral med sådant som ska kastas. 

 

12. Boka tid hos tandläkaren

Bara för att det inte gör ont betyder det inte att allt är bra.

 

13. Laga kroppen

Är det inte dags att kolla upp den där kliande fläcken? Hos Smartvård.se får du rabatt som medlem i  Vi i Villa-klubben.

 

03 november 2017 Anja Källstedt
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.