Är det er tur att ha nyårsfest? Här är våra bästa tips för att lyckas med festen!
Är det er tur att ha nyårsfest? Här är våra bästa tips för att lyckas med festen!

10 tips: Så fixar du den bästa nyårsfesten

Husliv

Ska ni ha nyårsfest hemma hos er i år? Här är 10 tips på hur du fixar årets bästa och mest minnesvärda villafest!

Av: Sara Åhlström, 21 december 2016

 1. Välkomna gästerna med pompa och ståt

 

Byt ut tomtarna och renarna mot levande ljus och glitter. Och glöm för all del i världen inte att lysa upp villan riktigt ordentligt. Gästerna ska veta vilket hus på gatan som nyårsfesten äger rum i!

Annons

Källa

 

2. Starta igång festen med en välkomstdrink och gott tilltugg

Varför inte bjuda på något vi vet att alla gäster kommer tycka om? Minihamburgare brukar gå hem hos de flesta! Tänk bara på att kolla om någon av gästerna är t.ex. vegetarian eller glutenallergisk så att du kan anpassa vissa hamburgare för dessa gäster.

Källa 

 

3. Visa kvällens nyårsmeny

 

Ett kul sätt att visa vad ni kommer att bjuda på under nyårsmiddagen. Skriv ut kvällens meny och gör en gullig detalj som på bilden – vik en duk som ser ut som en kavaj.

Källa

 

Läs mer här: Glöm inte hunden när ni firar nyår!

 

4. En festlig dukning

 
En enkel guldduk fixar härlig nyårsstämning.

Dukningen till nyårsmiddagen är viktig. En fin och festlig dukning skapar du enkelt med t.ex. en glitterduk, levande ljus, ballonger i silver eller guld och vaser med blommor.

Källa 

 

5. Efterrätt med champagne och guld! 

Hummer, ostron och oxfilé i all ära, men efterrätten är ju ändå bäst! Servera något festligt och gärna med champagne som en av ingredienserna! Här är en kul och glittrande efterrätt i form av muffins med glasyr, champagne och ätbart glitter.

Källa

 

Läs mer här: 6 festliga efterrätter till nyårsmiddagen!

 

6. Roliga lekar

Trött på stela nyårsmiddagar? Varför inte leka lite roliga lekar efter middagen som får igång stämningen. Exempel på lekar kan vara att alla gäster ska få skriva ner sina nyårslöften som ni sedan lägger i en hög och låta gästerna gissa vems löften det är. Eller att ni förbereder kort som gästerna får besvara (t.ex. vad var ditt pinsammaste ögonblick detta år och vilken händelse är du mest stolt över?). 

Källa

 

7. Hyr ett fotobås

Hyr ett fotobås och köp rolig rekvisita – garanterad succé hos alla gäster på festen!

Källa

 

8. Guest, I am your host.


Varför ha en vanlig nyårsfest när ni kan ha en nyårsfest med ett tema? Star Wars, glitter eller 20-talstema – det är bara att välja.  

Källa 

 

9. Det viktigaste för en lyckad nyårsfest – ett dansgolv!

Bär bort lite möbler i vardagsrummet, sätt på musik och sprid ut glitter på golvet – vips har du skapat det perfekta dansgolvet mitt i vardagsrummet. 

Källa 

 

Läs även:

Mari Jungstedt: "Jag skulle gräva ner kroppen på baksidan av huset"

Hon bor ensam i en 204 kvadratmeter stor villa, försöker lära sig att köra båt och har av misstag råkat köpa tre kubik ved. Välkommen hem till deckard...

10. Bjud på fantastisk fyrverkeri-show

 

Avsluta festen som en nyårsfest bör - med massvis med fyrverkerier vid tolvslaget!

Källa

 

Enkla knepet – så gör du rent silversmycken 

21 december 2016 Sara Åhlström
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.