10 roliga morsdagspresenter
Insektshotell, sängbricka eller miniväxthus – både kul att få och ge bort!

10 morsdagspresenter under 400 kr

Husliv

Ute i sista minuten inför mors dag? Här är 10 roliga förslag på morsdagspresenter för mamman som bor i villa. Vad sägs om insektshotell, sängbricka eller olivträd?

Av: Emelie Åberg, 29 maj 2015
 • Ett insektshotell till trädgårdsälskaren

  En både fin och nyttig present som ger perfekta bostäder för såväl nyckelpigor, fjärilar och spindlar – trädgårdens både viktiga pollinatörer och skadedjursbekämpare. Mått 23x30x8 cm, 100 kr, Jula.

 • Färgglada redskap för roligare trädgårdsfix

  Rejäla verktyg behöver alla – med lite färg blir dessutom trädgårdsarbetet ännu roligare. Planteringspinne Camille, 100 kr, kratta Basil, 250 kr samt spade Bellflower, 400 kr, Nelson Garden.

 • Lite morgonlyx till mamma

  Visst förtjänar mamma en långfrukost på sängen? Då behöver hon såklart en vacker sängbricka, som den här i böjträ, 399 kr, Åhléns.

 • Rolig odlingspresent

  Odlingspåsar är perfekta att odla i för den som har både stor som liten trädgård (eller för den som inte heller har någon). Häll små fröer direkt i påsen och vips har din kära mamma en egen liten kryddträdgård. Odlingspåsar, 65 kr/st, Designtorget.

 • Maffig present i mässing

  Gillar din mamma inredning? Då vet hon säkert att mässing är en av de hetaste trenderna just nu. Den här fina kandelabern blir garanterat en uppskattad present. Kandelaber, 23 cm hög, 314 kr, Royaldesign.

 • Klassisk morsdagspresent – ett säkert kort

  En mugg med texten "Best mum" är en klassiker som alltid är uppskattad. Den här fina nyheten kommer från Lagerhaus och kostar 59 kr. Varför inte matcha med ett set med skärbrädan (199 kr) och skålar (29 kr)?

 • För mamman på språng

  En smoothie påväg till jobbet eller träningen är ett perfekt mellanmål eller frukost. Den här smarta blendern mixar dessutom smoothien direkt i en "To go-flaska" så att det bara är att ta med sig den ut. Blender 2 Go, 199 kr, Clas Ohlson.

 • Present på pinne

  Små kryddstickor perfekta för odling. Skriv kryddsorterna på skylten och håll smart och snyggt reda på sorterna i trädgårdslandet. Perfekt att ge bort tillsammans med några färska kryddor. Kryddstickor, 18 cm, 59 kr, Indiska.

 • Bricka för sommarens fikastunder

  En bricka gör vilken fikastund som helst festligare – i det här mindre formatet är de också fina detaljer i t ex badrummet, för tvålar eller småprylar.  Fat i keramik, med marmormönster, 13 x 21 cm, 80 kr, Hm Home.

 • Levande växter

  Ett olivträd eller någon annan rolig växt (en lättskött för mamman som inte gillar växter eller kanske en mer avancerad variant till trädgårdsälskaren) är alltid en kul present. Olivträd, 229 kr, Plantagen.

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
29 maj 2015 Emelie Åberg
Annons
Annons
Mer om Husliv

Tryggare byggprocess med en anlitad besiktningsman

Husliv Ska du bygga nytt, renovera eller bygga till? Så snart du planerar att anlita en entreprenör är det en god idé att kontakta en besiktningsman som kontrollerar slutresultatet. Det ger både en signal om att du vet dina rättigheter och kan underlätta byggprocessen. 

Duellen: Livet är en grillfest!

Husliv Fira in sommaren med dina vänner – och bjud på heta favoriter från grillen. Här är prylarna som ger partyt lite extra glöd.

Så väljer du tapeter till husets alla rum

Husliv Tapeter kan göra kala rum ombonade och du slipper lägga krut på tavlor. Vi bad tre tapettillverkare att dela med sig av sina bästa tips för val till...

Prepping – om det värsta skulle hända

Husliv Vad gör du om maten i butikerna tar slut eller om elen försvinner i flera dagar? Genom prepping är du förberedd om en sådan kris skulle uppstå.

Fem läsare berättar: "Så slutade vår renovering"

Husliv Att renovera är en utmaning för såväl relation som för plånbok. Möt fem familjer som har kommit ut på andra sidan med liv, lust och nyrenoverat hus som...

Så mycket har villapriserna stigit de senaste 20 åren

Husliv År efter år har bostadspriserna ökat, men nu syns en inbromsning. Minst påverkas dock villaägarna. I ett längre perspektiv har villapriserna ökat markan...

Dogge Doggelito: ”Jag har sexton papegojor hemma"

Husliv Latin Kings frontfigur firar 35 år på scen och kombinerar musiken med tv, reklam och film. På hemmaplan försöker Dogge Doggelito pussla ihop livet som fyrabarnspappa.

Brolle: "Jag bär samma t-shirt flera dagar i rad för att slippa...

Husliv Han klyver sin egen ved, renoverar på egen hand och har huset fullt av uppstoppade djur som han själv har skjutit. Här är Kjell Junior ”Brolle” Wallmark...

Här är kändisarna vi helst ha som granne

Husliv Leif GW Persson, Mia Skäringer och Fredrik Lindström – här är kändisarna vi vill ha som grannar om vi fick välja.