Här används bomullsgarnet Soft cotton från Järbo garn och virknål nr 5.
Här används bomullsgarnet Soft cotton från Järbo garn och virknål nr 5. Foto: Susanna Zacke

Virka disktrasor – så gör du!

Gör det själv

Virka fina disktrasor i ett mjukt bomullsgarn så slipper du köpa nya från affären hela tiden. Bra för både miljön och plånboken!

Av: Beskrivning ur boken "Virka sjalar, väskor, kuddar, korgar & annat , 10 mars 2020

Virka disktrasor – så gör du 

1. Virka 30 luftmaskor.

2. Varv 1: Virka 1 fast maska i andra luftmaskan från virknålen. Fortsätt med fasta maskor varvet ut.

Annons

3. Varv 2 och framåt: Virka 1 luftmaska och sedan fasta maskor varvet ut. Fortsätt virka på samma sätt, varv efte varv, tills du har fått en kvadrat. Klipp av, dra igenom och fäst garnet.

4. Klipp 10 bitar garn, cirka 20 centimeter långa, till varje tofs. Vi gjorde totalt 4 tofsar på varje disktrasa.

5. Vik tofsarna dubbla. Fäst en i varje hörn genom att trä mittendelen av varje tofs genom en maska så att det bildas en ögla. Trä svansen genom öglan och dra åt.

5. Vik tofsarna dubbla. Fäst en i varje hörn genom att trä mittendelen av varje tofs genom en maska så att det bildas en ögla. Trä svansen genom öglan och dra åt.

Virka sjalar, väskor, kuddar, korgar & annat, bokförlaget Semic  

 


Läs också: Sy ett eget förkläde – så gör du 

10 mars 2020 Beskrivning ur boken "Virka sjalar, väskor, kuddar, korgar & annat
Annons
Annons
Mer om Gör det själv

Så borrar du i kakel

Gör det själv Funderar du på att sätta upp nytt kakel i köket eller kanske i badrummet? Att borra i kakel är inte alltid så lätt som man kan tro. Man vill undvika att det blir fula sprickor och därför är det viktigt att det utförs på rätt sätt. Nedan beskriver vi steg för steg hur du på bästa sätt borrar i kakel.

Elementskydd – dölj elementet bakom vackra ribbor

Gör det själv Ett vitmålat elementskydd i trä med klassiska smala ribbor är både vackert att se på och skyddar mot de hårdaste smällarna när små ben ska lära sig gå....

Vedbärare – så bygger du din egen smarta vedhållare

Gör det själv Vedbäraren ska vara liten nog att bäras ut för påfyllning och sedan ställas in som vacker förvaring av veden. Hållare och bärare i ett helt enkelt!

Barnens bästa trädgunga – så bygger du den!

Gör det själv En lågt hängande gunga med plats för små rumpor blir snabbt barnens favoritplats. Gungan är en snabbfixat av lite spillvirke. Lite jobb = mycket uppskattning!

Bygg ett rosentorn – så gör du!

Gör det själv Stiliga ställningar ger både höjd åt planteringar och stöd åt yviga växter, samtidigt som de är dekorativa. Så här bygger du två vackra modeller!

Ikea-hack: Så gör du ett leksakståg

Gör det själv Fixa leksakståget som får städningen att gå som på räls. Låt barnen vara med – sätt ihop ett par trälådor som blir ett tåg för förvaring!

Så dränerar du grunden – steg för steg

Gör det själv Planerar du att göra om källaren till barn- och tv-rum – eller gör källarlukten och fukten dig sömnlös om nätterna? Dags att dränera. Anläggningsexperten Niklas Engberg förklarar hur det går till.

Sommarens enklaste gör det själv-projekt!

Gör det själv Är du sugen på ett kul (men enkelt) sommarprojekt? Glasskiosk, dagbädd och odlingslåda – vi har samlat alla våra bästa gör det själv-projekt här!

”Vi byggde Sveriges första containervilla”

Gör det själv Linda och hennes man tog trenden med återbruk ett steg längre – och byggde ett helt hus av gamla containrar.