Här används bomullsgarnet Soft cotton från Järbo garn och virknål nr 5.
Här används bomullsgarnet Soft cotton från Järbo garn och virknål nr 5. Foto: Susanna Zacke

Virka disktrasor – så gör du!

Gör det själv

Virka fina disktrasor i ett mjukt bomullsgarn så slipper du köpa nya från affären hela tiden. Bra för både miljön och plånboken!

Virka disktrasor – så gör du 

1. Virka 30 luftmaskor.

2. Varv 1: Virka 1 fast maska i andra luftmaskan från virknålen. Fortsätt med fasta maskor varvet ut.

Annons

3. Varv 2 och framåt: Virka 1 luftmaska och sedan fasta maskor varvet ut. Fortsätt virka på samma sätt, varv efte varv, tills du har fått en kvadrat. Klipp av, dra igenom och fäst garnet.

4. Klipp 10 bitar garn, cirka 20 centimeter långa, till varje tofs. Vi gjorde totalt 4 tofsar på varje disktrasa.

5. Vik tofsarna dubbla. Fäst en i varje hörn genom att trä mittendelen av varje tofs genom en maska så att det bildas en ögla. Trä svansen genom öglan och dra åt.

5. Vik tofsarna dubbla. Fäst en i varje hörn genom att trä mittendelen av varje tofs genom en maska så att det bildas en ögla. Trä svansen genom öglan och dra åt.

Virka sjalar, väskor, kuddar, korgar & annat, bokförlaget Semic  

 


Läs också: Sy ett eget förkläde – så gör du 

10 mars 2020
Annons
Annons
Mer om Gör det själv

Ikea-hack: Så gör du ett leksakståg

Gör det själv Fixa leksakståget som får städningen att gå som på räls. Låt barnen vara med – sätt ihop ett par trälådor som blir ett tåg för förvaring!

Så dränerar du grunden – steg för steg

Gör det själv Planerar du att göra om källaren till barn- och tv-rum – eller gör källarlukten och fukten dig sömnlös om nätterna? Dags att dränera. Anläggningsexperte...

Sommarens enklaste gör det själv-projekt!

Gör det själv Är du sugen på ett kul (men enkelt) sommarprojekt? Glasskiosk, dagbädd och odlingslåda – vi har samlat alla våra bästa gör det själv-projekt här!

”Vi byggde Sveriges första containervilla”

Gör det själv Linda och hennes man tog trenden med återbruk ett steg längre – och byggde ett helt hus av gamla containrar. 

Vi i Villa byggde en bod

Gör det själv Under villamässan Hem, Villa Bostadsrätt byggde Vi i Villa en bod i samarbete med Bygg-Ole. Den färdiga boden tävlades ut under mässan. Vi tar dig med...

Så skyddar du dig mot värmen – billigt!

Gör det själv Det kan inte ha undgått någon att vi har extremvärme och den fortsätter den här veckan. Fläktarna är slut i butikerna men det finns ett annat sätt att...

Ett fågelbad till dina kvittrande små vänner

Gör det själv Vill du unna dina bevingade små fåglar en riktig spa-upplevelse och lyx i villavardagen? Då kan du se till att ställa ut ett öppet fågelbad i trädgården. 

Smarta gör-det-själv-guider

Gör det själv Steg för steg till det perfekta slutresultatet! Nu har du som är medlem i Vi i Villa-klubben möjlighet att ladda ner fem olika gör-det-själv-guider....

Bli proffs på färgsättning

Gör det själv Hur ska man egentligen veta vilken färgsättning man ska ha, om man nu bemödar sig med att byta? Här får du 4 tips.