Foto: Vi i Villa
Foto: Vi i Villa

Vi i Villa byggde en bod

Gör det själv

Under villamässan Hem, Villa & Bostadsrätt byggde Vi i Villa en bod i samarbete med Bygg-Ole. Den färdiga boden tävlades ut under mässan. Vi tar dig med från första skruv till färdig bod!

Vi i Villa har dragit igång en ny byggserie och först ut: Boden!

Första steget i byggprojektet som tog 4 dagar. Nu satte vi igång! (Så här såg Vi i Villas monter ut på mässan). Golvreglarna skruvades fast ovanpå 6 st betongplattor. Vi byggde boden på konstgräs, men det går lika bra med en packad grusbädd. Då ska golvreglarna vara tryckimpregnerade. 

Annons

Vi körde på! Till bygget behövde vi trallskruv för panel, dörr, vindskivor och råspont samt 80 mm och 100 mm träskruv. Vi hade borr och det var bara att sätta igång!

Vi reste panelen och satte väggarna. Man kan sätta väggarna på panelen liggande också. 

I stridens hetta! 

Taket! Limmad takpapp. Busenkelt! Avsluta med en vattbrädesplåt och en dropplåt under pappen i nederkant. Plåten skruvas eller spikas fast.

Nu börjar vi närma oss! Som beslag behövdes 4 gångjärn och ett låsbeslag. 

Puh! Bara dörrar kvar!

Å voilà! 

 

Vinnaren av boden på mässan: Jonas Schilén

Motiveringen löd: 

"Äntligen skulle jag slippa fula pallar med pellets på garageinfarten. Eller snarare skulle frun uppskatta att slipa se  dem och jag behöver inte oroa mig att pellets blir förstört. Frid i hemmet igen!"

Sugen på att bygga egen? Ritningen hittar du här!

 

19 oktober 2018
Annons
Annons
Mer om Gör det själv

Virka disktrasor – så gör du!

Gör det själv Virka fina disktrasor i ett mjukt bomullsgarn så slipper du köpa nya från affären hela tiden. Bra för både miljön och plånboken!

Ikea-hack: Så gör du ett leksakståg

Gör det själv Fixa leksakståget som får städningen att gå som på räls. Låt barnen vara med – sätt ihop ett par trälådor som blir ett tåg för förvaring!

Så dränerar du grunden – steg för steg

Gör det själv Planerar du att göra om källaren till barn- och tv-rum – eller gör källarlukten och fukten dig sömnlös om nätterna? Dags att dränera. Anläggningsexperte...

Sommarens enklaste gör det själv-projekt!

Gör det själv Är du sugen på ett kul (men enkelt) sommarprojekt? Glasskiosk, dagbädd och odlingslåda – vi har samlat alla våra bästa gör det själv-projekt här!

”Vi byggde Sveriges första containervilla”

Gör det själv Linda och hennes man tog trenden med återbruk ett steg längre – och byggde ett helt hus av gamla containrar.

Så skyddar du dig mot värmen – billigt!

Gör det själv Det kan inte ha undgått någon att vi har extremvärme och den fortsätter den här veckan. Fläktarna är slut i butikerna men det finns ett annat sätt att...

Ett fågelbad till dina kvittrande små vänner

Gör det själv Vill du unna dina bevingade små fåglar en riktig spa-upplevelse och lyx i villavardagen? Då kan du se till att ställa ut ett öppet fågelbad i trädgården. 

Smarta gör-det-själv-guider

Gör det själv Steg för steg till det perfekta slutresultatet! Nu har du som är medlem i Vi i Villa-klubben möjlighet att ladda ner fem olika gör-det-själv-guider....

Bli proffs på färgsättning

Gör det själv Hur ska man egentligen veta vilken färgsättning man ska ha, om man nu bemödar sig med att byta? Här får du 4 tips.