Foto: Vi i Villa
Foto: Vi i Villa

Vi i Villa byggde en bod

Gör det själv

Under villamässan Hem, Villa & Bostadsrätt byggde Vi i Villa en bod i samarbete med Bygg-Ole. Den färdiga boden tävlades ut under mässan. Vi tar dig med från första skruv till färdig bod!

Vi i Villa har dragit igång en ny byggserie och först ut: Boden!

Första steget i byggprojektet som tog 4 dagar. Nu satte vi igång! (Så här såg Vi i Villas monter ut på mässan). Golvreglarna skruvades fast ovanpå 6 st betongplattor. Vi byggde boden på konstgräs, men det går lika bra med en packad grusbädd. Då ska golvreglarna vara tryckimpregnerade. 

Annons

Vi körde på! Till bygget behövde vi trallskruv för panel, dörr, vindskivor och råspont samt 80 mm och 100 mm träskruv. Vi hade borr och det var bara att sätta igång!

Vi reste panelen och satte väggarna. Man kan sätta väggarna på panelen liggande också. 

I stridens hetta! 

Taket! Limmad takpapp. Busenkelt! Avsluta med en vattbrädesplåt och en dropplåt under pappen i nederkant. Plåten skruvas eller spikas fast.

Nu börjar vi närma oss! Som beslag behövdes 4 gångjärn och ett låsbeslag. 

Puh! Bara dörrar kvar!

Å voilà! 

 

Vinnaren av boden på mässan: Jonas Schilén

Motiveringen löd: 

"Äntligen skulle jag slippa fula pallar med pellets på garageinfarten. Eller snarare skulle frun uppskatta att slipa se  dem och jag behöver inte oroa mig att pellets blir förstört. Frid i hemmet igen!"

Sugen på att bygga egen? Ritningen hittar du här!

 

19 oktober 2018
Annons
Mer om Gör det själv

Guldtipsen för loppis!

Gör det själv Det finns många fynd på loppisar och många platser att fynda på. Det finns loppisar i parker, gårdar, det finns bakluckeloppis, basarer och skolor. Här ger vi några guldtips så du kan fynda ordentligt.

Så skyddar du dig mot värmen – billigt!

Gör det själv Det kan inte ha undgått någon att vi har extremvärme och den fortsätter den här veckan. Fläktarna är slut i butikerna men det finns ett annat sätt att...

Hyllan alla kan snickra!

Gör det själv Krydda köket med en ny hylla – som du har snickrat själv! I möbelsnickaren Moa Brännström Otts nya bok finns projekt för såväl veteranen som för den...

Så hänger du tavlor som en mästare

Gör det själv Det är inte lätt att hänga tavlor som en mästare och i många fall handlar det om smak. Här får du några tips på vägen som kan underlätta prövningen.

Smarta gör-det-själv-guider

Gör det själv Steg för steg till det perfekta slutresultatet! Nu har du som är medlem i Vi i Villa-klubben möjlighet att ladda ner fem olika gör-det-själv-guider....

VIDEO: Smart spikförvaring

Gör det själv Är du trött på att tappa spikarna, och behöva leta efter dem på golvet när det är dags att spika något? Här är knepet för dig!

57 galna och kusliga halloweentips

Gör det själv Äntligen dags för halloween! Så fixar du en läskig trädgård, borrar din pumpa och gör otäcka halloweendekorationer som skrämmer slag på dina gäster! Här är våra 10 mest populära halloweenartiklar med 57 kusliga tips! 

Bygg en drivbänk – steg för steg

Gör det själv Har du inget växthus? Snickra ihop en drivbänk! Den tar inte så stor plats i trädgården och är perfekt att odla enkla växter och grönsaker i.

Möblera med färg!

Gör det själv Gör ditt hem personligt – bygg din egen inredning. Men bestäm dig innan du snickrar om du ska måla eller inte. Här är snickar-Björns bästa tips.