Foto: Istockphoto

Ta bort döda insekter från bilrutan – här är superknepet!

Städa och hygien

Trött på att det alltid är spår av insekter kvar på vindrutan efter att du tvättat bilen? Här är tricket som tar bort dem direkt!

Av: Mikkel Hede , 27 augusti 2021

Är lacken på din bil “pyntad” med diverse flugor och andra insekter? Vissa tider på året, när insektssvärmar fyller luften, kan det bli så illa att en helt nytvättad bil blir helt fläckig av kryp efter bara en kort tur ut på motorvägen. 

 

Det värsta är att sådant tyvärr inte heller försvinner efter en tvätt. Det verkar ofta som om insekterna borrat sig in i bilens lack! Och vad som är ännu värre: De försvinner inte heller efter en 6–12 minuters biltvätt på bensinstationen. Vi i villas danska systersajt Idenyt.dk tipsar om hur du löser problemet! 

 

Annons

Problemet: För kort tid i biltvätten!

Enligt danska tidningen Ekstra Bladet har Gert Johansen, som är konceptutvecklare av biltvättar på OK Benzin, en bra uppfattning om varför biltvättar inte hjälper för att tvätta bort insekter. 

 

– Det är på grund av tiden. Beroende på vilket program du kör, tvättas bilen mellan ungefär sex till tolv minuter, och under den tiden hinner insekterna inte alltid bli ordentligt mjuka, säger han.

 

Lösningen: Tricket för att ta bort insekter från bilen

Under varma och torra dagar torkas de döda insekterna in i bilen. Därför behöver de "mjukas upp" i förväg innan du kör bilen genom en biltvätt.

 

Gert Johansen rekommenderar därför bilägaren att lägga en våt kökshandduk över de delar på bilen där insekterna fastnat. 

 

Låt kökshandduken ligga där i någon timme. Sedan är bilen klar för biltvätten och de döda  insekterna kommer garanterat försvinna från bilens yta! 

27 augusti 2021 Mikkel Hede
Annons
Annons
Mer om Städa och hygien

8 ställen du glömmer att städa – men som verkligen behöver rengöras...

Städa och hygien Det är lätt hänt att glömma göra rent de platser som inte verkar särskilt smutsiga. Men betyder det att de inte behöver rengöras? Nej, tvärtom! Många av dessa platser kan vara fulla av bakterier.

Därför ska du ALDRIG välja ett läderfodral till din mobil

Städa och hygien Har du ett läderfodral på din smartphone? Då kanske det är dags att byta ut den. Mobiltelefonen är nämligen smutsigare än en toalettstol – och en smartp...

Storstädning på gång? Här är rummet du ska börja städa!

Städa och hygien Vill du ta dig igenom storstädningen snabbt och enkelt? Då är det här det rum du ska börja städa!

Så ofta ska du byta tandborste

Städa och hygien Hör du till en av dem som borstar tänderna med en sliten tandborste? Då kanske det är dags för en ny. Så ofta ska du byta tandborste! 

10 saker dina gäster alltid lägger märke till i ditt hem

Städa och hygien Att få gäster på besök kan ibland vara nervöst och utmattande. För att göra det mer hanterbart har vi sammanställt en checklista på 10 saker du bör...

Så bekämpar du fuktskador och mögel

Städa och hygien Mögelfläckar uppstår ofta vid fuktiga områden som badrum och kök, men kan också bildas på väggar och möbler om luftfuktigheten är hög och vid vattenskad...

Läsarfråga: Hur rengör jag min smutsiga soffa?

Städa och hygien Vår ärvda soffa i Josef Frank-tyg har blivit smutsig efter många års användning och ser grå och trist ut. Hur gör vi enklast ren den hemma?

Städa med bikarbonat – så gör du!

Städa och hygien Dags att storstäda? Bikarbonat har man oftast hemma och är det bästa hjälpmedlet när du städar. Både för dig och miljön. Vi har samlat 16 av de bästa...

Så gillrar du fällorna

Städa och hygien I nummer 9 av Vi i Villa kunde du läsa om hur du vinner över skadedjuren. Här får du tips och råd av Anticimex för hur du gillrar fällor och håller...