Storstädning på gång? Här är rummet du ska börja städa!

Städa och hygien

Vill du ta dig igenom storstädningen snabbt och enkelt? Då är det här det rum du ska börja städa!

Av: , 08 september 2021

Spara det bästa till sist

Om du är den typ som sparar det bästa till sist, kommer du definitivt att gilla den här städrutinen. Det handlar om att spara det bästa till sist helt enkelt! Eller med andra ord: att börja med det värsta.

Tanken är att om du får det värsta städjobbet ur vägen först, kommer du att känna dig mer motiverad att fortsätta med resten av huset därefter.

Annons

 

Här börjar du: kök eller badrum

Börja med det utrymme som du tycker är mest jobbigt att sätta igång med.

Enligt Apartment Therapys läsare tycker många att köket och badrummet är de värsta rummen – och ja, vi ser helt klart logiken i det. Det är just dessa rum som kräver en hel del svett och ansträngning. Det här är utrymmen som både är mer tidskrävande och fysiskt svåra att rengöra. Dessutom finns det många olika ytor och material som kräver olika rengöringstekniker och rengöringsmedel.

 

Läs också: 10 saker gäster alltid lägger märke till i ditt hem! 

 

En tidsvinst

En annan anledning till att du bör börja med det jobbiga först, är att tiden ofta kan vara knapp. Om du börjar med det värsta och vanligtvis mest tidskrävande rummet, kommer du snabbt att kunna beta av resten när det passar. Kanske dagen efter om du har en lucka? 

 

Av hygieniska skäl

Badrummet och köket är också ett av de mest bakterie- och hygienkänsliga rummen i hemmet, vilket kräver regelbunden rengöring. Om det är bråttom är det därför en bra idé att börja här, eftersom dessa i synnerhet kräver en regelbunden och grundlig rengöring!

 

Källa: Apartmenttherapy.com

08 september 2021
Annons
Annons
Mer om Städa och hygien

8 ställen du glömmer att städa – men som verkligen behöver rengöras...

Städa och hygien Det är lätt hänt att glömma göra rent de platser som inte verkar särskilt smutsiga. Men betyder det att de inte behöver rengöras? Nej, tvärtom! Många av dessa platser kan vara fulla av bakterier.

Därför ska du ALDRIG välja ett läderfodral till din mobil

Städa och hygien Har du ett läderfodral på din smartphone? Då kanske det är dags att byta ut den. Mobiltelefonen är nämligen smutsigare än en toalettstol – och en smartp...

Så ofta ska du byta tandborste

Städa och hygien Hör du till en av dem som borstar tänderna med en sliten tandborste? Då kanske det är dags för en ny. Så ofta ska du byta tandborste!

10 saker dina gäster alltid lägger märke till i ditt hem

Städa och hygien Att få gäster på besök kan ibland vara nervöst och utmattande. För att göra det mer hanterbart har vi sammanställt en checklista på 10 saker du bör tänka på innan dina gäster anländer. 

Så bekämpar du fuktskador och mögel

Städa och hygien Mögelfläckar uppstår ofta vid fuktiga områden som badrum och kök, men kan också bildas på väggar och möbler om luftfuktigheten är hög och vid vattenskad...

Läsarfråga: Hur rengör jag min smutsiga soffa?

Städa och hygien Vår ärvda soffa i Josef Frank-tyg har blivit smutsig efter många års användning och ser grå och trist ut. Hur gör vi enklast ren den hemma?

Städa med bikarbonat – så gör du!

Städa och hygien Dags att storstäda? Bikarbonat har man oftast hemma och är det bästa hjälpmedlet när du städar. Både för dig och miljön. Vi har samlat 16 av de bästa tipsen på vad du kan använda bikarbonat till!

Så gillrar du fällorna

Städa och hygien I nummer 9 av Vi i Villa kunde du läsa om hur du vinner över skadedjuren. Här får du tips och råd av Anticimex för hur du gillrar fällor och håller...

Enkla sättet att rengöra kakelfogarna

Städa och hygien Det finns flera knep för att slippa smuts och mögel i fogarna mellan kakelplattorna. Så här lyckas du!