Städa och hygien

Städa smart för ett rent och snyggt hem

Känslan av ett nystädat hem är underbar. Städning är och förblir ett nödvändigt ont men att städa är nödvändigt för att hålla ett hem rent och snyggt. Här är våra samlade artiklar om att städa och om hygien.

Läs mer

Städa med husmorsknep

Har du inga städprodukter hemma? Inga problem. Visste du att du kan använda babyolja som putsmedel och rengöra dvd-skivor med tandkräm. Vi ger dig fler husmorstips för att hålla rent och snyggt.

Miljövänliga städtips

Allt fler har blivit mer miljömedvetna och efterfrågar fler miljövänliga städtips. Ättika eller citronsyra tar bort beläggningar som kan vara svåra att bli av med. Vem har inte irriterat sig på bruna ränder på tekoppen? Eller på smuts på skärbrädan som aldrig försvinner hur mycket du än diskar den. Läs om 13 sätt att bli av med irriterande smuts.

Bikarbonat kan användas till att rengöra många olika produkter. Här är tre fiffiga sätt att använda bikarbonat på.

Placera, sortera, minimera

Ett lättstädat hem kräver förarbete. Möblerar du på ett smart sätt och tar bort det som inte används får du fler fria ytor och det blir lättare att hålla rent. Genom att minimera antalet mattor och textiler minskar du damm och kvalster. Fler smarta tips på hittar du här på vår sajt.

Bra och dåliga bakterier

Det är viktigt att hålla efter, att städa och ha god hygien. Det finns bra och det finns dåliga bakterier. Dåliga bakterier kan bekämpas på bra och dåliga vis. Bra sätt är att tvätta händerna, vädra dina lakan varje morgon samt att städa kök och badrum med såpa. Dåliga sätt är att slarva med den personliga hygienen och strunta i att rengöra kylskåpet. Här kan du läsa allt du behöver veta om bra och dåliga bakterier samt få tips om hur du hemmet bakteriefritt.

Dammsugare som gör städningen lite roligare

En bra dammsugare är oerhört viktigt för ett lättstädat hem och med rätt dammsugare så kan du göra städningen lite roligare. Orkar du inte dammsuga själv så kan du använda Trilobite, världens första självgående dammsugare som dammsuger medan du gör något annat. En handdammsugare är ett verktyg som du kan ha stor nytta av när du städar. Vi har testat sex olika modeller.

Tips på hur du putsar dina fönster

Är du en person som skjuter upp att tvätta dina fönster för du inte har någon fönsterputs hemma? Fönster blir rena med vanligt diskmedel. Allt du behöver är en luddfri trasa, skrapa och luddfritt hushållspapper. Fler tips på hur du putsar dina fönster hittar du här på viivilla.se.

Listiga tvättknepen som alla borde testa
tvättknep

Listiga tvättknepen som alla borde testa

Tvättstugan är kanske inte svenskarnas favoritrum, såvida man inte älskar att tvätta såklart. Med smarta knep går dina ”måsten” lite smidigare. Vi i Villa listar tipsen.

Rent hem på liten budget – snåljåpens 9 bästa tips
snåljåpens tips för att städa billigt

Rent hem på liten budget – snåljåpens 9 bästa tips

Är städning din favoritsyssla, eller kanske det absolut värsta du vet? Oavsett så måste det göras förr eller senare. Följ Snåljåpens tips för ett billigt och skinande resultat, allt utan dyra kemikalier. Dags att städa!

Fixa fläcken – så får du bort de vanligaste fläckarna!
Spillt kaffe

Fixa fläcken – så får du bort de vanligaste fläckarna!

Bye bye, svåra fläckar! Vi har guiden till hur du får bort det mesta, oavsett om det är rödvin som skvätter upp precis när nya skjortan åkt på eller ketchupen som sprutar ut över hela byxan. Anna Högberg, expert på Hemfrid, ger sina bästa tips!

Abonnemang på fönsterputs – så här går det till
ANNONS FRÅN ERIKS FÖNSTERPUTS

Abonnemang på fönsterputs – så här går det till

Vill du också ha rena fönster? Med en putsning som bara blir gjord – utan besvär med bokning för varje tillfälle och att behöva ha koll på tider. Så här fungerar det med abonnemang hos Eriks fönsterputs.

Sant och falskt om fönsterputsning – så här gör proffset
ANNONS FRÅN ERIKS FÖNSTERPUTS

Sant och falskt om fönsterputsning – så här gör proffset

Få saker har så synlig effekt som en fönsterputsning nu när vi vill njuta av vårsolen. Men hur gör man? Metoderna är många och alla har sin åsikt. Här delar ett riktigt proffs med sig av sina kunskaper. Vad funkar bäst – och vad funkar inte alls?