Snickar-Björns 7 bästa förvaringstips

Bra byggd förvaring är nyckeln till ett funktionellt och lättstädat hem, men kräver mycket tid och pengar. Det är det värt, tycker Vi i Villas egen hussnickare Björn Christiernsson. 


Planera ordentligt

Att bygga förvaring är ofta svårt, kan kräva betydande arbete och blir många gånger dyrt eftersom det går åt förvånansvärt mycket byggmaterial. Planera förvaringen noga innan själva byggandet börjar. 

Köp färdiga skåp

Om den platsbyggda förvaringen ska rymma många lådor eller skåpluckor brukar det vara billigare att köpa färdiga köksskåp och bygga om dem eller bygga in dem i ett annat skal. 

Krångla inte till det

Vill du bygga en trären förvaringsmöbel i till exempel ek så gör du det riktigt svårt för dig. Alla kapningar måste bli perfekta och skruvarna kan behöva döljas för att uppnå önskad slutfinish. 

Lätt och svårt med mdf

Mdf-skivor är lättarbetade, prisvärda och perfekta att måla på. Men de har också nackdelar som vikten, det extremt fina damm som virvlar runt vid sågning, samt att de är väldigt fuktkänsliga.

3 x förvaringstips 

1. Partytält 

I samband med att jag skulle bygga förvaring ställde jag upp ett partytält för att skydda mig mot regn, men dessvärre kom det snö och skyddet blev platt. Att handskas med stora skivor ute kräver att väderprognosen är på din sida. Kostnad cirka 2 000 kronor.

2. PVC-tält 

Numera håller jag till i ett pvc-tält som klarar både vind, regn och snö. Det här mäter
2,4×6 meter och kostar cirka 4 000 kronor.

3. Container

Behöver du extra förvaring och samtidigt vill kunna låsa en riktig dörr så är containern ett bra alternativ. Dessa containers finns i en mängd olika utföranden men även isolerade. En bättre begagnad 20-fotare (ca sex meter) kostar runt 15 000 kronor.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar