"Dränera eller inte?"

Snickar-Björn

Måste vi dränera källaren, undrar en av våra läsare. Läs snickar-Björns svar här!

Av: Björn Christiernsson , 19 januari 2018

Dränera källaren?

Vi har precis köpt en villa som har en källare under halva huset. Ska vi dränera källarens alla fyra väggar eller endast de tre ytterväggarna? Det är rätt besvärligt att komma åt väggen mitt under huset.

Lina

Annons

 

Svar: Först av allt skulle jag ta reda på om det finns ett behov av att dränera om den så kallade fjärde väggen. Finns inga synliga tecken på fukt så kan man med hjälp av rätt utrustning eller rätt företag mäta fukten inne i väggen för att då kunna upptäcka begynnande fuktproblem. Om fuktproblem finns så måste ni ta reda på om grundsättningen på delen utan källare ens är möjlig att dränera om utan att skador på huset/grunden föreligger. Om så är fallet finns det givetvis lösningar, men kostnaden blir tyvärr högre. Min förhoppning är att ni slipper dränera om den fjärde väggen då takavvattningen och en normalt dränerande mark avleder vatten från den fortfarande skyddade källarväggen.

Björn

 

19 januari 2018 Björn Christiernsson
Annons
Annons
Mer om Snickar-Björn

Så gjuter du ett snyggt handfat

Snickar-Björn Visst är rå betong snyggt? Du som har lite hemmafixartalang – häng med när Vi i Villas hussnickare Björn Christiernsson gjuter ett handfat.

Så bygger du ett utekök

Snickar-Björn Vår snickare Björn visar hur du kan bygga ditt eget utekök. Här är hans bästa tips för att få ett praktiskt kök med väl tilltagen yta.

Släpp in ljuset med en glasdörr

Snickar-Björn Byt ut ett fönster mot en glasdörr – eller satsa på en hel vägg – och få mer av ljus, utsikt och rymd. Det här behöver du tänka på.

"Är impregnerat trä giftigt för barn?"

Snickar-Björn Är impregnerat trä giftigt för barn, undrar en av våra läsare. Läs Snickar-Björns svar här!

Snickar-Björn: Dags att bygga altan!

Snickar-Björn Var inte dumsnål när du köper virke, mät smart och se till att vända plankorna rätt så har du snart en riktigt bra altan.

Snickar-Björns bästa tips för att bygga pergola

Snickar-Björn Vi i Villas hussnickare Björn Christiernsson tycker att alla borde bli med pergola. Här bjuder han på sina bästa byggtips!

"Kan vi ha golvvärme i källaren?"

Snickar-Björn Vår källare består av betonggolv, hur lägger vi in golvvärme undrar en av våra läsare. Vår byggexpert Björn Christiernsson svarar på läsarfrågan.

Snickar-Björns 7 bästa förvaringstips

Snickar-Björn Bra byggd förvaring är nyckeln till ett funktionellt och lättstädat hem, men kräver mycket tid och pengar. Det är det värt, tycker Vi i Villas egen...

"Tips för helkaklat badrum"

Snickar-Björn Vi funderar på att helkakla badrummet, är det något speciellt vi måste tänka på? Här är Snickar-Björns svar på läsarfrågan.