ANNONSSAMARBETE MED NEATO
Foto: Neato robotics

Städa villan samtidigt som du vilar i soffan? Ja, men visst!

Gör det själv

Trött på att dammsuga och få ont i ryggen på köpet? Då är en robotdammsugare lösningen för dig. Här är fördelarna med att köpa en robotdammsugare – och fem myter om den!

Av: Redaktionen, 01 augusti 2021

Att ta hand om villa, med allt vad det innebär från att rensa takrännor till att måla om fönster, är ett tidskrävande projekt, så satsa på att förenkla tillvaron där du kan! Med en robotdammsugare kan du enkelt styra städningen via mobilen, och städa när du inte ens är hemma.

Men kan en robotdammsugare verkligen klara av att städa ett helt hus? Javisst, det är inga problem! Här listar vi fem vanliga myter om robotdammsugare som enkelt krossas av de senaste och smartaste modellerna

 

5 myter om robotdammsugare 

 

1. De fungerar inte i mörker.

Jodå, det är ingen match för moderna robotdammsugare. Neatos nya modell D8 utmärker sig med sin avancerade laserteknik som ger 360 graders sikt även i mörker. Den kan därför rengöra minsta lilla dammkorn under möblerna, och städa närsomhelst under dygnet.

2. De är inte bra om man har husdjur.

Husdjur behöver inte vara några problem alls. De bästa robotdammsugarna upptäcker lätt din hund eller katt, kör runt den försiktigt, och suger upp all mat som hamnat utanför skålen. Neato D8 är en av de modeller som är bäst på att suga upp djurhår från mattor och golv – och även kvalster som inte går att se med blotta ögat. 

 

 

Neatos D-formade signaturdesign gör det lätt för roboten att komma åt överallt. 

 

3. De kan inte städa i hörn.

Jo, visst kan de det! Dammsugare med D-formad design kommer åt lättare längs väggarna och i trånga hörn, dit runda robotar inte når. Neatos senaste robot har dessutom en kombo-spiralborste som är upp till 30 procent större än hos sina runda konkurrenter. 

 

4. Uppsugningsförmågan är inte särskilt stark. 

Inte sant! Neatos robotdammsugare har i flera konsumenttester lyfts fram för den extra kraftiga och djuprengörande sugförmågan och för att de klarar alla typer av golv och mattor. Ställer du in turboläget på Neato D8 ökar sugkraften desto mer och borsten jobbar ännu snabbare för att komma åt i alla springor och vrår. Dessutom gör dammbehållaren på 0,7 liter att den inte behöver tömmas lika ofta som många andra modeller. 

D8:an har en lång körtid på upp till 100 minuter. Behöver den städa ett längre pass kör den enkelt tillbaka till sin bas – laddar – och städar vidare där den slutade, medan du kan ligga och slappa i trädgården.

 

5. De fastnar lätt. 

Det kanske gäller vissa robotar, men de bästa sköter sig själva. Med hjälp av sin smarta laserteknik kan Neato D8 enkelt förstå var den befinner sig och var den ska undvika att köra. I dammsugarens mobilapp kan du skapa förbjudna zoner där du inte vill att den ska köra. Genom fjärrstyrningen i mobilen kan du städa var och när du vill. Med andra ord – städningen blir hur smidig som helst, så att du kan lägga fokus på annat!

 

 

Neato – tillverkar robotdammsugare i toppklass 

Neato robotics brinner för att göra vardagslivet enklare med kraftfulla dammsugare och smart robotteknik. Det innovativa företaget var bland annat först med att lansera lasernavigerade robotdammsugare. Läs mer om nya Neato D8 på Neatorobotics.com





01 augusti 2021 Redaktionen
Annons
Annons
Mer om Gör det själv

Så borrar du i kakel

Gör det själv Funderar du på att sätta upp nytt kakel i köket eller kanske i badrummet? Att borra i kakel är inte alltid så lätt som man kan tro. Man vill undvika att det blir fula sprickor och därför är det viktigt att det utförs på rätt sätt. Nedan beskriver vi steg för steg hur du på bästa sätt borrar i kakel.

Elementskydd – dölj elementet bakom vackra ribbor

Gör det själv Ett vitmålat elementskydd i trä med klassiska smala ribbor är både vackert att se på och skyddar mot de hårdaste smällarna när små ben ska lära sig gå....

Vedbärare – så bygger du din egen smarta vedhållare

Gör det själv Vedbäraren ska vara liten nog att bäras ut för påfyllning och sedan ställas in som vacker förvaring av veden. Hållare och bärare i ett helt enkelt!

Barnens bästa trädgunga – så bygger du den!

Gör det själv En lågt hängande gunga med plats för små rumpor blir snabbt barnens favoritplats. Gungan är en snabbfixat av lite spillvirke. Lite jobb = mycket uppskattning!

Bygg ett rosentorn – så gör du!

Gör det själv Stiliga ställningar ger både höjd åt planteringar och stöd åt yviga växter, samtidigt som de är dekorativa. Så här bygger du två vackra modeller!

Ikea-hack: Så gör du ett leksakståg

Gör det själv Fixa leksakståget som får städningen att gå som på räls. Låt barnen vara med – sätt ihop ett par trälådor som blir ett tåg för förvaring!

Så dränerar du grunden – steg för steg

Gör det själv Planerar du att göra om källaren till barn- och tv-rum – eller gör källarlukten och fukten dig sömnlös om nätterna? Dags att dränera. Anläggningsexperten Niklas Engberg förklarar hur det går till.

Sommarens enklaste gör det själv-projekt!

Gör det själv Är du sugen på ett kul (men enkelt) sommarprojekt? Glasskiosk, dagbädd och odlingslåda – vi har samlat alla våra bästa gör det själv-projekt här!

”Vi byggde Sveriges första containervilla”

Gör det själv Linda och hennes man tog trenden med återbruk ett steg längre – och byggde ett helt hus av gamla containrar.