Foto: Anna Moller/Maria Roswall

Renoveringsresan – Köket del två

Renoveringsresan

Dags för renovering av köket hemma hos familjen Roswall/Ekander. Se alla efterbilder här!

Av: Maria Roswall, 09 maj 2017

Det krävs tid, tålamod och planering men…

Känslan när det äntligen börjar ta form är himmelsk. Som vi slitigt och SOM vi ska njuta här! Just nu tänker jag att vi aldrig någonsin kommer vare sig orka eller vilja flytta. Men man vet aldrig!

Mmmm… Tillåter mig att njuta för några minuter. I röran… Nu har vi levt med den här renoveringen dag och natt i flera månader. Hela golvet i källaren beelas upp, väggar rivs, gamla rör tas bort, nya köps in. Elen byts (japp, ALL el byts ut till ny), golvvärme läggs in. Ni vet, allt sådant som kostar absolut hur mycket som helst men som knappast syns och det är då man blir extra glad när något som det går att ta på, på riktigt, äntligen kommer på plats. Våra vitvaror… MAGISKT! Det blir så fint, är så lycklig! Känslan av att vi lagt ner det där lilla extra, verkligen läst på och valt ut de produkter vi vill ha i vårt nya kök. Inte slarvat, inte snålat utan gått al in. Vi älskar att laga mat och ha vänner över så i det här köket kommer såväl ugn som spis att användas rejält.

Annons

 

Läs även: Renoveringsresan – Köket del ett

 

Min mans dröm, en spishäll på hela 90 cm med en fläkt över som man inte stöter pannan i när man ska röra i grytorna. Det var inte helt lätt att välja fläkt och valet stod mellan den här i vitt eller samma modell i svart. Valet föll på den vita då vi inte ville att den skulle ta för mycket fokus. Det här är modellen:

LC98KD272 Siemens Vägghängd Köksfläkt 90 cm Vit

Sen till vår ugn. Måste få prata några få meningar om vår magiska ugn och min personliga köksfavorit, våra två kylar som vi öppnar från mitten och ut. Alltså ni förstår inte hur mycket jag tycker om det här! Att ljudlöst öppna dörrarna och bara ha allt underbart utrymmet med sina magiska lådor som så fint och energisnålt tar hand om våra grödor. Läs på, välj energisnålt och gå gärna lite djupare i valet och leta efter en kyl som har sådana här hyperFresh-lådor som faktiskt gör att hållbarheten på frukt och grönt bli bra mycket längre. Våra barn älskar grönsaker och frukt så jag vill alltid ha ett lass hemma och med de här specialgjorda lådorna håller sig det gröna längre.

Ugnen har tillsatt ånga, håller sig på något magiskt vis ren av sig självt och, nästan det bästa av allt, inbyggd mikrofunktion!! Så hej då fula mikrovågsugn som alltid står och tar massa plats. Tycker mycket om att ånga fisk och annan mat också. Känns fräscht och gott!

Köket är från Vedum och vi har valt beslag i mässing med svart läder.

En generös köksö med gott om förvaring och även bra sittplatser samt inbyggd ”el-station”. Här sitter Sophie och Lukas redan och pysslar, gör läxor och äter när vi lagar mat. 

 

5 tips för köksrenoveringen:

  • Förvaring och eluttag. Kan inte bli för mycket utan gödsla på med detta. Tänk även inbyggd el. Vi har inuti lådor och skåp samt i själva köksön – perfekt för iPads och mobiler.
  • Välj med andakt. Dyrt behöver inte vara bäst men hafsa inte iväg din köksplanering och dina val. Tänk hellre traditionellt än trend tycker jag. Ett kök ska hålla länge så mjukare färgtoner går före ”trend-starka” kulörer. Vår varmgrå nyans kommer vi inte tröttna på.
  • Placering – tag hjälp av en köksarkitekt. Man målar lätt in sig i hur köket redan är, begränsar sig. Tag hjälp och få en professionell persons syn på hur köket kan bli så bra och funktionellt som möjligt.
  • Finns ett fönster – placera diskbänken där. Man diskar. Mycket. Att stå och ha något att titta ut på förhöjer upplevelsen många snäpp.
  • Detaljer. Åter igen, detaljer gör helheten. Älskar vår blandare där du kan dra ut fronten och duscha ur hela hon. Våra beslag gör mycket till helheten och även belysningen i köket. En inbyggd skärbräda likaså. Tänk detaljer och var noga, stressa inte – här ska ni tillbringa många timmar och då vill ni trivas.  

 

Maria Roswall. Foto: Anna Moller.

 

Fler av familjens renoveringsprojekt hittar du här.

 

09 maj 2017 Maria Roswall
Annons
Annons
Mer om Renoveringsresan

Renoveringsresan: "Källaren är KLAR!"

Renoveringsresan I det senaste inlägget av renoveringsresan påbörjade familjen Roswall/Ekander projektet "källaren". Både fukt och dränering har "runnit under broarna" men nu äntligen är källaren KLAR!– Plötsligt händer det! 

Renoveringsresan: Vardagsrummet!

Renoveringsresan Familjen Roswall/Ekander har äntligen fått nytt vardagsrum. Så här gick det till!

Renoveringsresan: Källaren från helvetet...

Renoveringsresan Sist var det vardagsrummet. Nu fortsätter renoveringsresan för familjen Roswall/Ekander. – Källaren var en ren mardröm, en källare från helvetet rent...

Renoveringsresan: Varde Ljus!

Renoveringsresan Snickerier och ljusslingor till leda – trots julstök fortsätter renoveringen hos Roswall/Ekander i ”rucklet” på Lidingö och nu inför vintersäsongen stod en carport och lite trevlig trädgårdsbelysning på önskelistan.

Renoveringsresan: Tak över huvudet är alltid bra!

Renoveringsresan I väntan på att få källaren i ordning på Lidingö har det vankats takrenovering ute i Smedjan vid Steninge slottsby. Att renovera tak är kanske inte det...

Renoveringsresan – måla husfasaden

Renoveringsresan Nu är det dags för fasaden att få sig ett ansiktslyft hemma hos familjen Roswall/Ekander!

Renoveringsresan: Dassdrömmen!

Renoveringsresan Familjen Roswall/Ekander tog en paus från renoveringen av huset på Lidingö i sommar och började istället förverkliga drömmen om ett nytt utedass! Här kan du läsa allt om hur det gick till.

Renoveringsresan: Häckkärlek!

Renoveringsresan Familjen Roswall/Ekander har blivit med häck! Här kan du läsa allt om hur de gick till väga.

Renoveringsresan – Barnsligt kul i trädgården

Renoveringsresan Dags att ta tag i trädgårdsprojekten hemma hos familjen Roswall/Ekander. Men hur får man barnen att tycka det är roligt med diverse renoveringsprojekt?...