Foto: Maria Roswall

Renoveringsresan – Barnsligt kul i trädgården

Renoveringsresan

Dags att ta tag i trädgårdsprojekten hemma hos familjen Roswall/Ekander. Men hur får man barnen att tycka det är roligt med diverse renoveringsprojekt? Här är Marias bästa tips. 

Renoveringsresan går framåt, sakta men ändock säkert vilket för familjen Roswall/Ekander betyder att insidan på huset äntligen börjar ta form och att det så småningom nalkas husets utsida. Att göra en omfattande renovering är tidskrävande och inte alltid roligt, särskilt inte för familjens yngre medlemmar som kan tröttna på att tillbringa helgerna på diverse byggvaruhus eller i byggdammet hemma. 

Bästa tipset är att be barnen om hjälp – det finns inget som är roligare än att få kladda med målarfärg, spika lite försiktigt med hammaren och drömmen – att få sin alldeles egna verktygslåda. I helgen bestämde vi oss för att även barnen skulle få lite roligt och ja, förutom att vi snickrade ihop en kiosk, föll vi för den absolut bästa barnvakten av alla – studsmattan.

Sätter upp en studsmatta

Annons


Det kom ett paket till dörren.. Ett vuxen-plockepinn men med lite tålamod och en bra instruktionsbok hade vi efter en timme vår studsmatta.

Vi valde en oval från Studsexperten, modell North Explorer, och faktum är att både jag och Mikael hittat bra träningsövningar som vi gör flera gånger i veckan. Benböj och hopp med benen isär och ihop samt utfall och situps är grymma övningar som är riktigt roligt att göra på mattan. Vi valde en oval studsmatta dels för att den är mer utvecklad om du vill göra akrobatik och volter och sen var den här modellen mer lättplacerad i vår trädgård än vad en stor, rund var. Jag vill ha kontakt och se barnen när de studsar och det är perfekt att öppna köksfönstret och så står den precis där bakom trädet. Pimpat den med en ljusslinga också vilket lyser fint på kvällen!

Snickrade ihop en liten kiosk 

Det finns få saker i en trädgård som slår en lekstuga men i brist på hela lilla ”stugan” snickrade vi ihop en liten kiosk – vilket blev stor succé! Och ja, det är vår hund Texas som står bakom disken. Sophie och Lukas har verkligen hjälpt till själva och de växer otroligt med uppgiften.

Det är gammalt spillvirke och trälådor som fått bli till tomtens kiosk. Sen köpte jag vaxduk på meter på Fredells som jag spikade fast. Måla, måla. Kladdigt och kul!

Tada! Kom och köp! 

Nästa projekt – mysig koja 

Vi har en stor trädgård och nästa barnvänliga projekt blir en sådan här koja som jag faktiskt hade ett möte i på en mediabyrå. Hade vi haft högt i tak i källaren hade jag byggt den där men nu får det bli trädgården med ett lite tjockare plasttak. Perfekt att klättra upp i när man vill vara lite ifred!

 

Läs även: Renoveringsresan – sovrummet

 

Maria Roswall. Foto: Anna Moller.

 

Fler av familjens renoveringsprojekt hittar du här.

25 september 2017
Annons
Annons
Mer om Renoveringsresan

Renoveringsresan: "Källaren är KLAR!"

Renoveringsresan I det senaste inlägget av renoveringsresan påbörjade familjen Roswall/Ekander projektet "källaren". Både fukt och dränering har "runnit under broarna" men nu äntligen är källaren KLAR!– Plötsligt händer det! 

Renoveringsresan: Vardagsrummet!

Renoveringsresan Familjen Roswall/Ekander har äntligen fått nytt vardagsrum. Så här gick det till!

Renoveringsresan: Källaren från helvetet...

Renoveringsresan Sist var det vardagsrummet. Nu fortsätter renoveringsresan för familjen Roswall/Ekander. – Källaren var en ren mardröm, en källare från helvetet rent...

Renoveringsresan: Varde Ljus!

Renoveringsresan Snickerier och ljusslingor till leda – trots julstök fortsätter renoveringen hos Roswall/Ekander i ”rucklet” på Lidingö och nu inför vintersäsongen stod en carport och lite trevlig trädgårdsbelysning på önskelistan.

Renoveringsresan: Tak över huvudet är alltid bra!

Renoveringsresan I väntan på att få källaren i ordning på Lidingö har det vankats takrenovering ute i Smedjan vid Steninge slottsby. Att renovera tak är kanske inte det...

Renoveringsresan – måla husfasaden

Renoveringsresan Nu är det dags för fasaden att få sig ett ansiktslyft hemma hos familjen Roswall/Ekander!

Renoveringsresan: Dassdrömmen!

Renoveringsresan Familjen Roswall/Ekander tog en paus från renoveringen av huset på Lidingö i sommar och började istället förverkliga drömmen om ett nytt utedass! Här kan du läsa allt om hur det gick till.

Renoveringsresan: Häckkärlek!

Renoveringsresan Familjen Roswall/Ekander har blivit med häck! Här kan du läsa allt om hur de gick till väga.

Renoveringsresan – barnens rum tar form

Renoveringsresan Dags att ta tag i barnens rum! Läs hur Maria Roswall och hennes familj renoverade två barnrum här.