Ska du renovera flera delar av huset samtidigt? Då kan en samlad offert vara ett bra alternativ.
Ska du renovera flera delar av huset samtidigt? Då kan en samlad offert vara ett bra alternativ. Foto: Istockphoto

Helhetslösning för din renovering

Renovering

Har du flera renoveringsprojekt på gång och skulle vilja ha hjälp med en helhetsöversyn från flera olika hantverkare? Nu lanseras nya tjänsten Betterhome.

Av: Anders Carlén, 24 april 2017

Hej David Hultin, projektledare för svenska marknaden, som i dagarna lanserar BetterHome. Berätta om det!

– När husägare renoverar görs det ofta riktade insatser med relativt lite resultat, som till exempel att bara tilläggsisolera vinden utan att tänka på fönstrens kvalitet.
För att få ett helhetsgrepp om renoveringen och se till att alla delar av huset får en genomgång har fem stora bolag i branschen – Danfoss, Grundfos, Rockwool, Velux takfönster och Svenska Fönster – slagit sig ihop och skapat BetterHome. Är du missnöjd med din komfort och energiförbrukning kommer en BetterHome-hantverkare sedan kostnadsfritt hem till dig och ser vilka behov du har och tar fram en helhetslösning anpassad efter just din specifika situation. Vi följer med genom hela resan och har löpande uppföljning av projektet. Du slipper alltså allt besvär med att ha koll på olika hantverkare och avtal.

Det låter som att det kan bli en ganska dyr investering om jag gör allt samtidigt?

– Det är viktigt att se på huset som en fungerande enhet i stället för att särskilja isolering, fönster och uppvärmning. Allt behöver fungera ihop. Det finns alltså helt klart pengar att spara genom att se på helheten direkt.

Annons

Kan jag dela upp insatserna över flera år, beroende på hur mycket rot jag har att dra av?
– Vi har ett generöst system med möjlighet till rotavdrag som kan sänka arbetskostnaden med upp till 100 000 kronor på ett år om det är två vuxna som tillsammans äger huset. Det betyder att arbetskostnaderna ska överstiga 300 000 kronor, materialet avräknat. För de pengarna kommer man ganska långt.

Med hur mycket kan jag minska mina kostnader för uppvärmning?

– När det gäller besparingen på uppvärmningen så är det naturligtvis beroende på vilken insats som görs och hur nuläget ser ut. I vissa fall blir det en rejäl skillnad när elräkningen kommer och vi har haft projekt i Danmark där vi mer än halverat energiåtgången.

Många husägare är oroliga för att det ska uppstå fukt när man tilläggsisolerar eller byter uppvärmningskälla, hur tänker ni där? 

– Precis som jag talar om ovan så är det viktigt att ta ett helhetsgrepp på renoveringen så att vi kan förutse och hantera alla eventualiteter. Det betyder att vi ser över hur exempelvis din ventilation fungerar och om den behöver uppdateras.

Vem kan använda sig av tjänsten?

– Den riktar sig till villaägare som bor i lite äldre hus.

 

David Hultin är projektledare för Betterhome. 

 

Här hittar du Betterhome.se

24 april 2017 Anders Carlén
Annons
Annons
Mer om Renovering

Krönika Annika Marklund: Vi bor i ett stort arkiv

Renovering Vårt hus fyller hundratio nästa år. Man borde nästan fira. Byggår: 1901. Så stod det i annonsen.

Sätt fast en lös plugg

Renovering Du har borrat hål i väggen för en plugg, men när du trycker in pluggen upptäcker du att hålet är för stort och att pluggen sitter löst. Inga problem,...

Baertlings färgbad - ett konstfullt dopp

Renovering Med mosaik, standardporslin och inspiration från konstnären Olle Baertlings måleri skapades detta sprakande färgstarka badrum.

Rofyllt i vitt och svart

Renovering Genom det avlånga fönstret ovan badkaret syns himlen hela dagen. Det är det allra bästa. Men det lyxigaste är att detta badrum bara är för mamma och pappa. Ett vuxet badrum.

Arga snickaren väcker villaägarna ur renoveringsdrömmen

Renovering Arga Snickaren – Anders Öfvergård – är tillbaka med nya sönderrenoverade hus och ihoplappade förhållanden att rusta upp och reda ut. Liksom i förra...

Vi byggde om allt själva!

Renovering När Julia Forsberg och hennes fästman Otto köpte huset trodde hon att de skulle vara klara med allt fix på tre månader. Om de var riktigt effektiva....

Snickerboa blev fint kontor

Renovering Vår skribent Elisabet Broomé tröttnade på att ha inte ha en fast plats för skrivbordsarbetet därhemma. Här tipsar hon om hur en gammal snickerboa i källaren med enkla medel kan bli ett ombonat hemmakontor!

Så planerar du badrummet

Renovering Att totalrenovera sitt badrum är ett stort projekt, och ofta relativt kostsamt. Med några goda råd i bakhuvudet undviker du dyrbara misstag och får det...

Badrum i etage

Renovering Duschen ligger en trappa upp. Badrumsväggen är randig. Önskemålet var ett badrum med hotellkänsla, vilket för Klaus och Lene innebar stram stil med...