11 friggebodar och Attefallshusför alla smaker och plånböcker.
11 friggebodar och Attefallshusför alla smaker och plånböcker.

11 friggebodar och Attefallshus från budget till lyx!

Lusthus och friggebodar

Drömmer du om en friggebod så här i sommarhettan? Här är 11 exempel på mysiga stugor för alla smaker och plånböcker.

Av: Anna Persson, 29 juli 2014

Budget

Enkelhet

Greta är en friggebod av allra enklaste sort, med ett rum på 15 kvm och liten altan. Pris ca 19 000 kr, Byggmax.

 

Annons

Klassiker

Friggebod i klassisk Sverigevillan-stil med två rum som totalt omfattar 15 kvm. Pris ca 30 000 kr, Sorselestugan.

 

Modernt

Lillevilla 215 är en enkel byggnad med modernt utseende och två meter i takhöjd. Den färdigbyggda boden blir dock över 3 meter hög, så du kan behöva kontrollera om du behöver göra en bygganmälan, då den då inte går under kriterierna för friggebod. Storlek ca 15 kvm, pris ca 30 000 kr, Bauhaus.

Mellan

Retrodröm

Stugan Malte från Skånska Byggvaror levereras obehandlade och du kan själv måla den i vilka färger du vill. Storlek ca 15 kvm, pris ca 45 000 kr.

 

Funkis

Stugan Noemi går att få som bastu, lusthus eller både och! Här är den lilla stugan uppförd på pålar för maximal utsikt. Storlek ca 15 kvm, pris ca 70 000 kr, från Ekenäshus.

 

Attefallshus med farstukvist

Folkstugan har plats för en stol på den mysiga farstukvisten. Storlek ca 24 kvm, pris ca 80 000 kr, Polhus.

 

Evigheten av Finja

Denna futuristiska friggebod som kallas Evigheten kan du bygga med hjälp av Finjas bruksanvisning. Den annorlunda friggeboden är ca 15 kvm med en tillhörande uteplats på ca 10 kvm. Bottenplatta i betong, tak, fönster, dörrar samt material till den murade och putsade delen finns att köpa hos Finja, dessvärre finns inget cirkapris för bygget – men det kan bli ett kul sensommarprojekt!

Lyx

Frigga med takterrass

Friggebod i funkisstil med utdragbart kök och takterrass, ca 15 kvm från Jabo. Pris ca 200 000 kr.

 

Flyttbart tak

Friluftsstugan från Kenjo har flyttbart tak och en vikvägg av glas som kan öppnas upp helt. Storlek ca 15 kvm, pris ca 300 000 kr.

 

Flexibel

En elegant friggebod som är flexibelt i sitt utförande, 15 kvm. Priset för utförande enligt bilden med liten altan och spaljé samt kök och badrum med dusch är ca 353 000 kr, Sommarnöjen.

 

Attefallshus!

E25 är en ny friggebodsmodell från Enkelrum som uppfyller kraven för de nya bygglovsreglerna som trädde i kraft 2 juli. Storlek, 25 kvm, pris för komplett bostad inklusive kök och bad ca 425 000 kr.

Visa stegvis
Anna Persson
29 juli 2014 Anna Persson
Annons
Annons
Mer om Lusthus och friggebodar

Friggebod fixar mer plats

Lusthus och friggebodar Behövs lite extra utrymme? En friggebod kan vara svaret på din önskan, oavsett om du behöver ett praktiskt förråd eller ett läckert lusthus.

Muminhus för små mumintroll!

Lusthus och friggebodar Lekstugan byggdes som ett muminhus. Nu har lekstugan blivit en liten attraktion i norska Löten. Se hur Rita och Stian Stenvågs byggde ett muminhus till...

Mer plats med ny bod

Lusthus och friggebodar Trädgårdsprylar, cyklar eller gäster... låt behovet avgöra när du bygger friggebod, säger Roger Nyström, aktuell med nyutgivna Stora Friggeboken.

Fiffiga lösningar för friggeboden

Lusthus och friggebodar En friggebod kan användas till tusen olika saker, allt från förråd till bastu. Här är några smarta tips som hjälper dig utnyttja friggeboden till just det du tänkt dig.

Så väljer du rätt friggebod

Lusthus och friggebodar Vävstuga, tonårsrum eller kanske en skrivarlya? Friggeboden har många användningsområden. Sedan den ökade i storlek har både marknaden och möjligheterna...

Friggebod blev norrländsk grillkåta på Västgötaslätten

Lusthus och friggebodar Tidigare vår och längre sommar. För familjen Verdonck i Tibro har den nya friggeboden förlängt utesäsongen med flera månader. I sin grillkåta möter de...

Fint i friggan

Lusthus och friggebodar En friggebod kan användas till allt från vedbod och redskapsförvaring till arbetsplats och gäststuga. Men hur inreder man den på bästa sätt? Vi har tittat in i några spännande friggebodar för att få inspiration och idéer.

Boktips - handböcker för ditt hus

Lusthus och friggebodar Tar du väl hand om ditt hus blir det både trevligare att bo i och behåller, eller ökar, sitt värde. Här får du tips på några nya, utmärkta handböcker.

Bygg friggeboden rätt

Lusthus och friggebodar Friggeboden har många användningsområden. Sedan den ökade i storlek har både marknaden och möjligheterna exploderat. Men tänk på det här innan du starta...