Städsmart! Att ha förvaring av sagoböcker, lego eller dockor i ett leksaks- tåg gör att det blir lite roligare att städa sitt rum.
Städsmart! Att ha förvaring av sagoböcker, lego eller dockor i ett leksaks- tåg gör att det blir lite roligare att städa sitt rum.

Ikea-hack: Så gör du ett leksakståg

Gör det själv

Fixa leksakståget som får städningen att gå som på räls. Låt barnen vara med – sätt ihop ett par trälådor som blir ett tåg för förvaring!

Ikea-hack – leksakståg med förvaring

Svårighetsnivå: Lätt.
Använd: Lådan Knagglig från Ikea.

Annons

 

Du behöver:

 • 2 st Knagglig trälåda 
 • 2 st träreglar, cirka 65 cm långa
 • 8 st små runda träplattor
 • 2 st stora runda träplattor 
 • Skruv, skruvdragare med borr
 • 4 st hjul 
 • Trälim, färg, pensel
 • Snöre eller läderband 

  

Så gör du:

1. Börja med att måla trälådorna, träreglarna och de runda träplattorna. Låt torka. Två av de små runda träplattorna ska föreställa lampor och sitta längst fram på tåget, de andra träplattorna ska föreställa hjul.

2. Skruva fast träreglarna på lådorna så att en låda står som vanligt och den andra står på högkant med öppningen bortvänd från den andra lådan. Tillsammans bildar de då formen av ett tåglok. Reglarna skruvas på som botten längs var sin sida av lokets undersida.

3. Skruva fast hjulen i träreglarna, ett i varje hörn.

4. Limma fast träplattorna på trälådornas sidor så att de ser ut som hjul. Tänk på att de ska sitta en bit upp och inte nudda underlaget, eftersom de inte är riktiga hjul.

5. Limma fast två träplattor längst fram på tåget så att de ser ut som lampor.

6. Borra ett hål längst fram i tåget och knyt fast ett läderband som handtag så att tåget går att dra efter sig.

 

 

99 hacks – Från massproducerat till genuin inredning (Norstedts).

 

 

25 februari 2020
Annons
Annons
Mer om Gör det själv

Virka disktrasor – så gör du!

Gör det själv Virka fina disktrasor i ett mjukt bomullsgarn så slipper du köpa nya från affären hela tiden. Bra för både miljön och plånboken!

Så dränerar du grunden – steg för steg

Gör det själv Planerar du att göra om källaren till barn- och tv-rum – eller gör källarlukten och fukten dig sömnlös om nätterna? Dags att dränera. Anläggningsexperte...

Sommarens enklaste gör det själv-projekt!

Gör det själv Är du sugen på ett kul (men enkelt) sommarprojekt? Glasskiosk, dagbädd och odlingslåda – vi har samlat alla våra bästa gör det själv-projekt här!

”Vi byggde Sveriges första containervilla”

Gör det själv Linda och hennes man tog trenden med återbruk ett steg längre – och byggde ett helt hus av gamla containrar. 

Vi i Villa byggde en bod

Gör det själv Under villamässan Hem, Villa Bostadsrätt byggde Vi i Villa en bod i samarbete med Bygg-Ole. Den färdiga boden tävlades ut under mässan. Vi tar dig med...

Så skyddar du dig mot värmen – billigt!

Gör det själv Det kan inte ha undgått någon att vi har extremvärme och den fortsätter den här veckan. Fläktarna är slut i butikerna men det finns ett annat sätt att...

Ett fågelbad till dina kvittrande små vänner

Gör det själv Vill du unna dina bevingade små fåglar en riktig spa-upplevelse och lyx i villavardagen? Då kan du se till att ställa ut ett öppet fågelbad i trädgården. 

Smarta gör-det-själv-guider

Gör det själv Steg för steg till det perfekta slutresultatet! Nu har du som är medlem i Vi i Villa-klubben möjlighet att ladda ner fem olika gör-det-själv-guider....

Bli proffs på färgsättning

Gör det själv Hur ska man egentligen veta vilken färgsättning man ska ha, om man nu bemödar sig med att byta? Här får du 4 tips.