Hemmafixarna Carro och Karin tipsar om projekt och recept i sin nya youtube-serie, och här på Viivilla.se.
Hemmafixarna Carro och Karin tipsar om projekt och recept i sin nya youtube-serie, och här på Viivilla.se.

Följ med hemmafixarna Carro och Karin

Hemmafixarna

Bygg en köksö, blomlåda och mycket mer, i kombination med härliga recept du bara måste prova. Här är hemmafixarna Carro och Karins roliga projekt både inomhus och utomhus. 

Av: Emelie Åberg, 30 mars 2016

Hemmafixarna Karin Almström, trädgårdsnörd och programledare, samt Caroline Ahlkvist, vinnare av Hela Sverige Bakar 2013 har nyligen dragit igång en egen youtube-serie med roliga hemmaprojekt och guider för att bygga, samt härliga recept i varje avsnitt. Både recepten och guiderna kommer du att kunna hitta här på Viivilla.se. Först ut är en instruktion om hur du bygger en egen köksö, samt ett recept på att göra eget glutenfritt mjöl.

Vad får vi lära oss i era videos?

– Allt mellan himmel och jord! Vi bygger, bakar, odlar, pysslar och allt visar vi på ett pedagogiskt sätt, både i film och bilder. Det ska vara enkelt, kul och gott! Vi visar också små hälsotips som, till exempel hur man blir av med den onda datornacken.

Vilka fler projekt kommer vi få ta del av?

Annons

– Snart är sommaren här så vi kommer att flytta ut i trädgården. Det blir goda pajer och bakelser på sommarens frukter och bär. Vi kommer bygga spaljé, blomlåda och så klart följer vi sådden från frö till stor planta. Kanske hälsar vi på någon som vill ha hjälp med ett projekt, precis som i avsnitt 4 av Carro och Karin Hemmafixarna, där vi besöker Hela Sverige bakar-Fredrik och bygger en köksö.

Vilka är ni bakom ”Hemmafixarna”?

– Vi träffades bakom kulisserna på TV4 redan 2013 och det sa klick direkt. Vi är riktiga hemmafixare båda två med Gunde Svans motto "ingenting är omöjligt", så ni kan förstå att det både går undan och att vi har riktigt kul ihop! Carro vann hela Sverige bakar 2013 och förutom hennes uppdrag att baka, jobbar hon också som massör och tränare på Sats. Karin jobbar som programledare på Lotto i TV4 men är också fotograf, redigerare och projektledare. Så våra filmer spelar vi in och redigerar själva. Karin är också en riktig trädgårdsnörd.

Nämn tre instagramkonton som ni inspireras av:

Karin:

@slottstradgarden_ulriksdal

@villasmedsbo

@covergirl_chalkpaint

 

Carro:

@fredriksfika 

@linda_lomelino

@naprapatjonas

 

Här hittar du Karin och Carros hemmafixarprojekt och recept!

 

Program 4:

 

Om Hemmafixarna:

Namn: Karin Almström

Bor: Vällingby

Gör: Fotograf, redigerare, programledare

Blogg: Karins trädgård och snickeri

 

Namn: Caroline Ahlqvist

Bor: Vällingby

Gör: Massageterapeut, Kostrådgivare, Gruppträningsinstruktör på SATS och vinnare av Hela Sverige Bakar 2013

Blogg: Älska att baka

Emelie Åberg
30 mars 2016 Emelie Åberg
Annons
Annons
Mer om Hemmafixarna

Gör fina betongfigurer

Hemmafixarna Att göra egna betongfigurer är båda snyggt och kostar heller inte mycket att göra. Karin Almström från Hemmafixarna visar hur du går tillväga, steg för steg.

Baka knäckebröd med dill och västerbottensost

Hemmafixarna Godaste knäckebrödet bakar du själv. Här är ett enkelt och snabbt recept från Caroline Ahlqvist – knäckebröd med dill och västerbottensost.

Så fixar du dukningen till kräftskivan

Hemmafixarna Ska du ha kräftfest i sommar? Karin Almström från ”Hemmafixarna” visar hur du enkelt fixar finaste dukningen med överblivna tyger.

Gjut ett fågelbad i betong

Hemmafixarna Med hjälp av ett rabarberblad kan du enkelt gjuta ett vackert fågelbad i betong. Karin Almström från ”Hemmafixarna” visar hur du gör, steg för steg.

Bygg en spaljé – steg för steg

Hemmafixarna Karin Almström från ”Hemmafixarna” visar hur du snabbt och enkelt kan bygga en egen spaljé till trädgården.

Baka himmelskt goda drottningbiskvier

Hemmafixarna Drottningbiskvier med hallon, blåbär och vit choklad – här ”Hela Sverige Bakar”-Carros recept du bara måste prova!

Bygg en odlingslåda – hemmafixarnas guide

Hemmafixarna Odlingslådor och blomlådor är både vackra och praktiska att odla i. Så här kan du bygga en egen odlingslåda, med hjälp av Karin Almström från ”Hemmafixarna”.