Baka knäckebröd med dill och västerbottensost

Godaste knäckebrödet bakar du själv. Här är ett enkelt och snabbt recept från Caroline Ahlqvist – knäckebröd med dill och västerbottensost.

Ett gott knäckebröd hör kräftskivan till, och det är faktiskt inte alls svårt att baka eget! I senaste avsnittet av ”Hemmafixarna” visar Hela Sverige Bakar-Carro hur du bakar ett enkelt och gott knäckebröd.

Baka knäckebröd med dill och västerbottensost

30-35 st

Du behöver :

  • 20 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 msk honung
  • 1 dl linfrön
  • 2 tsk salt
  • 1,5 msk dillfrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 5 dl durumvetemjöl
  • 3 dl västerbottensost

Gör så här:

1. Lös jästen i vattnet.

2. Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta degen i 8-10 minuter, tills den känns smidig och släpper bunkens kanter.

3. Jäs övertäckt i cirka 45 min till dubbel storlek.

4. Dela degen i 30-35 bitar. Mjöla bänken rikligt och kavla ut runda tunnbröd riktigt tunt, så tunt som tjockleken på fröna i degen. Bröden ska vara cirka 15 cm i diameter.

5. Lägg bröden i en hög med mjöl mellan, i väntan på gräddning.

6. Grädda ca 5-7 minuter, i 250 grader, tills bröden blivit gyllenbruna. Låt svalna på galler och förvara i en tätslutande burk.

Fler roliga projekt från Hemmafixarna Carro och Karin hittar du här.

Fler tips hittar du även i Carros blogg Älska att baka, och i Karins trädgårdsblogg.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar