Loppis straight ahead!
Loppis straight ahead! Foto: iStockphoto

Guldtipsen för loppis!

Gör det själv

Det finns många fynd på loppisar och många platser att fynda på. Det finns loppisar i parker, gårdar, det finns bakluckeloppis, basarer och skolor. Här ger vi några guldtips så du kan fynda ordentligt.

Var noggrann och systematisk

Den som är noggrann och systematisk i sitt sökande kommer att göra de allra bästa fynden. Så är det. Sök både högt och lågt. Sök på borden, under borden, bredvid borden och under borden. Det är sällan saker ligger i ordning utan det mesta är upplagt huller om buller. Lyft på saker. Känn och kläm på saker.

Annons

STOR väska

Det är inte helt lätt att hitta bra textilier och kläder på loppisar. Dessa går bättre i second hand-butiker. Det finns självklart undantag och barnkläder hinner exempelvis sällan bli begagnade och slitna eftersom små barn växer med raketfart i början. Skinnjackor blir dessutom snyggare ju mer du använder dem och det kan vara en bra idé att leta skor på loppisar. Sammantaget: Ta med en stor väska.

Hitta guldkornen!

Sök på nätet innan du går på loppis för att verkligen hitta guldkornen och de allra populäraste platserna för loppisar. Ju mer folk desto trevligare tillställning. Det blir också en rolig sport om du måste skynda dig för att hinna först till fynden. Du kan också ta det steget längre och bli expert inom ett specifikt område eller på särskilda föremål så att du hittar dessa före alla andra. 

En plats för den mångsidige

Glas, porslin, smycken och olika metaller finns med ytterst få undantag alltid på loppisar. Loppisar är också bra platser för den som letar böcker, keramik och vinylskivor. Enkelt uttryckt är loppisar en bra plats för den mångsidige allätaren. Köp inte på dig dyra saker om du är osäker på om du verkligen behöver dem eller kommer använda dem. Avstå hellre än att chansa när du köper på dig dyra saker.

 

 

Stressa inte utan låt det få ta tid

Man hittar sällan det man söker direkt. Ibland kan det ta lång tid. Låt det få ta den tid det krävs. Gå fram och tillbaka, från bord till bord, och börja om igen. Ta några varv och kom in från olika vinklar. Börja med att hålla uppsikt efter stora saker. Skulle du hitta stora föremål mot slutet så finns en risk att de inte får plats till följd av allt krimskrams och smått och gott som du redan gjort beslag på. Återigen: Ta med en stor väska. Eller varför inte två. 

 

 

Planera innan du ger dig av!

Det kanske allra viktigaste är att planera innan du ger dig av! Gå några rundor i hemmet och gör anteckningar. Har du för mycket eller för lite böcker i bokhyllorna? Hur många uppsättningar tallrikar och bestick har du? Behöver du fler tavlor på väggarna eller är det redan fullproppat? Hur ser det ut på klädfronten och smyckesfronten? Kanske nya glas? 

Ta ut pengar och ha ett gäng kontanter med dig i små valörer. Swish brukar också gå fint. Reka området innan du går loss och börjar köpa.

 

Smarta garderobsknepet! 

28 november 2018
Annons
Annons
Mer om Gör det själv

Sommarens enklaste gör det själv-projekt!

Gör det själv Är du sugen på ett kul (men enkelt) sommarprojekt? Glasskiosk, dagbädd och odlingslåda – vi har samlat alla våra bästa gör det själv-projekt här!

”Vi byggde Sveriges första containervilla”

Gör det själv Linda och hennes man tog trenden med återbruk ett steg längre – och byggde ett helt hus av gamla containrar.

Vi i Villa byggde en bod

Gör det själv Under villamässan Hem, Villa Bostadsrätt byggde Vi i Villa en bod i samarbete med Bygg-Ole. Den färdiga boden tävlades ut under mässan. Vi tar dig med...

Så skyddar du dig mot värmen – billigt!

Gör det själv Det kan inte ha undgått någon att vi har extremvärme och den fortsätter den här veckan. Fläktarna är slut i butikerna men det finns ett annat sätt att kyla sig som är smart och billigt – bygg en aircondition till en kostnad av ca 396 kr! Datorfläktar finns för det mesta på lager, de är tystare än vanliga fläktar och har bättre kapacitet.

Ett fågelbad till dina kvittrande små vänner

Gör det själv Vill du unna dina bevingade små fåglar en riktig spa-upplevelse och lyx i villavardagen? Då kan du se till att ställa ut ett öppet fågelbad i trädgården...

Smarta gör-det-själv-guider

Gör det själv Steg för steg till det perfekta slutresultatet! Nu har du som är medlem i Vi i Villa-klubben möjlighet att ladda ner fem olika gör-det-själv-guider....

Bli proffs på färgsättning

Gör det själv Hur ska man egentligen veta vilken färgsättning man ska ha, om man nu bemödar sig med att byta? Här får du 4 tips.

VIDEO: Smart spikförvaring

Gör det själv Är du trött på att tappa spikarna, och behöva leta efter dem på golvet när det är dags att spika något? Här är knepet för dig!

Möblera med färg!

Gör det själv Gör ditt hem personligt – bygg din egen inredning. Men bestäm dig innan du snickrar om du ska måla eller inte. Här är snickar-Björns bästa tips.