Bra förvaring är A och O för ordning och reda i garaget. Hyllsystemet kommer från Elfa.
Bra förvaring är A och O för ordning och reda i garaget. Hyllsystemet kommer från Elfa. Foto: Efla, Smartstore, Tellbe, Biltema

Så får du ordning i garaget

Garage och förråd

Trött på att leta efter skruvmejseln vareviga gång eller baxa ut allt bara för att komma åt gräsklipparen? Här är Vi i Villas bästa knep för att få ordning i garaget

Av: Sandra Holmes, 04 oktober 2020

Utnyttja takhöjden

Ha så få saker på golvet som det går – det gör det mycket enklare att städa och att komma åt det du behöver, som gräsklipparen. Skaffa en liten stege om det blir högt att nå.

Annons

Organisera mera

Det du använder oftast bör stå mest lättillgängligt. Sortera prylarna i olika kategorier så de hör ihop med rätt typ av grejer, till exempel trädgårdsredskap, färgburkar eller bilprylar.

Överblick över verktygen gör en glad i själen. Verktygstavlor i svart och vitt från Biltema.

Förvaringstavlor och små fack

Det blir överskådligt och lättare att hitta om du sätter upp verktygen på väggen. Skruvar och annat smått förvaras bäst i små lådor.

Cykelhållare

Har du plats för att hänga upp cykeln på väggen eller i taket – skaffa en hållare och vinn golvyta.

Trådhyllor

De tål mycket vikt, och grus och smuts kan falla igenom dem. Det som lätt blir smutsigt, som trädgårdsprylar och stövlar, kan placeras längst ner för att underlätta städningen!

 

Smart arbetsbänk i metall från Biltema. 

Praktisk arbetsyta

En arbetsbänk där du kan meka och jobba med byggprojekt är mycket användbart. 

Hyllsystem och krokar

Hyllsystem med konsoler frigör golvyta. Addera ett par lister med krokar där du kan hänga upp redskap, slangar och annat.

Förvaring

Genomskinliga plastlådor gör det lätt att snabbt hitta det man letar efter. Märk upp dem så blir det extra tydligt vad de innehåller. Lådorna på bilden ovan kommer från Smartstore.

 

Däckförvaring från Tellbe. 

Däckhållare

Häng upp däcken på väggen så sparar du massor av plats!

Lampor

Det blir alltid lättare att hitta vad man letar efter om man ser ordentligt. Kanske behöver du komplettera garaget med några extra lampor?

Läs också: Enkla sättet att rengöra kakelfogarna

04 oktober 2020 Sandra Holmes
Annons
Annons
Mer om Garage och förråd

Organisera garaget – 10 fantastiska idéer

Garage och förråd Kaos i garaget? Här är 10 förvaringsidéer du kan testa redan idag!  

Så får du ordning och reda i garaget

Garage och förråd Snickarglädjen blir större om trädgårdsredskap och verktyg har en egen plats i garaget. Vi visar de smartaste tipsen för att få ett garage i ordning.

Expertens tips för ett garage utan fukt

Garage och förråd Under vintern är risken för fukt i garaget större än annars. Ett fuktigt garage kan orsaka skador på bilen och ge upphov till svamp och mögel. Därför...

Gröna faran blev Sveriges fulaste garageport

Garage och förråd Under våren hade vi en fototävling där Sveriges fulaste garageport skulle utses. Nästan 400 bilder laddades upp av drygt 270 fotografer. Bland alla garageportar avgick Gröna faran med vinsten och så här fint blev det.

Pimpa garaget!

Garage och förråd Skapa ett personligt garage. Här får du tips på hur du kan pimpa det.

Garage med retrokänsla

Garage och förråd Vi lägger gärna pengar och kraft på flera av husets rum, men garaget är ofta ett utrymme som bara får förvara allt det vi inte får plats med någon...

9 goda råd för rätta garagebygget

Garage och förråd Det är inte bara du som behöver ett hus, även bilen mår bra av att ha tak över sig, och kanske gärna ett helt eget hus. Dessutom är garaget även en plats för förvaring – och det kan man aldrig få för mycket av.

Så funkar det: Att bygga en vinkällare

Garage och förråd Visst skulle det kännas lyxigt – med en egen vinkällare?! Isolera en del av källaren eller bygg ett rum i rummet för rätt luftfuktighet.

Vi fixade drömgaraget

Garage och förråd Många drömmer om fina kök och härliga badrum, men är inte detta egentligen det allra mest avundsvärda? Ett drömgarage. Här finns plats för allt. Inklusi...