Sponsrad
Foto: Hornbach

Förvaring som alla tycker om

Förvaring

Hur mycket prylar har du hemma och finns det något du praktiskt taget aldrig använder? Här kan du läsa om vad du ska tänka på vid förvaring.

En borrmaskin du kanske använt totalt 10 minuter på 2 år, men som ändå hela tiden ligger framme i hallen, alla säsongers ytterkläder som brottas om att få synas på galgarna i hallen eller sytråden som ligger som en orm över golvet.

Innan du inhandlar förvaringslådor är det bra att gå igenom samtliga prylar som ligger framme och faktiskt slänga sådant du inte använder och som har en tendens att alltid ligga i vägen. Årets julklapp var det återvunna plagget och det är ingen slump att fler och fler ser värdet i att skänka bort eller lämna in saker för återvinning.

Kom snabbt åt det du behöver

Saker du använder ofta ska givetvis vara lätta att komma åt. Ordna förvaringslösningar som gör att du snabbt kommer åt det du behöver istället för att tröstlöst leta i timmar. Har du högt i tak hemma kan du dra nytta av takhöjden och förvara sådant du sällan använder så högt upp som möjligt.

Med praktiska och enkla plastlådor blir det dessutom roligare att förvara i hallen.

 

Plastlådor med lock är bra för att förvara sådant som egentligen inte behöver stå framme.
Foto: Hornbach

 

Foto: Hornbach

 

I flätade plastkorgar kan du förvara sådant som mycket väl kan synas. Det kan exempelvis handla om halsdukar, skarfar eller mössor.

Varför inte satsa på snygga korgar och trälådor i naturmaterial också? 

 

Foto: Hornbach

 

Foto: Hornbach

 

Det finns även träförvaring med lock i vilka du kan stapla saker på varandra. 
Foto: Hornbach

 

Äppellåda med lite lantligt utseende. 
Foto: Hornbach

 

Foto: Hornbach

 

En bra lösning lösning är att ordna med förvaring under trappan och anordna olika hyllsystem. Detta är ett perfekt sätt för skoförvaring och väskor, särskilt sådana som inte används till vardags, och samtidigt ta vara på allt utrymme som finns i hemmet.

Till dig som samlat på dig många olika skruvar, spikar pch pluggar genom åren kan förvaring i smådelslådor vara ett sätt att få ordning och reda. Det gäller även dig som tycker om att pyssla, men som inte har hittat något bra förvaringssystem ännu. 

 

Foto: Hornbach

 

Till dig som föredrar att förvara i garderober finns allt du behöver för att skapa ordning och reda i Hornbachs sortiment Elfa system. Det finns skenor och täcklister för bärlist, smidiga hyllor, trådbackar och korgar till garderob samt förvaring för kläder och skor.

 

21 januari 2019
Annons
Annons
Mer om Förvaring

Är huset rörigt? Här är expertens bästa tips!

Förvaring Paulina Draganja, driver bloggen Förvaringsdrottningen och har skrivit böcker om att organisera sitt hem. Här är hennes bästa tips om du vill få mer ordning och reda där hemma!

7 smarta förvaringstips för hallen

Förvaring Förvaringbänk, korgar och förvaringsfack – här är smarta förvaringstips för hallen.

Förvaring som hjälper till

Förvaring Ont om förvaring eller bara dåligt planerat? Vi ger dig tips på hur du maxar din egen förvaring – i alla tänkbara hörn och kanter.

Garderoben finns bakom väggen

Förvaring Önskemålet var ett vackert och vilsamt sovrum. Alltså fick klädförvaringen finna bo bakom en egen vägg. Här byggdes en riktig walk-in-closet av köksskåp och egna lösningar.

Lättare tvätta med ny ordning

Förvaring Börjar du morgonen med att famla runt i garderobsmörkret för att hitta rätt vänstersko? Och sorterar du fortfarande tvätt på golvet? Möt familjen som...

Familjen med bästa förvaringen!

Förvaring Börjar du morgonen med att famla runt i garderobsmörkret för att hitta rätt vänstersko? Och sorterar du fortfarande tvätt på golvet? Möt familjen som...

Röriga kökshörnan blev superförvaring!

Förvaring Mer förvaring – och bättre arbetsytor. Det stod högst på önskelistan i det lilla köket. Lösningen blev att slänga ut matbordet och bygga en ny arbetsbänk och en osynlig hyllvägg.

Smart förvaring skapar ordning ur kaos

Förvaring Med rätt förvaring kan du få ordning på innehållet i garderoben, hallen och resten av huset. Det finns gott om lösningar som är smarta, snygga, enkla...

Rent hus i tvättstugan

Förvaring Sortera, fäll in, häng bort! Nio tips på hur du kan ge dig själv plats i tvättstugan med enkla hjälpmedel och smarta förvaringsprylar.