Med öppen förvaring spar du plats och kan organisera sakerna på ett snyggt sätt.
Med öppen förvaring spar du plats och kan organisera sakerna på ett snyggt sätt. Foto: iStockphoto

5 superknep för öppen förvaring

Förvaring

Varje rum i hemmet erbjuder olika lösningar för öppen, snygg förvaring. Tänk utanför boxen och visa upp saker du köpt och använder till vardags - men som du brukar gömma undan. Här kommer fler tips.

Gör inte som alla andra

I hallen är utmaningen att få upp skor från golvet och inte gömma allt bakom stängda dörrar. När du köper skor väljer du skor du själv tycker är snygga och då borde det vara en självklarhet att vilja visa upp skorna så mycket det bara går? Inreder du med skor är det också en spark i baken att börja underhålla skorna och göra dem snygga när det behövs. Ställ skorna på olika hyllplan, i par eller i olika sektioner. Detta är ett klockrent alternativ mot att ha dem ståendes på en tråkig skohylla eller bakom stängda dörrar. Det är inget unikt att ha skor på en skohylla. Alla har det. 

Annons

Använd dig av väggarna i hallen

Hallen brukar vara liten, men det innebär inte att väggarna behöver eka tomma. Häng upp korgar, krokar och hyllor. Kan du lägga och hänga plagg och skor längsmed väggarna så kommer det automatiskt att frigöra utrymme från golvet. Dessutom hittar du alltid husnycklar och bilnycklar om du har ett nyckelskåp. Det är garanterat det som tar mest tid på morgnarna - att leta fram borttappade nycklar. 

Öppen förvaring visar upp ditt strukturerade jag

Köket erbjuder många lösningar för öppen förvaring när det kommer till knivar, köksredskap, grytor och kastruller. Häng upp allt du ändå använder varje dag på krokar och köp en snygg magnetlist att fästa knivarna på.

Detsamma gäller torrvaror. Lägger du bönor, linser, ris, bulgur och pasta i snygga glasburkar så hittar du genast det du är på jakt efter medan vattnet kokar på spisen. Har du fin struktur bland torrvarorna behöver du inga köksluckor. Ett annat sätt att ordna öppen förvaring i köket är genom att bygga in hyllplan i väggarna. Undersök vilka möjligheter ditt kök erbjuder.

Visa upp läppstift och smink!

I badrummet är en ganska enkel öppen förvaring att para ihop badrumsartiklar som används tillsammans eller samtidigt. Tandborste och tandkräm, läppstift och smink. Läppstift och smink finns dessutom i många olika vackra färger och nyanser - så varför inte visa upp dessa snygga färgkombinationer? På tidigare morgnar vill du dessutom kunna hitta det du letar efter direkt och komma iväg så snabbt som möjligt. 

Inspirera besökare med fina färgkombinationer

I sovrummet ska du definitivt lägga energi på garderoben och göra snyggt. Häng upp fina plagg så som skjortor eller klänningar så att de inte blir skrynkliga. Du kan även inreda garderoben med finskorna för att frigöra utrymme i hallen. Har du ordning och reda i garderoben behöver du heller inga garderobsluckor.

Lyckas du dessutom organisera skjortor eller klänningar i snygga färgkombinationer så kommer du inspirera besökare snarare än att avskräcka om det istället är stökigt och oorganiserat. Sluten förvaring bakom stängda dörrar innebär i regel att det inte är speciellt organiserat i garderoben. Människor mår dessutom bra av struktur och ordning. Har du inga dörrar (eller kanske skjutdörrar i glas) innebär det ju att du gång på gång måste se till att du har ordning i garderoben - men det fixar du!

 

 

3 färgtips med Carolina Gynning.

10 oktober 2018
Annons
Annons
Mer om Förvaring

Är huset rörigt? Här är expertens bästa tips!

Förvaring Paulina Draganja, driver bloggen Förvaringsdrottningen och har skrivit böcker om att organisera sitt hem. Här är hennes bästa tips om du vill få mer ordning och reda där hemma!

7 smarta förvaringstips för hallen

Förvaring Förvaringbänk, korgar och förvaringsfack – här är smarta förvaringstips för hallen.

Förvaring som hjälper till

Förvaring Ont om förvaring eller bara dåligt planerat? Vi ger dig tips på hur du maxar din egen förvaring – i alla tänkbara hörn och kanter.

Garderoben finns bakom väggen

Förvaring Önskemålet var ett vackert och vilsamt sovrum. Alltså fick klädförvaringen finna bo bakom en egen vägg. Här byggdes en riktig walk-in-closet av köksskåp och egna lösningar.

Lättare tvätta med ny ordning

Förvaring Börjar du morgonen med att famla runt i garderobsmörkret för att hitta rätt vänstersko? Och sorterar du fortfarande tvätt på golvet? Möt familjen som...

Familjen med bästa förvaringen!

Förvaring Börjar du morgonen med att famla runt i garderobsmörkret för att hitta rätt vänstersko? Och sorterar du fortfarande tvätt på golvet? Möt familjen som...

Röriga kökshörnan blev superförvaring!

Förvaring Mer förvaring – och bättre arbetsytor. Det stod högst på önskelistan i det lilla köket. Lösningen blev att slänga ut matbordet och bygga en ny arbetsbänk och en osynlig hyllvägg.

Smart förvaring skapar ordning ur kaos

Förvaring Med rätt förvaring kan du få ordning på innehållet i garderoben, hallen och resten av huset. Det finns gott om lösningar som är smarta, snygga, enkla...

Rent hus i tvättstugan

Förvaring Sortera, fäll in, häng bort! Nio tips på hur du kan ge dig själv plats i tvättstugan med enkla hjälpmedel och smarta förvaringsprylar.