Har du ett stort och rymligt badrum - satsa på vägghängda handfat.
Har du ett stort och rymligt badrum - satsa på vägghängda handfat. Foto: iStockphoto

5 smarta lösningar för badrummet

Förvaring

I varje badrum är utmaningen att hitta smarta lösningar som plockar fram det där lilla extra. Det gäller allt från förvaring till vilket badkar och kakel du är sugen på. Här får du 5 tips på smarta lösningar för badrummet.

Av: Harald Nylund, 10 september 2018

Så fixar du superhäftig förvaring

När det kommer till badrumsförvaring så finns det oändligt många möjligheter och varianter. Det gäller att du knäcker koden och hittar förvaringen som passar för just ditt badrum och den stil du vill ska genomsyra rummet.

Du kanske kan såga ut en kvadrat från väggen och sedan montera in ett hyllplan i något läckert träslag. På hyllplanet kan du förslagsvis lägga schampoflaskor, handdukar och hudprodukter. 

Annons

Du kanske kan använda utrymmet och väggen bakom toalettstolen? Varför inte fästa en handdukstång eller handdukstege? Du får ett naturligt sätt att förvara handdukar på och kan samtidigt använda snygga handdukar som en del av inredningen. Det blir som en härlig bonus. 

Du kan också använda väggen vid badrumsskåpet och kanske skruva upp en trapphylla där du kan förvara i stort sett vad som helst. Det handlar egentligen om att lyfta upp allt från golvet.

Så hittar du rätt handfat till ditt badrum

Handfatet är viktigt. Det är viktigt att utnyttja ytan så att du får plats med allt. Anpassa handfat efter storlek på badrummet. Har du ett litet badrum kanske du ska ska placera handfatet i ena hörnet eller ha ett lite grundare och bredare handfat som gör att badrummet känns större. 

Har du ett stort och rymligt badrum så kanske du ska spana efter vägghängda handfat och har du mycket utrymme kan du kanske montera ett vitt tvättställ direkt på en exklusiv bänkskiva. 

 

Våga använda dig av badkaret 

Att hitta rätt badkar är viktigt. Var inte rädd för att verkligen använda dig av badkaret som en badrumsmöbel. Inred med badkaret och låt det ta plats. 

Det finns badkar du kan ligga i och det finns badkar du kan sitta i. Det finns runda och djupa badkar med eller utan tassar. Tassbadkar i olika former och varianter sticker ut till skillnad från badkar utan tassar som mer smälter in. 

Så gör speglar badrummet större

Badrumsspeglar har en förmåga att få hela rummet att se större ut. Mycket beror på vilka vinklar du lyckas hitta och hur mycket ljus som kommer in respektive ersätts av andra ljuskällor. Badrumsskåp med inbyggda lampor ger ett helt annat slags ljus.

Se till så att badrumsspegeln är uppsatt i rätt höjd och att du får med hela ansiktet när du speglar dig. 

Välj ut ett modernt och fräscht kakel!

Det finns kakel i många olika varianter. Kakelplattor går i inredningstrender och trenderna kommer och går i en rasande fart. Ett kakel som är populärt just nu kommer inte vara det för alltid.

Välj ett kakel som känns modernt och fräscht. Bestäm dig för om du vill ha små eller stora kakelplattor, smala eller tjocka fogar och kakelplattor i samma färg eller i olika färger för att få fram olika mönster. När du hittat rätt kakel så kommer det bli mycket roligare sedan när du ska ordna med förvaring och ljussättning. 

 

 

Så slipper du imma efter badet.

10 september 2018 Harald Nylund
Annons
Annons
Mer om Förvaring

Är huset rörigt? Här är expertens bästa tips!

Förvaring Paulina Draganja, driver bloggen Förvaringsdrottningen och har skrivit böcker om att organisera sitt hem. Här är hennes bästa tips om du vill få mer ordning och reda där hemma!

7 smarta förvaringstips för hallen

Förvaring Förvaringbänk, korgar och förvaringsfack – här är smarta förvaringstips för hallen.

Förvaring som hjälper till

Förvaring Ont om förvaring eller bara dåligt planerat? Vi ger dig tips på hur du maxar din egen förvaring – i alla tänkbara hörn och kanter.

Garderoben finns bakom väggen

Förvaring Önskemålet var ett vackert och vilsamt sovrum. Alltså fick klädförvaringen finna bo bakom en egen vägg. Här byggdes en riktig walk-in-closet av köksskåp och egna lösningar.

Lättare tvätta med ny ordning

Förvaring Börjar du morgonen med att famla runt i garderobsmörkret för att hitta rätt vänstersko? Och sorterar du fortfarande tvätt på golvet? Möt familjen som...

Familjen med bästa förvaringen!

Förvaring Börjar du morgonen med att famla runt i garderobsmörkret för att hitta rätt vänstersko? Och sorterar du fortfarande tvätt på golvet? Möt familjen som...

Röriga kökshörnan blev superförvaring!

Förvaring Mer förvaring – och bättre arbetsytor. Det stod högst på önskelistan i det lilla köket. Lösningen blev att slänga ut matbordet och bygga en ny arbetsbänk och en osynlig hyllvägg.

Smart förvaring skapar ordning ur kaos

Förvaring Med rätt förvaring kan du få ordning på innehållet i garderoben, hallen och resten av huset. Det finns gott om lösningar som är smarta, snygga, enkla...

Rent hus i tvättstugan

Förvaring Sortera, fäll in, häng bort! Nio tips på hur du kan ge dig själv plats i tvättstugan med enkla hjälpmedel och smarta förvaringsprylar.