En gunga till barnen som du enkelt gör själv
En gunga till barnen som du enkelt gör själv Foto: Anna Örberg

Barnens bästa trädgunga – så bygger du den!

Gör det själv

En lågt hängande gunga med plats för små rumpor blir snabbt barnens favoritplats. Gungan är en snabbfixat av lite spillvirke. Lite jobb = mycket uppskattning!

Av: Bild och text ur boken Kreativ i trädgården – fixa & gör det själv!, av Anna Örberg (Bokförlaget Semic), 08 juni 2020

 

Virket består av reglar på 45 x 45 mm. Kapa reglarna enligt följande:

A – 340 mm, 16 st

B – 150 mm, 4 st

Annons

C – 800 mm, 2 st

 

Bild och text ur boken Kreativ i trädgården – fixa & gör det själv!, av Anna Örberg (Bokförlaget Semic)

 

Gör så här: 

Skruva ihop gungan enligt ritningen med 75 mm lång trallskruv. Hamparepet är väl tilltaget, hela 15 m här, för att kunna viras om handtagen och dras under sitsen som en säkerhetsåtgärd.

 

08 juni 2020 Bild och text ur boken Kreativ i trädgården – fixa & gör det själv!, av Anna Örberg (Bokförlaget Semic)
Annons
Annons
Mer om Gör det själv

Så borrar du i kakel

Gör det själv Funderar du på att sätta upp nytt kakel i köket eller kanske i badrummet? Att borra i kakel är inte alltid så lätt som man kan tro. Man vill undvika att det blir fula sprickor och därför är det viktigt att det utförs på rätt sätt. Nedan beskriver vi steg för steg hur du på bästa sätt borrar i kakel.

Elementskydd – dölj elementet bakom vackra ribbor

Gör det själv Ett vitmålat elementskydd i trä med klassiska smala ribbor är både vackert att se på och skyddar mot de hårdaste smällarna när små ben ska lära sig gå....

Vedbärare – så bygger du din egen smarta vedhållare

Gör det själv Vedbäraren ska vara liten nog att bäras ut för påfyllning och sedan ställas in som vacker förvaring av veden. Hållare och bärare i ett helt enkelt!

Bygg ett rosentorn – så gör du!

Gör det själv Stiliga ställningar ger både höjd åt planteringar och stöd åt yviga växter, samtidigt som de är dekorativa. Så här bygger du två vackra modeller! 

Ikea-hack: Så gör du ett leksakståg

Gör det själv Fixa leksakståget som får städningen att gå som på räls. Låt barnen vara med – sätt ihop ett par trälådor som blir ett tåg för förvaring!

Så dränerar du grunden – steg för steg

Gör det själv Planerar du att göra om källaren till barn- och tv-rum – eller gör källarlukten och fukten dig sömnlös om nätterna? Dags att dränera. Anläggningsexperte...

Sommarens enklaste gör det själv-projekt!

Gör det själv Är du sugen på ett kul (men enkelt) sommarprojekt? Glasskiosk, dagbädd och odlingslåda – vi har samlat alla våra bästa gör det själv-projekt här!

”Vi byggde Sveriges första containervilla”

Gör det själv Linda och hennes man tog trenden med återbruk ett steg längre – och byggde ett helt hus av gamla containrar.

Bygg en enkel trädgårdsportal

Gör det själv Trädgårdsportal, rosenbåge, pergola – kärt barn har många namn. Den här varianten är väldigt lätt att bygga då du kan skruva fast den i dina odlingslådo...