Så får du en smartare jul
20 jultips, pynt och knep du bara måste se!

20 tips du inte kan vara utan i jul

Gör det själv

Knepen för tejprullen, få granen att se tätare ut, förvara ljusslingan smart – här är 20 smarta jultips du inte kan vara utan!

 • Gör julens finaste pannkakor

   

  Med pepparkaksformar får du fina former på pannkakorna.

  Källa

 • Tätare gran

   

  Är granen gles? Få den att se tätare ut med hjälp av en grön girlang.

  Källa

 • Slipp trassel på ljusslingorna...

   

  Linda ljusslingorna runt en kartongbit eller ett papprör.

  Källa

 • Linda runt en galge...

   

  Att linda ljusslingan runt en galge är också ett smart knep för att slippa trasslet!

  Källa

 • Bästa varma chokladen

   

  Dekorera varm choklad med ett hjärta av grädde. Du fixar enkelt egna genom att frysa grädde på ett bakplåtspapper och sedan stansa ut valfri form med pepparkaksformar.

  Källa

 • Förvara pepparkaksformar med stil

   

  Trä pepparkaksformarna på en hållare för hushållspapper så slipper de hamna i en enda röra i lådan – det är dessutom en fin inredningsdetalj.

  Källa

 • Vik egna paketrosetter

   

  Har du fint papper över, eller har du köpt för mycket julklappspapper? Vik dina egna julrosetter så sparar du dessutom pengar!

  Källa

 • Förvara ljusen smart

   

  Ljus bör förvaras med försiktighet, så att de inte skadas. Bästa sättet är att slå in dem i papper, klippa upp en hushållsrulle och stoppa ljusen inuti.

  Källa

 • Släng julpappret med stil

   

  Ni vet hur det rafsas runt där på julafton när alla öppnar sina paket samtidigt och den trista sopsäcken åker fram? Klä in en kartong med julpapper och samla allt papper i den i stället!

  Källa

 • 10 otroligt smarta jultips

  Bästa knepet för tejprullen, tips på hur du kan spara presentpapper på ett snyggt sätt och 8 andra smarta knep! Spana in!

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
16 december 2014
Annons
Annons
Mer om Gör det själv

Virka disktrasor – så gör du!

Gör det själv Virka fina disktrasor i ett mjukt bomullsgarn så slipper du köpa nya från affären hela tiden. Bra för både miljön och plånboken!

Ikea-hack: Så gör du ett leksakståg

Gör det själv Fixa leksakståget som får städningen att gå som på räls. Låt barnen vara med – sätt ihop ett par trälådor som blir ett tåg för förvaring!

Så dränerar du grunden – steg för steg

Gör det själv Planerar du att göra om källaren till barn- och tv-rum – eller gör källarlukten och fukten dig sömnlös om nätterna? Dags att dränera. Anläggningsexperte...

Sommarens enklaste gör det själv-projekt!

Gör det själv Är du sugen på ett kul (men enkelt) sommarprojekt? Glasskiosk, dagbädd och odlingslåda – vi har samlat alla våra bästa gör det själv-projekt här!

”Vi byggde Sveriges första containervilla”

Gör det själv Linda och hennes man tog trenden med återbruk ett steg längre – och byggde ett helt hus av gamla containrar.

Vi i Villa byggde en bod

Gör det själv Under villamässan Hem, Villa Bostadsrätt byggde Vi i Villa en bod i samarbete med Bygg-Ole. Den färdiga boden tävlades ut under mässan. Vi tar dig med...

Så skyddar du dig mot värmen – billigt!

Gör det själv Det kan inte ha undgått någon att vi har extremvärme och den fortsätter den här veckan. Fläktarna är slut i butikerna men det finns ett annat sätt att kyla sig som är smart och billigt – bygg en aircondition till en kostnad av ca 396 kr! Datorfläktar finns för det mesta på lager, de är tystare än vanliga fläktar och har bättre kapacitet.

Ett fågelbad till dina kvittrande små vänner

Gör det själv Vill du unna dina bevingade små fåglar en riktig spa-upplevelse och lyx i villavardagen? Då kan du se till att ställa ut ett öppet fågelbad i trädgården...

Smarta gör-det-själv-guider

Gör det själv Steg för steg till det perfekta slutresultatet! Nu har du som är medlem i Vi i Villa-klubben möjlighet att ladda ner fem olika gör-det-själv-guider....