20 jultips, pynt och knep du bara måste se!
20 jultips, pynt och knep du bara måste se!

20 tips du inte kan vara utan i jul

Gör det själv

Knepen för tejprullen, få granen att se tätare ut, förvara ljusslingan smart – här är 20 smarta jultips du inte kan vara utan!

 • Gör julens finaste pannkakor

   

  Med pepparkaksformar får du fina former på pannkakorna.

  Källa

 • Tätare gran

   

  Är granen gles? Få den att se tätare ut med hjälp av en grön girlang.

  Källa

 • Slipp trassel på ljusslingorna...

   

  Linda ljusslingorna runt en kartongbit eller ett papprör.

  Källa

 • Linda runt en galge...

   

  Att linda ljusslingan runt en galge är också ett smart knep för att slippa trasslet!

  Källa

 • Bästa varma chokladen

   

  Dekorera varm choklad med ett hjärta av grädde. Du fixar enkelt egna genom att frysa grädde på ett bakplåtspapper och sedan stansa ut valfri form med pepparkaksformar.

  Källa

 • Förvara pepparkaksformar med stil

   

  Trä pepparkaksformarna på en hållare för hushållspapper så slipper de hamna i en enda röra i lådan – det är dessutom en fin inredningsdetalj.

  Källa

 • Vik egna paketrosetter

   

  Har du fint papper över, eller har du köpt för mycket julklappspapper? Vik dina egna julrosetter så sparar du dessutom pengar!

  Källa

 • Förvara ljusen smart

   

  Ljus bör förvaras med försiktighet, så att de inte skadas. Bästa sättet är att slå in dem i papper, klippa upp en hushållsrulle och stoppa ljusen inuti.

  Källa

 • Släng julpappret med stil

   

  Ni vet hur det rafsas runt där på julafton när alla öppnar sina paket samtidigt och den trista sopsäcken åker fram? Klä in en kartong med julpapper och samla allt papper i den i stället!

  Källa

 • 10 otroligt smarta jultips

  Bästa knepet för tejprullen, tips på hur du kan spara presentpapper på ett snyggt sätt och 8 andra smarta knep! Spana in!

Visa allt innehåll
Emelie Åberg
16 december 2014
Annons
Mer om Gör det själv

Guldtipsen för loppis!

Gör det själv Det finns många fynd på loppisar och många platser att fynda på. Det finns loppisar i parker, gårdar, det finns bakluckeloppis, basarer och skolor. Här ger vi några guldtips så du kan fynda ordentligt.

Vi i Villa byggde en bod

Gör det själv Under villamässan Hem, Villa Bostadsrätt byggde Vi i Villa en bod i samarbete med Bygg-Ole. Den färdiga boden tävlades ut under mässan. Vi tar dig med...

Så skyddar du dig mot värmen – billigt!

Gör det själv Det kan inte ha undgått någon att vi har extremvärme och den fortsätter den här veckan. Fläktarna är slut i butikerna men det finns ett annat sätt att...

Hyllan alla kan snickra!

Gör det själv Krydda köket med en ny hylla – som du har snickrat själv! I möbelsnickaren Moa Brännström Otts nya bok finns projekt för såväl veteranen som för den som knappt kan stava till hammare.

Så hänger du tavlor som en mästare

Gör det själv Det är inte lätt att hänga tavlor som en mästare och i många fall handlar det om smak. Här får du några tips på vägen som kan underlätta prövningen.

Smarta gör-det-själv-guider

Gör det själv Steg för steg till det perfekta slutresultatet! Nu har du som är medlem i Vi i Villa-klubben möjlighet att ladda ner fem olika gör-det-själv-guider....

Bli proffs på färgsättning

Gör det själv Hur ska man egentligen veta vilken färgsättning man ska ha, om man nu bemödar sig med att byta? Här får du 4 tips.

VIDEO: Smart spikförvaring

Gör det själv Är du trött på att tappa spikarna, och behöva leta efter dem på golvet när det är dags att spika något? Här är knepet för dig!

Magiska lampskärmar!

Gör det själv Lampskärmar finns att köpa i olika modeller, storlekar och former. Sätt en personlig prägel på lampskärmarna genom att göra något kul av dem. Här visar...