Så får du en smartare jul
20 jultips, pynt och knep du bara måste se!

20 tips du inte kan vara utan i jul

Gör det själv

Knepen för tejprullen, få granen att se tätare ut, förvara ljusslingan smart – här är 20 smarta jultips du inte kan vara utan!

Av: Emelie Åberg, 16 december 2014

 

Gör julens finaste pannkakor

Med pepparkaksformar får du fina former på pannkakorna.

Källa

 

 

Tätare gran

Är granen gles? Få den att se tätare ut med hjälp av en grön girlang.

Källa

 

Slipp trassel på ljusslingorna...

Linda ljusslingorna runt en kartongbit eller ett papprör.

Källa

 

 

Linda runt en galge...

Att linda ljusslingan runt en galge är också ett smart knep för att slippa trasslet!

Källa

 

 

Bästa varma chokladen

Dekorera varm choklad med ett hjärta av grädde. Du fixar enkelt egna genom att frysa grädde på ett bakplåtspapper och sedan stansa ut valfri form med pepparkaksformar.

Källa

 

 

Förvara pepparkaksformar med stil

Trä pepparkaksformarna på en hållare för hushållspapper så slipper de hamna i en enda röra i lådan – det är dessutom en fin inredningsdetalj.

Källa

 

 

Vik egna paketrosetter

Har du fint papper över, eller har du köpt för mycket julklappspapper? Vik dina egna julrosetter så sparar du dessutom pengar!

Källa

 

 

Förvara ljusen smart

Ljus bör förvaras med försiktighet, så att de inte skadas. Bästa sättet är att slå in dem i papper, klippa upp en hushållsrulle och stoppa ljusen inuti.

Källa

 

 

Släng julpappret med stil

Ni vet hur det rafsas runt där på julafton när alla öppnar sina paket samtidigt och den trista sopsäcken åker fram? Klä in en kartong med julpapper och samla allt papper i den i stället!

Källa

 

10 otroligt smarta jultips

Bästa knepet för tejprullen, tips på hur du kan spara presentpapper på ett snyggt sätt och 8 andra smarta knep! Spana in!

Emelie Åberg
16 december 2014 Emelie Åberg
Annons
Annons
Mer om Gör det själv

Så borrar du i kakel

Gör det själv Funderar du på att sätta upp nytt kakel i köket eller kanske i badrummet? Att borra i kakel är inte alltid så lätt som man kan tro. Man vill undvika att det blir fula sprickor och därför är det viktigt att det utförs på rätt sätt. Nedan beskriver vi steg för steg hur du på bästa sätt borrar i kakel.

Elementskydd – dölj elementet bakom vackra ribbor

Gör det själv Ett vitmålat elementskydd i trä med klassiska smala ribbor är både vackert att se på och skyddar mot de hårdaste smällarna när små ben ska lära sig gå....

Vedbärare – så bygger du din egen smarta vedhållare

Gör det själv Vedbäraren ska vara liten nog att bäras ut för påfyllning och sedan ställas in som vacker förvaring av veden. Hållare och bärare i ett helt enkelt!

Barnens bästa trädgunga – så bygger du den!

Gör det själv En lågt hängande gunga med plats för små rumpor blir snabbt barnens favoritplats. Gungan är en snabbfixat av lite spillvirke. Lite jobb = mycket uppskattning!

Bygg ett rosentorn – så gör du!

Gör det själv Stiliga ställningar ger både höjd åt planteringar och stöd åt yviga växter, samtidigt som de är dekorativa. Så här bygger du två vackra modeller!

Ikea-hack: Så gör du ett leksakståg

Gör det själv Fixa leksakståget som får städningen att gå som på räls. Låt barnen vara med – sätt ihop ett par trälådor som blir ett tåg för förvaring!

Så dränerar du grunden – steg för steg

Gör det själv Planerar du att göra om källaren till barn- och tv-rum – eller gör källarlukten och fukten dig sömnlös om nätterna? Dags att dränera. Anläggningsexperten Niklas Engberg förklarar hur det går till.

Sommarens enklaste gör det själv-projekt!

Gör det själv Är du sugen på ett kul (men enkelt) sommarprojekt? Glasskiosk, dagbädd och odlingslåda – vi har samlat alla våra bästa gör det själv-projekt här!

”Vi byggde Sveriges första containervilla”

Gör det själv Linda och hennes man tog trenden med återbruk ett steg längre – och byggde ett helt hus av gamla containrar.