Sponsrad
Sverige är ett land med stor potential för solceller.
Sverige är ett land med stor potential för solceller. Foto: Otovo

Solceller allt vanligare i Europa

Energi

Tyskarna och "Energiwende" blev startskottet på den moderna och positiva utvecklingen av solcellsindustrin. Solceller har blivit allt vanligare i Europa och i Sverige väljer allt fler privatpersoner att investera i solceller.

 

Tyskarna var först

I Europa var tyskarna först med att anamma solceller och öppnade upp en ny och grön marknad för förnybar energi. Man ville minska på kol och kärnkraftverk. Detta skedde för 10 år sedan och då var intresset för solceller inte lika stort i Europa som det är idag. Tyskarna och ”Energiwende” stod bakom den moderna utvecklingen av solcellsindustrin.

Bortsett från att ge stöd åt sina egna solcellskonsumenter har tyskarna även hjälpt konsumenter i andra europeiska länder att göra det billigare att skaffa solpaneler.

 

Allt fler privatpersoner väljer solceller.

De som såg potential investerade först

Från början var det konsumenter i länder med höga elpriser och flest soltimmar som investerade i solceller eftersom det fanns mycket pengar att spara. Men i takt med att det blivit billigare att finansiera solpaneler har även länder med färre soltimmar och lägre elpriser kunnat lägga om till förnybar energi – och sparat pengar.

Svenskar investerar i solceller

I Sverige har vi många soltimmar och stor potential för solceller. Sverige ger bra stöd åt de som vill investara i solpaneler och producera solceller. Sverige ger bra stöd åt de som vill investera i solceller och börja producera förnybar solel. Detta inte minst genom det statliga investeringsstödet för solceller. 

 

Solpaneler på taket.

 

01 mars 2019
Annons
Mer om Energi

Avfuktare för alla utrymmen

Energi Avfuktare hjälper dig att få bukt med fuktproblemen innan de ens hunnit uppkomma. Här visar vi hur avfuktare används i krypgrunder, torkrum, badrum och källare.

Nytändning med nya strömbrytare

Energi Ny strömbrytare kan vara en idé både ur inredningssynpunkt och för att förbättra belysningen. Här får du tips på vägen.

Först till kvarn för solcellsbidrag

Energi Nästa år kan du som vill bli med solceller få mer i bidrag – om du ansöker i tid.

10 smarta knep: så sparar du energi

Energi Se upp för de värsta energislukarna i ditt hem under vintern! Vi i Villas hållbarhetsexpert tipsar om hur du sparar både energi och slantar.

Testa ditt tak på otovo.se
Sponsrad

6 steg till en grönare vardag

Energi Du tittar upp mot ditt hustak. "Tänk om jag hade solpaneler där", tänker du. När den tanken slagit dig är denna 6-stegsguide till stor nytta.

Våren närmar sig och det är hög tid att skaffa solceller.
Sponsrad

Därför ska du satsa på solceller

Energi Solenergi håller på att bli den billigaste energikällan vi har. Detta ser vi framför allt i USA och Kina där utvecklingen går framåt i en rasande fart....

Otovo tar hand om installationen.
Sponsrad

5 anledningar varför du ska välja Otovo som leverantör

Energi Med över 1500 installerade solcellsanläggningar till privatpersoner i bagaget är Otovo Nordens största leverantör av solceller. Här hittar du fem anledningar varför du ska gå genom Otovo när du väljer förnybar energi med solceller.

Solceller producerar förnybar el.
Sponsrad

Solceller betalar tillbaka skulden till naturen

Energi Solceller är idag vår största energikälla till miljövänlig el. Här kan du läsa om vad det är som gör solceller till en miljövänlig och grön investering...

Annons

Inomhusklimatet påverkar din hälsa

Energi Bra ljus och luft är hemligheten bakom sunt inomhusklimat. Vädring, automatiserade lösningar och att anpassa sig efter årstiderna är några av tipsen.