Annonssamarbete

Sänk elförbrukningen i vinter med smart el

Energi

Vintern nalkas och med den skyhöga elräkningar. Med smart värmestyrning kan du som husägare lätt och smidigt sänka din elkostnad utan att behöva gå runt och frysa. Elbolaget Tibber har utrustningen och erbjuder dessutom grön el till bästa pris.

Av: , 02 december 2019

Hur har du det med din el egentligen? Låter du den bara ticka på, eller byter du kanske elbolag stup i kvarten för att få fatt i dagens lägsta elpris? Eller är du kanske en av dem som börjat ta hjälp av smart värmestyrning och nu ser elräkningen sjunka månad efter månad?

En sak är säker, med vintern kommer kylan och det är nu läge att på allvar se över både elpris och värmevanor.

 

Spar pengar

Det norsk-svenska elbolaget Tibber erbjuder både billig förnybar el och smart utrustning med vars hjälp man lätt kan optimera hemmets elförbrukning. Bra för både plånbok och planet alltså!

– Genom att anpassa och styra upp sin elanvändning efter hur du använder ditt hem och efter när elpriset är som billigast under dygnet kan man lätt spara in ett par tusenlappar om året. Och det utan att behöva gå runt och huttra inomhus, säger Elina Koivisto på elbolaget Tibber.

Det smarta värmesystemet kan exempelvis ställas in så att det automatiskt sänker inomhustemperaturen medan du är på jobbet och höjer den tills du kommer hem. För vem bryr sig om det är svalare i huset när ingen är där? Med hjälp av Tibbers app kan du lätt och enkelt aktivera sådan dag&natt-sänkning direkt i din mobil.

Värmestyrningen sköts med hjälp av Tibbers smarta app som fungerar både som fjärrkontroll och informationscentral för hemmets uppvärmning.

 

Styr uppvärmningen med mobilen

Så hur går man till väga? Är det inte väldigt svårt och tekniskt det här med smarta hem och värmestyrning?

– Nej så är det inte längre. Smart har blivit enkelt. Våra produkter går supersnabbt att installera och värmeregleringen går sedan på autopilot och styrs av vädret, det rörliga elpriset och dina egna elbehov, säger Elina Koivisto.

Istället för att ständigt gå runt och fibbla med termostaterna på elementen eller vrida på värmepumpens reglage kan man alltså lämna över det jobbet åt Tibbers smarta appar och termostater. Genom att sänka inomhustemperaturen en ynka grad sparar ett svenskt villahushåll cirka 1600 kronor om året, enligt en studie som Tibber gjort.

Värmen styrs individuellt eller automatiskt och allt finns samlat lätt och enkelt i en app i din mobil. En app som fungerar både som fjärrkontroll för hemmets uppvärmning och som informationscentral om förbrukning och elpriser.

Byt ut dina gamla termostater på elementen mot Tibbers Netatmo smart termostat och låt Tibber sköta värmeregleringen automatiskt.

 

Passar alla värmesystem

De smarta termostaterna passar alla typer av uppvärmning. Du kan till exempel byta ut dina gamla termostater på de vattenburna elementen till smarta och uppkopplade termostater. Eller byta ut termostaten på luftvärmepumpen mot exempelvis Tibbers smarta termostat Sensibo Sky.

Efter installationen kan du själv styra termostaten och värmen i ditt hus via Tibbers app i din mobil eller helt överlåta värmestyrnigen åt Tibber som sedan automatiskt styr den efter temperatur och luftfuktighet i rummen, väderprognoser och elpris. Allt som behövs är en wifi-uppkoppling. De som installerat en Sensibo termostat har i snitt sänkt sin elförbrukning med 9,3 procent.

 

Om Tibber

 

 

 

 

Det första helt digitala elbolaget. Säljer 100 procent grön el direkt från producenten utan påslag. Elen handlas upp timme för timme för lägsta elpris. Erbjuder också smarta produkter för automatisk värmestyrning. Allt samlas och styrs från Tibbers app.

För kontakt och information:

www.tibber.com

02 december 2019
Annons
Annons
Mer om Energi
Du kan enkelt hålla koll på och styra din elförbrukning genom smarta digitala eltjänster.
ANNONSSAMARBETE MED GREENELY

Så kan du sänka dina elkostnader

Energi Genom att få kontroll över din elförbrukning kan du sänka dina elkostnader. Så här gör du!

Solpaneler – passar det ditt hus?

Energi Sluttar ditt tak brant? Skuggar träden? Sådana saker avgör om solpaneler är något för just ditt hus!

7 frågor och svar om luftvärmepumpar

Energi Luftvärmepumpen är poppis, men hur funkar den, vad kostar och hur installerar man den? Här får du svar på de sju vanligaste frågorna.

I samarbete med Kontosmart

Bättre elpris går inte att hitta

Energi Nu har du som Vi i Villas läsare chans att få landets bästa elavtal! Vi i Villas samarbetspartner Kontosmart hjälper dig ta fram dagens bästa elavtal. Och det gratis. Så ta chansen! Gå in på vår sajt och sänk din elräkning redan idag.

Spara energi och pengar - expertråden som gör skillnad

Energi För varje grad du sänker inomhustemperaturen sparar du 5 procent av energiåtgången. Här är sju enkla knep du kan göra redan nu för att få mer pengar...

Rätt svar till elquiz

Energi Rätt svar: 1B 2B 3B 4B 5C 6C 7C 8A

Avfuktare för alla utrymmen

Energi Avfuktare hjälper dig att få bukt med fuktproblemen innan de ens hunnit uppkomma. Här visar vi hur avfuktare används i krypgrunder, torkrum, badrum och källare.

Nytändning med nya strömbrytare

Energi Ny strömbrytare kan vara en idé både ur inredningssynpunkt och för att förbättra belysningen. Här får du tips på vägen.

Först till kvarn för solcellsbidrag

Energi Nästa år kan du som vill bli med solceller få mer i bidrag – om du ansöker i tid.