Sponsrad
Solceller producerar förnybar el.
Solceller producerar förnybar el. Foto: Otovo

Solceller betalar tillbaka skulden till naturen

Energi

Solceller är idag vår största energikälla till miljövänlig el. Här kan du läsa om vad det är som gör solceller till en miljövänlig och grön investering för framtiden.

 

När du investerar i solceller får du ett energiredovisningscertifikat. Det här certifikatet är ett kvitto som talar om för dig hur mycket koldioxid och energi som gick åt när solpanelerna tillverkades kontra hur mycket förnybar el som panelerna kommer att producera i framtiden. Detta gör att du kan vara helt säker på att det inte slösats med naturens resurser i onödan utan allt kommer att jämna ut sig på sikt.

Betalar tillbaka skulden

Koldioxidutsläppen och den energi som gick åt när solpanelerna tillverkades kommer att betalas tillbaka till naturen inom loppet av 1-2 år. Genom att framställa förnybar el betalar solpanelerna tillbaka skulden till naturen. Därefter kommer solpanelerna fortsätta att producera solceller i 30-50 år.

 

Med solceller på taket kan du producera förnybar el i 30-50 år.

 

01 mars 2019
Annons
Annons
Mer om Energi

7 frågor och svar om luftvärmepumpar

Energi Luftvärmepumpen är poppis, men hur funkar den, vad kostar och hur installerar man den? Här får du svar på de sju vanligaste frågorna.

Annonssamarbete

Sänk elförbrukningen i vinter med smart el

Energi Vintern nalkas och med den skyhöga elräkningar. Med smart värmestyrning kan du som husägare lätt och smidigt sänka din elkostnad utan att behöva gå...

I samarbete med Kontosmart

Bättre elpris går inte att hitta

Energi Nu har du som Vi i Villas läsare chans att få landets bästa elavtal! Vi i Villas samarbetspartner Kontosmart hjälper dig ta fram dagens bästa elavtal....

Spara energi och pengar - expertråden som gör skillnad

Energi För varje grad du sänker inomhustemperaturen sparar du 5 procent av energiåtgången. Här är sju enkla knep du kan göra redan nu för att få mer pengar över i plånboken och samtidigt vara miljösnäll!

Spara el och pengar – 12 smarta sätt

Energi Hantera din kyl, frys, spis, tvätt-och diskmaskin rätt – här finns pengar att tjäna!

Rätt svar till elquiz

Energi Rätt svar: 1B 2B 3B 4B 5C 6C 7C 8A

Avfuktare för alla utrymmen

Energi Avfuktare hjälper dig att få bukt med fuktproblemen innan de ens hunnit uppkomma. Här visar vi hur avfuktare används i krypgrunder, torkrum, badrum och källare.

Nytändning med nya strömbrytare

Energi Ny strömbrytare kan vara en idé både ur inredningssynpunkt och för att förbättra belysningen. Här får du tips på vägen.

Först till kvarn för solcellsbidrag

Energi Nästa år kan du som vill bli med solceller få mer i bidrag – om du ansöker i tid.