Sponsrad
"Otovo svarade snabbt och gav tydliga svar"
"Otovo svarade snabbt och gav tydliga svar" Foto: Otovo/Vincent Reuter

Pontus: "Det är en självklarhet att solpaneler höjer värdet på huset"

Energi

I somras hade vi många soltimmar i Sverige och på många håll i landet var det till och med värmerekord. Sommaren 2019 förväntas bli ännu ett rekordår för solenergi i Sverige. Pontus anser att solenergi ligger rätt i tiden och tror att vi alla tillsammans kan göra en förändring.

Pontus är en teknikintresserad egenföretagare inom AV Branschen med hus i Nacka. På taket har han 36 solpaneler som blänker i solen. Pontus solpaneler kommer att jobba på högvarv nu när våren närmar sig och solen tittar fram igen.

 

På huset sitter 36 solpaneler. 

Jämförde olika leverantörer

- Jag jämförde sex-sju stycken och fick offert från åtminstone fyra. Det visade sig trots allt att Otovo var billigast på just det här. Jag fick ett väldigt bra intryck. Det var snabba svar och det uppskattar jag, berättar Pontus. 

Solceller rätt i tiden

Solceller blir allt vanligare i Sverige och med en solcellsanläggning bidrar man till en bättre miljö och gör samtidigt en lönsam investering för framtiden.

- Det ligger i tiden. Gör alla så här så gör vi ju ändå någon form av förändring, säger Pontus.

Höjer värdet på huset

- I det läget som vi befinner oss i nu med tankarna på miljön som finns så är det en självklarhet att solpaneler höjer värdet på huset, säger Pontus. Jag skulle se det som en jättepositiv sak om jag flyttade till ett hus som redan har en solcellsanläggning installerad.

Du får dina solpaneler installerade inom 4-8 veckor.

01 mars 2019
Annons
Mer om Energi

Rätt svar till elquiz

Energi Rätt svar: 1B 2B 3B 4B 5C 6C 7C 8A

Avfuktare för alla utrymmen

Energi Avfuktare hjälper dig att få bukt med fuktproblemen innan de ens hunnit uppkomma. Här visar vi hur avfuktare används i krypgrunder, torkrum, badrum och...

Nytändning med nya strömbrytare

Energi Ny strömbrytare kan vara en idé både ur inredningssynpunkt och för att förbättra belysningen. Här får du tips på vägen.

Först till kvarn för solcellsbidrag

Energi Nästa år kan du som vill bli med solceller få mer i bidrag – om du ansöker i tid.

10 smarta knep: så sparar du energi

Energi Se upp för de värsta energislukarna i ditt hem under vintern! Vi i Villas hållbarhetsexpert tipsar om hur du sparar både energi och slantar.

Alla skulle kunna sänka sitt elpris - dags att tänka om!
Sponsrad

Sitter du fast med dyra elräkningar? Prova ett nytt sätt att köp...

Energi Du kan köpa din el på två sätt. Antingen direkt via elbolagen eller så kan du testa att lägga ut ditt elpris på en elauktion. Här kan du läsa mer om...

Sverige är ett land med stor potential för solceller.
Sponsrad

Solceller allt vanligare i Europa

Energi Tyskarna och "Energiwende" blev startskottet på den moderna och positiva utvecklingen av solcellsindustrin. Solceller har blivit allt vanligare i Europa och i Sverige väljer allt fler privatpersoner att investera i solceller.

Våren närmar sig och det är hög tid att skaffa solceller.
Sponsrad

Därför ska du satsa på solceller

Energi Solenergi håller på att bli den billigaste energikällan vi har. Detta ser vi framför allt i USA och Kina där utvecklingen går framåt i en rasande fart....

Otovo tar hand om installationen.
Sponsrad

5 anledningar varför du ska välja Otovo som leverantör

Energi Med över 1500 installerade solcellsanläggningar till privatpersoner i bagaget är Otovo Nordens största leverantör av solceller. Här hittar du fem anledn...