Sponsrad
"Otovo svarade snabbt och gav tydliga svar"
"Otovo svarade snabbt och gav tydliga svar" Foto: Otovo/Vincent Reuter

Pontus: "Det är en självklarhet att solpaneler höjer värdet på huset"

Energi

I somras hade vi många soltimmar i Sverige och på många håll i landet var det till och med värmerekord. Sommaren 2019 förväntas bli ännu ett rekordår för solenergi i Sverige. Pontus anser att solenergi ligger rätt i tiden och tror att vi alla tillsammans kan göra en förändring.

Pontus är en teknikintresserad egenföretagare inom AV Branschen med hus i Nacka. På taket har han 36 solpaneler som blänker i solen. Pontus solpaneler kommer att jobba på högvarv nu när våren närmar sig och solen tittar fram igen.

 

På huset sitter 36 solpaneler. 

Jämförde olika leverantörer

- Jag jämförde sex-sju stycken och fick offert från åtminstone fyra. Det visade sig trots allt att Otovo var billigast på just det här. Jag fick ett väldigt bra intryck. Det var snabba svar och det uppskattar jag, berättar Pontus. 

Solceller rätt i tiden

Solceller blir allt vanligare i Sverige och med en solcellsanläggning bidrar man till en bättre miljö och gör samtidigt en lönsam investering för framtiden.

- Det ligger i tiden. Gör alla så här så gör vi ju ändå någon form av förändring, säger Pontus.

Höjer värdet på huset

- I det läget som vi befinner oss i nu med tankarna på miljön som finns så är det en självklarhet att solpaneler höjer värdet på huset, säger Pontus. Jag skulle se det som en jättepositiv sak om jag flyttade till ett hus som redan har en solcellsanläggning installerad.

Du får dina solpaneler installerade inom 4-8 veckor.

01 mars 2019
Annons
Annons
Mer om Energi

7 frågor och svar om luftvärmepumpar

Energi Luftvärmepumpen är poppis, men hur funkar den, vad kostar och hur installerar man den? Här får du svar på de sju vanligaste frågorna.

Annonssamarbete

Sänk elförbrukningen i vinter med smart el

Energi Vintern nalkas och med den skyhöga elräkningar. Med smart värmestyrning kan du som husägare lätt och smidigt sänka din elkostnad utan att behöva gå...

I samarbete med Kontosmart

Bättre elpris går inte att hitta

Energi Nu har du som Vi i Villas läsare chans att få landets bästa elavtal! Vi i Villas samarbetspartner Kontosmart hjälper dig ta fram dagens bästa elavtal....

Spara energi och pengar - expertråden som gör skillnad

Energi För varje grad du sänker inomhustemperaturen sparar du 5 procent av energiåtgången. Här är sju enkla knep du kan göra redan nu för att få mer pengar över i plånboken och samtidigt vara miljösnäll!

Spara el och pengar – 12 smarta sätt

Energi Hantera din kyl, frys, spis, tvätt-och diskmaskin rätt – här finns pengar att tjäna!

Rätt svar till elquiz

Energi Rätt svar: 1B 2B 3B 4B 5C 6C 7C 8A

Avfuktare för alla utrymmen

Energi Avfuktare hjälper dig att få bukt med fuktproblemen innan de ens hunnit uppkomma. Här visar vi hur avfuktare används i krypgrunder, torkrum, badrum och källare.

Nytändning med nya strömbrytare

Energi Ny strömbrytare kan vara en idé både ur inredningssynpunkt och för att förbättra belysningen. Här får du tips på vägen.

Först till kvarn för solcellsbidrag

Energi Nästa år kan du som vill bli med solceller få mer i bidrag – om du ansöker i tid.