Annons

Gör som Ingemar Stenmark – förnya värmesystemet!

Energi

Många svenska villaägare investerade i värmepumpar för ett tjugotal år sedan och står nu inför ett byte, en av dem är skidlegenden Ingemar Stenmark. Se när han går från ord till handling i Det stora utbytet – en ny webbserie från Nibe. 

Under de kommande åren beräknas cirka 50 000 värmepumpar behöva bytas ut i Sverige. Genom att förnya ditt värmesystem i tid kan du vara trygg i att energikostnaderna förblir låga och att hushållet till stor del drivs av förnyelsebar energi med minimal inverkan på miljön.

Den 2 mars är det premiär för webbserien ”Det stora utbytet” som produceras av Nibe Energy system. I serien får du följa skidlegenden Ingemar Stenmark och författaren Malin Wollin när de går från ord till handling och förnyar sina gamla värmesystem.

De väljer att investera i marknadens effektivaste lösningar inom värmepumpar för att säkerställa ett perfekt inomhusklimat.

– Jag har länge tänkt på att byta till en ny bergvärmepump men inte tagit tag i det. När jag och min fru jämförde olika produkter och läste på om fördelarna så kändes det bra att byta till Nibe. Men den nya värmepumpen önskar jag sänka energiförbrukningen ännu mer, säger Ingemar Stenmark om sitt byte. Webbserien ”Det stora utbytet” har premiär den 2 mars på Nibe.se.

Annons
14 mars 2018
Annons
Mer om Energi

Avfuktare för alla utrymmen

Energi Avfuktare hjälper dig att få bukt med fuktproblemen innan de ens hunnit uppkomma. Här visar vi hur avfuktare används i krypgrunder, torkrum, badrum och källare.

Nytändning med nya strömbrytare

Energi Ny strömbrytare kan vara en idé både ur inredningssynpunkt och för att förbättra belysningen. Här får du tips på vägen.

Först till kvarn för solcellsbidrag

Energi Nästa år kan du som vill bli med solceller få mer i bidrag – om du ansöker i tid.

10 smarta knep: så sparar du energi

Energi Se upp för de värsta energislukarna i ditt hem under vintern! Vi i Villas hållbarhetsexpert tipsar om hur du sparar både energi och slantar.

Foto: Otovo
Sponsrad

Billig, egenproducerad el direkt i kontakten

Energi Solcellstekniken blir bättre och billigare för varje år och Otovo siktar på att bli framtidens ledande energiföretag med smarta, innovativa lösningar....

Foto: Otovo
Sponsrad

Solceller kapar elräkningen med en fjärdedel

Energi På sommaren producerar solcellerna mycket el. Så mycket att du ska ha råd att betala elräkningarna på vintern också. Producerar du mer el än du förbruka...

Annons

Inomhusklimatet påverkar din hälsa

Energi Bra ljus och luft är hemligheten bakom sunt inomhusklimat. Vädring, automatiserade lösningar och att anpassa sig efter årstiderna är några av tipsen. 

Egenproducerad el – en solskenshistoria

Energi Skiner solen på ditt hustak? I så fall kan det vara ett bra läge att börja producera egen förnybar el med en solcellsanläggning. Här tipsar vi...

Medlems-
innehåll

Så kan du som villaägare nyttja solens strålar

Energi Vad är skillnaden på solel och solvärme? Hur är förutsättningarna i norr respektive söder? Och hur går man som villaägare till väga för att nyttja...