Sponsrad
Sverige är ett land med goda förutsättningar för solceller
Sverige är ett land med goda förutsättningar för solceller Foto: Otovo

Billig, egenproducerad el direkt i kontakten

Energi

Solcellstekniken blir bättre och billigare för varje år och Otovo siktar på att bli framtidens ledande energiföretag med smarta, innovativa lösningar. Sverige är ett land med många soltimmar om året vilket är en bra förutsättning för att lägga om till solel.

 

Solenergi – billigare för varje år

Solenergi är en robust teknik som utvecklas hela tiden och solcellstekniken blir bättre och billigare för varje år. En av Otovos kunder från YouTube-serien "Otovo on Tour" berättar hur han börjat tänka annorlunda genom att börja producera egen el. Hans familj har installerat en timer på luftvärmepumpen som går till poolen för att slippa värma upp poolen med köp-el. Den enda värmen som går till poolen kommer från solceller som familjen producerar själva.

Precis som på ett batteri

En solcell förvandlar energin i själva solljuset till elektrisk energi. Solcellerna suger upp solljuset och omvandlar det till en elektrisk laddning som vi sedan kan använda tack vare solcellernas två metalliska ledare. Ledaren fungerar som en positiv och negativ pol, precis som på ett batteri.

När dygnet har många soltimmar och när solen lyser starkt och klart på himlen producerar solcellerna som mest och ger då bäst effekt. 

Klarar av det svenska klimatet

På vinterhalvåret när snön lägger sig på taket producerar solcellerna ingen el. Detta gör i regel ingenting då solcellerna producerar mest el på sommaren.

Borstar du av snön från solcellspanelerna bör du vara aktsam så att du inte råkar repa panelerna. När solen sedan tittar fram på våren smälter snö och is. Då börjar solcellerna producera el igen. Solcellspanelerna är dessutom konstruerade för att klara av det svenska klimatet med våra varierande väderförhållanden.

Gör världen grönare

När solen skiner spar du pengar och bidrar samtidigt till en hållbar miljö. Solceller är den enda energikällan till ditt hem med noll utsläpp. Energin från solceller gör dessutom att Sverige blir ett starkt exportland för miljövänlig energi och tillsammans kan vi göra världen lite grönare. Du byter till solel på www.otovo.se.

 

09 oktober 2018
Annons
Mer om Energi

Avfuktare för alla utrymmen

Energi Avfuktare hjälper dig att få bukt med fuktproblemen innan de ens hunnit uppkomma. Här visar vi hur avfuktare används i krypgrunder, torkrum, badrum och källare.

Nytändning med nya strömbrytare

Energi Ny strömbrytare kan vara en idé både ur inredningssynpunkt och för att förbättra belysningen. Här får du tips på vägen.

Först till kvarn för solcellsbidrag

Energi Nästa år kan du som vill bli med solceller få mer i bidrag – om du ansöker i tid.

10 smarta knep: så sparar du energi

Energi Se upp för de värsta energislukarna i ditt hem under vintern! Vi i Villas hållbarhetsexpert tipsar om hur du sparar både energi och slantar.

Testa ditt tak på otovo.se
Sponsrad

6 steg till en grönare vardag

Energi Du tittar upp mot ditt hustak. "Tänk om jag hade solpaneler där", tänker du. När den tanken slagit dig är denna 6-stegsguide till stor nytta.

Sverige är ett land med stor potential för solceller.
Sponsrad

Solceller allt vanligare i Europa

Energi Tyskarna och "Energiwende" blev startskottet på den moderna och positiva utvecklingen av solcellsindustrin. Solceller har blivit allt vanligare i Europa...

Våren närmar sig och det är hög tid att skaffa solceller.
Sponsrad

Därför ska du satsa på solceller

Energi Solenergi håller på att bli den billigaste energikällan vi har. Detta ser vi framför allt i USA och Kina där utvecklingen går framåt i en rasande fart. Allt fler väljer att lägga om till förnybar energi med solceller.

Otovo tar hand om installationen.
Sponsrad

5 anledningar varför du ska välja Otovo som leverantör

Energi Med över 1500 installerade solcellsanläggningar till privatpersoner i bagaget är Otovo Nordens största leverantör av solceller. Här hittar du fem anledn...

"Otovo svarade snabbt och gav tydliga svar"
Sponsrad

Pontus: "Det är en självklarhet att solpaneler höjer värdet på...

Energi I somras hade vi många soltimmar i Sverige och på många håll i landet var det till och med värmerekord. Sommaren 2019 förväntas bli ännu ett rekordår...