Sponsrad
Testa ditt tak på otovo.se
Testa ditt tak på otovo.se Foto: Otovo

6 steg till en grönare vardag

Energi

Du tittar upp mot ditt hustak. "Tänk om jag hade solpaneler där", tänker du. När den tanken slagit dig är denna 6-stegsguide till stor nytta. 

 

Steg 1: Hur lönsamt är det med solceller?

Solpanelerna ska sitta på taket och därför faller det sig naturligt att börja med just taket. På otovo.se skriver du in din adress, väljer ut den delen av taket som har bäst söderläge, hur många våningar huset har, takets vinkel och typ av tak (exempelvis takplåt, tvåkupiga takpannor eller takpapp). Därefter får du en kalkyl där Otovo räknat ut vilka förutsättningar just ditt tak har för solceller. Allt klart på bara några minuter.

Steg 2: Du blir sugen!

Nu visar kalkylen att ditt tak har stor potential för solceller. Nästa steg blir att skicka in en intresseanmälan till Otovo. Du blir sedan kontaktad av en rådgivare som presenterar en offert på installationen och tar hand om alla dina frågor.

Steg 3: Bli expert på solceller

Efter första kontakten med Otovo kan du läsa mer om solceller hos Energimyndigheten.

Steg 4: Dags att sätta igång!

När du lägger din beställning startar projektet. En av Otovos projektledare kommer på besök hem till dig och gör en besiktning av anläggningen så att allt blir klart inför installationen av solcellsanläggningen. Därefter sköter Otovo allt som har med installationen att göra och för en dialog med installatören under hela arbetets gång.

Steg 5: Få bra betalt för överskottsel

När solcellsanläggningen är installerad är det dags för det kostnadsfria elmätarbytet. Du behöver nu bestämma dig för vem du vill sälja din överskottsel till, alltså den el du producerar med solceller men inte gör av med i din elförbrukning. Var noga med att du får bra betalt för din överskottsel.

Steg 6: "Nu har jag mina egna solpaneler!"

Nu är allt klart. Otovo erbjuder bra försäkringar och garantier på solcellsanläggningen. Upplever du minsta störning eller har frågor kan du alltid ta kontakt med Otovo. Otovo gör dessutom kontinuerliga uppföljningar och återbesök för att se till så att allt flyter på precis så bra som det ska.

 

Solpaneler producerar förnybar el. 

 

01 mars 2019
Annons
Annons
Mer om Energi

7 frågor och svar om luftvärmepumpar

Energi Luftvärmepumpen är poppis, men hur funkar den, vad kostar och hur installerar man den? Här får du svar på de sju vanligaste frågorna.

Annonssamarbete

Sänk elförbrukningen i vinter med smart el

Energi Vintern nalkas och med den skyhöga elräkningar. Med smart värmestyrning kan du som husägare lätt och smidigt sänka din elkostnad utan att behöva gå...

I samarbete med Kontosmart

Bättre elpris går inte att hitta

Energi Nu har du som Vi i Villas läsare chans att få landets bästa elavtal! Vi i Villas samarbetspartner Kontosmart hjälper dig ta fram dagens bästa elavtal....

Spara energi och pengar - expertråden som gör skillnad

Energi För varje grad du sänker inomhustemperaturen sparar du 5 procent av energiåtgången. Här är sju enkla knep du kan göra redan nu för att få mer pengar över i plånboken och samtidigt vara miljösnäll!

Spara el och pengar – 12 smarta sätt

Energi Hantera din kyl, frys, spis, tvätt-och diskmaskin rätt – här finns pengar att tjäna!

Rätt svar till elquiz

Energi Rätt svar: 1B 2B 3B 4B 5C 6C 7C 8A

Avfuktare för alla utrymmen

Energi Avfuktare hjälper dig att få bukt med fuktproblemen innan de ens hunnit uppkomma. Här visar vi hur avfuktare används i krypgrunder, torkrum, badrum och källare.

Nytändning med nya strömbrytare

Energi Ny strömbrytare kan vara en idé både ur inredningssynpunkt och för att förbättra belysningen. Här får du tips på vägen.

Först till kvarn för solcellsbidrag

Energi Nästa år kan du som vill bli med solceller få mer i bidrag – om du ansöker i tid.